Reklama

Reklama

Slepičí úlet: Zrození nuget

  • Velká Británie Chicken Run: Dawn of the Nugget (více)
Trailer 1

VOD (1)

Hejno neohrožených slepic spojí síly, aby zachránilo svoje drůbeží soukmenovce před další hrozbou. Tentokrát se něco děsivého chystá na sousední farmě. (Netflix)

Recenze (68)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

První díl to sice kvalitou nedotahuje, nicméně je i tak obdivuhodné, že po tolika letech nám tvůrci přinesli 2. díl naší oblíbené pohádky, která nás tehdy všechny asi dost bavila. I nyní jednoznačně smekám před stylem, s jakým tvůrci museli pohádku natočit a kolik tisíců hodin práce muselo stát za finálním výsledkem (kdo nevěří, ať si pustí Jak Vznikal Slepičí Úlet a sám uvidí...) a cením, že se druhý díl stále nese ve fajn duchu, s parádní kreativní tvorbou a občasnými vtípky, ale nyní už to na mne jako dospělého diváka nepůsobí až tak fantasticky jako tehdy. Zkrátka spíše jen další "basic" pohádka, no nicméně pro děti je to pořád jeden z těch lepších animáků a oproti těm nesmyslům, co tady tasí poslední dobou Disney a podobný mainstream, je tohle vlastně zlatý klenot. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Mohl to být hit. Nebo spíš měl. Ale to by ho musel napsat někdo, kdo by chápal, v čem spočívalo kouzlo prvního filmu, který je i po 23 letech tím nejlepším celovečerákem od Aardmanů. Zrození nuget je bohužel technicky špička, avšak o příběhu, který by dokázal pobavit stejnou měrou malé i velké, už nemůže být řeč. Jednička byl Velký útěk se slepicemi, který jste si ale užili i když jste Velký útěk neznali. Tohle je průměrné pokračování, které se sice na chvíli pustí do "něčeho jako Mission: Impossible se slepicemi", ale je to spíš křeč. Škoda. Asi nejlépe tu změnu vystihuje soundtrack, který tentokrát Harry Gregson-Williams složil sám bez Johna Powella. Hravost zmizela i z hudby, zbyla vata poslouchatelná nejlépe jako kulisa. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Fajn zabava v divokom tempe a obcasnym hororovym vyjavom. Mile prekvapenie. Ale prvy diel je uplne ide. 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nízké hodnocení je opravdu na místě, kluci s plastelínou předvádí hotové zázraky, ale dle mého skromného soudu se jedná o nejslabší Aardman. Zcela zbytečné pokračování. 40% ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Slepičí kibuc zpracovává a redefinuje PTSD základy své kolektivní identity. Bylo to místy trochu pitomé a vyvolalo to ve mně nutkavou chuť na KFC kyblík classic se dvěma barbecue omáčkami navíc, což je samo o sobě dost matoucí, ale jako jednohubka je to celkem milé. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Na legendární oscarový animák Nicka Parka tohle pokračování samozřejmě nemá. Přesto nejde o pokračování, který by svýmu předchůdci dělalo ostudu. Jde o neskutečně zábavnej a konceptuálně hravej animák, u něhož fakt nemáte šanci se byť chvilku nudit. Zároveň Chicken Run: Dawn of the Nugget stejně jako jednička nabízí zajímavou analogii o týrání zvířat, mašinérii potravinářskýho průmyslu a důvtipnej disstrack na fast foody [takže jsem fakt rád za to že jsem už od mala vegetarián haha]. Parádní oddechovka. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Docela sterilka ale tak trochu dle očekávání. Aardmani přeřadili na neutrál a podobně jako Pixar přináší vizuálně povedený film pro celou rodinu, který ale chybí mu jakákoliv originalita, která by film pozvedla výš, než jen průměrnou zábavu pro děti a přítomné rodiče. