Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byl Edward Carnby malé dítě, tak na něm doktor Lionel Hudgens prováděl, podobně jako na dalších 19 dětech z malého sirotčince, své pokusy, při kterých chtěl spojit člověka z pradávným netvorem, který měl na svědomí vyhubení tehdejší civilizace - Abkaniů. Carnbymu se však podařilo uprchnout, takže pokus nebyl dokončen. Pracoval ve vládní jednotce 713, která měla na starost výzkum paranormálních jevů. Jednotka však byla zrušena a Carnby dostal vyhazov. Nyní se však na světě začínají objevovat pradávné artefakty, které vyrobila abkanská civilizace, a které dokáží přitahovat pozornost nestvůr. Carnby tuší nebezpečí a začíná, za pomoci odbornice na artefakty Aline Cedrac, jednat. Proti nim se však staví jak nestvůry, které dokáže Hudgens částečně ovládat, tak i jednotka 713, která nyní pracuje pod vedením samolibého kapitána Richardse. Bitva o přežití naší civilizace začíná. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (311)

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Druhý film, ktorý som mal možnosť od Uweho videť. Je neuveriteľné ako sa človek bez talentu a nadania dokáže obklopiť celkom dobrými hercami a dostať k peniazom. Tento nemecký hrdina je pre mňa veľmi inšpiratívny, lebo stále pracuje aj napriek kritikám svojich filmov. Čo sa týka tohto filmu, tak je tu nadupaný soundtrack, akčné scény pochybnej kvality, milostná scéna pri ktorej si pripadáte ako sám v temnote, husté hlášky a logické kixy. Dlho sa mi nestalo, že som film pozeral na tak veľa krát(vždy sa mi pri ňom podarilo zaspať). Musím ale spomenúť jeden dialóg: "Potrebujem od teba nejaké informácie o tom." - "Čože? Veď vieš čo sú to za ľudia, oni ma za to kľudne zabijú. Hneď sa ti na to pozriem.". Ale aj tak Uwe má vo svojich filmoch isté čaro, ktoré ma núti aby som si pozrel nejaký ďalší jeho film. Je to proste len nepochopený umelec, ktorého raz chcem pochopiť. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nebudu tu jako ostatni mavat odpadem ze dvou duvodu. Hru sem nehral, ani poradne nevim, o cem je, tudiz jestli to je verna adaptace nebo to hru kurvi fakt netusim. A ze tu je jako reziser Boll sice znamena jistou ostrazitost, ale nemam vymyslenej desne vtipnej komentar, jak to zase Uwe zmrdal uz pred zacatkem filmu, jako nejspis vetsina lidi tady. Me to proste prislo jako docela solidni akcne-hororovy becko, kde se akce rozjede prakticky ze zacatku a i kdyz to nejdriv neni nic moc, postupne se z toho stane docela solidni rezba. Urcita atmosfera se tomu neda uprit, na becko v pohode pribeh, triky na uchazejici urovni a herci sice nic moc nehrajici, ale Slater docela sympatickej frajer. Proste tech 90 minut jsem se vcelku bavil a o spouste scen bych rek, ze jsou natoceny dost dobre. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Ufff, no co dodat, že ? :) Jmenovat se to třeba.."Xenomes unleashed" tak tomu dám 3*...ale takhle ? House of the dead ode mě 3* dostal, bo se celkem solidně držel konceptu hry a taky měl spád, ale tohle prostě NENÍ Alone in the dark....je to všechno jen TO NE !!! Fanoušci série (takže i já) budou Uweho a tenhle film dosmrti proklínat...kdyby ten natvrdlej němčour vzal první verzi scénáře, tak by to dopadlo o hodně líp. Navíc ta jeho automobilová honička, kterou do filmu vyloženě chtěl, je dosti sračkoidní. Pokud chtěl Uwe natočit film s velkým množstvím akce, vojáků a CGI monster, tak proč se to (doprdele) muselo jmenovat Alone in the dark....sakra je tam to slovíčko "Alone"...pokud