Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drew Baylor (Orlando Bloom), někdejší vycházející hvězda významné společnosti na výrobu sportovní obuvi, právě přišel o práci. Jím navržená bota zklamala na celé čáře a výrobní společnost kvůli jeho životnímu fiasku prodělá 972 milionu dolarů. A když má pocit, že už ho nic horšího potkat nemůže, sestřin telefonát mu oznámí úmrtí otce – a tak musí sednout na letadlo a vydat se do městečka Elizabethtown v Kentucky, aby zařídil převoz jeho ostatků. V letadle Drew narazí na sympatickou letušku Claire (Kirsten Dunstová), která je doslova ztělesněný optimismus, a záhy mu dokáže, že štěstí lze nalézt i tehdy, kdy to vůbec nečekáte. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (271)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Uff, tak tohle bylo zlo! Respektuju romantiku a filozofování nad životními hodnotami, ale to by to muselo být trošinku (resp. o dost více) věrohodnější! Omlouvám se všem, pokud tu jsem za kulturního barbara, ale všechna ta přetvařování, nadbíhání si, dělání ze sebe lepší lidi; cítil jsem se mírně lobotomizován a musel bych být snad zosobněnou naivitou, aby byly ve mně probuzeny nějaké náznaky citů. Což o to, Kirsten je skvělá, rozkošná a doslova k sežrání, ale Bloom by zasloužil, s dovolením, facku. Režie bohužel taky. Pro mě "jednou a dost". [Claire Colburn, after learning that Drew's father is Mitch]: Ah, so you're a son of a Mitch!" ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Na Elizabethtown sa najviac hodí veta: Všetkého veľa škodí. Veľmi rád by som dal vyššie hodnotenie. Je to pozitívny film, ktorý dokáže človeka motivovať. A to napriek zápletke, ktorá je zjavne nepríjemná pre hlavného hrdinu. Veď nikdy to netreba vzdávať, však? Našli sa tu zaujímavé časti v scenári (možno až hodné citácie), hudba bola fajn a Orlando mi miestami prišiel prekvapivo sympatický. Ale miestami to žiaľ bolo aj naopak. A to práve preto, že tu bolo (ako som už spomínal) všetkého až príliš. Príliš veľa lúčení sa so zosnulým, príliš veľa "posledných" stretnutí s Kirsten, príliš veľa patetických scén za zvukov soundtracku a príliš dlhý koniec. Aj keď tá mapa bola ako darček super. ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Ačkoli nedokážu říct, o čem nebo jestli vůbec o něčem ten film vlastně byl, při odchodu kina jsem se přistihla v podivně pozitivní náladě a při přiblblém úsměvu. Celou cestu domů jsem byla účastníkem vášnivé debaty, zda je etické rozprašovat pozůstalé po Státech. Pohřební řeč Susan Sarandon je skvělá, tiše jsem záviděla Amíkům jejich pohřby, Kirsten v roli všetečné letušky nádherně ulítlá, dokonce ani statický výraz Orlanda mi nijak extrémně nevadí. Celkově je to dobrá, roztomilá romantická komedie s dobrým obsazením. Co dodat? I am fine! ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

co to mělo proboha jako být... ?! Takový kýč se jentak nevidí! Tady není nic, čeho by se člověk chytil. Hrozné dialogy, nepřirozené chování postav, obě hlavní postavy ve mně nevybudili ani špetku nějakých emocí ( tedy kromě totálního rozčarování a prázdnoty). Otřesný Orlando Bloom, tak bezkrevný výkon už jsem dlouho neviděl! Hned po prvních 15 minutách snímku jsem chtěl od tohoto snímku odejít, ale říkal jsem si že to přeci není možný a snímek se nějakým směrem musí ubrat, ale po 35 minutách už jsem to opravdu nevydržel s nervy a šel od toho pryč! Přemýšlím, za co bych udělil alespoň 1 hvězdičku, tak snad za milou tvářičku Kirsten Dunst, ale pouze za tvářičku nikoliv za herecký výkon..... p.s. možná, opakuji možná se snímek v průběhu " nějak " rozvinul, ale na delší sledování jsem opravdu neměl chuť a dostatek sil! ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Popravdě, moje největší obavy pramenily z účasti Orlanda Blooma, nakonec to však nebyl on, koho jsem s povděkem přijímala mimo obraz, ale Kirsten Dunst. Díky její megavlezlé Claire a scénáři psaném na koleni, zejména v případech nesmyslných dialogů, probíhajících mezi romantickou dvojicí, se mě neodbytně zmocňovaly pocity, že něco špatného snědli buď oni, nebo já... příznaky otravy se začaly vytrácet až s poslední půlhodinou, skrývající nejedno příjemné překvapení - od velkolepé smuteční párty, přes krásnou Susan Sarandon, až po scénu s hořícím ptákem za kvílejícího "Free Bird"... to nejlepší však přišlo se vzácným uměním naslouchat a vyústilo v dojemnou rozlučkovou road movie. Ale ať počítám, jak počítám, vzhledem k předchozí půldruhé hodině v křeči mně nevychází víc, jak 40%. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (26)

  • Drew (Orlando Bloom) má ve filmu mobilní telefon Samsung SCH-a670, který sice zvoní a vibruje, ale neumí dělat obojí najednou tak, jak to bylo ve filmu. (HappySmile)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama