Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byl Edward Carnby malé dítě, tak na něm doktor Lionel Hudgens prováděl, podobně jako na dalších 19 dětech z malého sirotčince, své pokusy, při kterých chtěl spojit člověka z pradávným netvorem, který měl na svědomí vyhubení tehdejší civilizace - Abkaniů. Carnbymu se však podařilo uprchnout, takže pokus nebyl dokončen. Pracoval ve vládní jednotce 713, která měla na starost výzkum paranormálních jevů. Jednotka však byla zrušena a Carnby dostal vyhazov. Nyní se však na světě začínají objevovat pradávné artefakty, které vyrobila abkanská civilizace, a které dokáží přitahovat pozornost nestvůr. Carnby tuší nebezpečí a začíná, za pomoci odbornice na artefakty Aline Cedrac, jednat. Proti nim se však staví jak nestvůry, které dokáže Hudgens částečně ovládat, tak i jednotka 713, která nyní pracuje pod vedením samolibého kapitána Richardse. Bitva o přežití naší civilizace začíná. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (311)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nechtěl jsem na legendárního Uweho házet špínu hned našeho prvního setkání. K filmu jsem přistoupil bez jakýchkoliv předsudků, ale už pár minut po začátku mi bylo jasné, že Uwe Boll není zručný režisér. Je pravda, že z tak pitomého scénáře by neudělal pecku ani Spielberg, ale ten alespoň, narozdíl od Bolla, bezhlavě nezkupuje práva ke všem možným hrám, jen aby si plnil dětské sny, popřípadě aby si tím kompenzoval nějaké mindráky z mládí. Fanouškům těchto her sice vstávají hrůzou vlasy na hlavě, ale to Bolla nezajímá a vesele si točí dál. Nic proti němu nemám, já na ty jeho filmy koukat nemusím. Jen ale čekám, až příjde na mušku nějaká moje oblíbená hra a Boll ji svým „uměním“ totálně znemožní. Alone in the Dark je chaotická slátanina průměrné akce, průměrných triků a nehereckých výkonů, kterou příběhově popostrkuje dopředu snad jen jakýsi vypravěč, který tu a tam utrousí něco málo z oné mytologie a posune tak děj asi o milimetr dál. Jediným pozitivem je tak asi jen obsazení Christiana Slatera, který ale stejně nemá pořádně co hrát a možná za zmínku stojí ještě vcelku efektní přestřelka v úplné tmě, která ale zase není (překvapivě) tak úplně Bollovým vlastním nápadem. A pokud tady nefungují ani ta základní a všeobecně zajetá žánrová klišé, pak je asi opravdu někde něco špatně. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Boha co to zase bylo! Vdyt ten film neměl hlavu ani patu co to mělo společného se hrou? Christian Slater za celej film řekne jen tři věty a tváří se jak dement to samý Dorff který se snaží tvářit drsne a střílí celý film do prázdna. Je to celý o ničem jednu hvězdu za to že jsme se s kámošem zasmáli :-D ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

"Všetko do seba zapadá" - aj takáto veta tu padla. O tom môžu tvorcovia tohto gulášu iba snívať. Toto je ten film, kde sa zásobníky nemenia a komandá ani nevedia kam strieľajú. Uwe Boll je naozaj zlý režisér. Pod jeho vedením sa i herci menia na neschopných drúkov, ktorý ani nevedia čo majú so svojimi rukami robiť a najväčším charakterom tu oplýva strážnik múzea. Ktovie či sa Tara Raid zamýšľala nad tým, že čo jej postava vo filme vlastne hľadá. "Ako prebieha operácia, príjem" - otázka z veľiteľstva pre vyhladené komando. Bravo! Ed Wood má nového nástupcu. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Ono je to zvláštny film. Radšej si netrúfam ani len hádať, čo konkrétne z filmu bol režisérsky zámer alebo je Boll naozaj neschopný režisér. Tento film by si v podstate zaslúžil právom plné hodnotenie, už len z toho dôvodu, že si na ňom človek môže odsledovať jednotlivé zložky ako scenár, strih (doslova otrasný), kamera alebo efekty a vidieť, že niekedy nemusia spolu vôbec vzájomne komunikovať. To je jeden pohľad. Potom sa na to dá nazerať aj tak, že sme vlastne zvyknutí na určité spôsoby spracovania látok a preto, že Alone in the Dark sa nezhoduje ani s jednou z týchto zarytých predstáv (tak "zle" natočený film sa naozaj tak často nevidí), automaticky film odsúdime. Úprimne povedané, už po prvých cca 10 minútach som chcel film nemilosrdne vypnúť, ale nakoniec som to vydržal až do úplného konca. Snímka tohto druhu si možno vyžaduje trochu hlbšie štúdium... :-) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Přežít se to dá, nicméně hlouposti má Boll na rozdávání. Kam se člověk podívá, tam to skřípe. Akce je špatná, technicky neskutečně proměnlivé, dějově roztříštěné a nepřehledné, napětí prakticky žádné a celé to v podstatě připomíná čistokrevnou televizní projekci. Co si od tohoto paskvilu tvůrci slibovali je mi záhada, nicméně propadák je to zasloužený. Slater postrádá tolik potřebné charisma a i když je Tara Ried vcelku rajcovní, herecky je na tom dost prachbídně. Nejhorší je však fakt, že se to celé tváří jako smrtelně vážný akčňák a přitom je to vlastně naprosto opačně. Skutečně těžko koukatelná záležitost a doporučuji jen v případě extra velkého pocitu nudy. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • V původním scénáři byl jiný konec příběhu. Uwe Boll však prohlásil, že byl až moc jednoznačný. (Terva)
  • Po přečtení scénáře producenti uvolnili Uwe Bollovi dalších deset milionů dolarů, které padly na zvláštní efekty. (akisha)
  • Úvodní vysvětlovací text byl přidán po několika zkušebních projekcích, protože diváci byli příběhem zmateni. (akisha)

Související novinky

Trošku sám v temnotě

Trošku sám v temnotě

26.07.2007

Na pokračování úspěšných filmů jsme si tak nějak zvykli, ale točit pokračování filmu, který se stal opravdovým propadákem, který má auru jednoho z nejhorších filmů desetiletí a který natočil režisér… (více)

Ďalšia hra v rukách Bolla

Ďalšia hra v rukách Bolla

02.07.2005

Zázračný Nemec Uwe Boll si nedá pokoj. Jeho 20-miliónový Alone in the Dark nielenže (už tradične) pozbieral len tie najhoršie ohlasy a recenzie, ale, vďakabohu, v amerických kinách aj celkom slušne… (více)

Reklama

Reklama