se nemýlím, tak to znamená "Sám"...a pokud vím, tak v celé herní sérii (krom 4.dílu) se Edward pohybuje SÁM (+ samozřejmě nějaké monstra...ale nejsou jich kvanta)v NOCI na nějakém OPUŠTĚNÉM místě. Pokud jste film viděli, tak už víte o čem mluvím. Takže, pro ty, kteří film ještě neviděli....pokud jste fanoušci - nedívejte se na to (!!!). Pokud se řadíte mezi ty, kteří hru nehráli a nikdy o ní neslyšeli...a pokud se vám líbí akce a hodně emzáků, tak se na to klidně podívejte a bude se vám to líbit. Jen se bojím, jak dopadne Bloodrayne, jelikož podle traileru to vypadalo fakt "záživně." A Far cry....ajajajaj. Ale to uvidím později, takže nezbývá mi nic jiného, než doufat :) ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Ono je to zvláštny film. Radšej si netrúfam ani len hádať, čo konkrétne z filmu bol režisérsky zámer alebo je Boll naozaj neschopný režisér. Tento film by si v podstate zaslúžil právom plné hodnotenie, už len z toho dôvodu, že si na ňom človek môže odsledovať jednotlivé zložky ako scenár, strih (doslova otrasný), kamera alebo efekty a vidieť, že niekedy nemusia spolu vôbec vzájomne komunikovať. To je jeden pohľad. Potom sa na to dá nazerať aj tak, že sme vlastne zvyknutí na určité spôsoby spracovania látok a preto, že Alone in the Dark sa nezhoduje ani s jednou z týchto zarytých predstáv (tak "zle" natočený film sa naozaj tak často nevidí), automaticky film odsúdime. Úprimne povedané, už po prvých cca 10 minútach som chcel film nemilosrdne vypnúť, ale nakoniec som to vydržal až do úplného konca. Snímka tohto druhu si možno vyžaduje trochu hlbšie štúdium... :-) ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Upřímně, Uwe to nemá jednoduché. Většina jeho projektů je sledována s odporem a každý jeho film je odsouzen ještě dříve než jej kdo mohl vidět. Přitom zase tak příšerný není. Stačí se podívat na Alone in the Dark. Je sice vidět, že Uwe se nebojí vypujčit si režijní postupy z jiných filmů a v podstatě kopírovat kde se dá, na druhou stranu stvořil de facto docela sledovatlený film. Jeho největším problémem je, že s hrou samotnou nemá vůbec nic společného. Uwe není rozený vypravěč a Alone in the Dark není žádná bomba, působí v podstatě podivně a nemá pořádné čím zapůsobit. Snaží se být übercool, ale příliš se mu to nedaří. Černé oblečky, pláště, tma, střelba a výbuchy dnes už přeci jen ke kvalitce nestačí. Přesto se však tomuto snímku nedá upřít jistá řemeslná kvalita a hlavně výborný Stephen Dorff, který je správným nečernobílým týpkem, který táhne děj kupředu a je mnohem zábavnější než hlavní hrdina v podání vyvalého Slatera. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 2. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (martin1m2)
  • Úvodní vysvětlovací text byl přidán po několika zkušebních projekcích, protože diváci byli příběhem zmateni. (akisha)
  • Snímek se umístil na 21. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)

Související novinky

Trošku sám v temnotě

Trošku sám v temnotě

26.07.2007

Na pokračování úspěšných filmů jsme si tak nějak zvykli, ale točit pokračování filmu, který se stal opravdovým propadákem, který má auru jednoho z nejhorších filmů desetiletí a který natočil režisér… (více)

Ďalšia hra v rukách Bolla

Ďalšia hra v rukách Bolla

02.07.2005

Zázračný Nemec Uwe Boll si nedá pokoj. Jeho 20-miliónový Alone in the Dark nielenže (už tradične) pozbieral len tie najhoršie ohlasy a recenzie, ale, vďakabohu, v amerických kinách aj celkom slušne… (více)

Reklama

Reklama