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Slepičí úlet byl povedenou komedií studia Aardman Animations, autorů Wallace a Gromita a ovečky Shaun, kde nebyla nouze o vtipné momenty a plastelínová animace podtrhovala kouzlo téhle taškařice. Děj se točil okolo slepic, které prchaly před jistou smrtí. Ve druhém díle se role otočí a slepice se musí probojovat do přísně střežené budovy, aby zachránily Molly, dceru jedné ze slepic z prvního dílu. Co mě překvapilo, tak to byla absence humoru a minimum opravdu dobře promyšlených scének. Budova, kam se naši protagonisté musí dostat, je z nějakého důvodu střežená lépe, než Bílý dům a připomíná spíše nedobytný dům padoucha z... Já, padouch. Jasně, autoři se tak rozhodli pro dramatický efekt, ale nebylo by mnohem lepší, kdyby šlo navenek o obyčejnou a na první pohled nestřeženou budovu, která by se ale při pokusu o proniknutí ukázala jako plná pastí? Naši hrdinové by tak museli improvizovat a divák by nevěděl, co čeká za dalším rohem. Nemluvě o tom, že tahle synopse přímo vybízí k humorným momentům. Takhle jsme dostali rutinní animák, který upadne v zapomnění rychleji než řeknete švec. Zatímco jednička byla slušným hitem (při rozpočtu cca 45 mil. doláčů si přišla na skoro 230 mil.), dvojka už vznikla pro Netflix, kde zcela určitě netrhne žádný rekord. Dospěláci se budou nudit a děti se nemají čemu smát. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl pořádnej vodpal! Pozorní cinefilové dostanou pekelnou nálož popkulturních scén, odkazujících na ty největší filmové fláky uplynulých čtyř dekád - Mission: Impossible, Pán prstenů, Terminátor 2: Den zúčtování, Jurský park, to je jen zlomek toho, co na vás v téhle geniálně zábavné animované jízdě čeká. Témata svobody, poznávání světa a dospívání, použité rejžou Samem Fellem, k příběhu perfektně sedí a já si dvojku Slepic nadmíru užil a královsky se u ní bavil. Velké doporučení všem. Čtyři hvězdy. 👍 (20.01.2024) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Takhle - ono to je na tři a v jiném rozpoložení bych je asi dal, vzhledem k tomu, že je to jen zmodernizovaná jednička (naštěstí jen stylem a prostředím), ale vzhledem k tomu, že poslední dva dny nemám vůbec dobrou náladu, tak se mi to trefilo do vkusu a přesně něco takhle nenáročného, optimistického a s jasným happy endem, který se nezvrtne v těžkou veganskou agitku (což by byl jediný směr, kterým by Slepičí úlet mohl smysluplně pokračovat, ale vůbec by se mi to nelíbilo), jsem holt potřeboval. Takže dvojce, navzdory tomu, že je zbytečná, víc pro děti a sebevykrádá se, ty čtyři hvězdy nakonec dám. Ono je to totiž fajn, Molly je fajn charakter, staré se naštěstí nezměnily, Šťastná farma je krásně ujetá (vzhledem k tomu masivnímu vymývání mozků) a vlastně jsem dostal to, co jsem čekal, což mi ve chvíli sledování bohatě stačilo. Znova si to asi nepustím a časem možná snížím hodnocení, ale teď je to to poslední, co mě při hodnocení zajímá. Prostě taková ta dvojka, která je jen proto, že prostě je a vy to to tak buď budete brát, nebo to (zcela oprávněně) kritizovat. Slabé 4* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Ač mám rád Aardmanovky, tak Slepičí úlet se mi tehdy moc nelíbil. Dvojka je o něco lepší, dějově letí prakticky neustále kupředu a humor celkem funguje, nicméně primárně ho ocení spíš menší diváci. Dospělí se sice nudit nebudou, ale že by jim druhý úlet nabídl nějakou extra přidanou hodnotu se říct nedá…60% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

První snímek naprosto zbožňuji, jako malá jsem ho viděla nesčetněkrát, proto jsem se těšila i na dvojku. Ta není tak dobrá a dost postrádá to kouzlo jedničky. Bylo hezky nostalgické vidět na plátně všechny postavy, ale příběh je strašně slavý, předvídatelný. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Důstojné pokračování animáku z roku 2000. Občas to bylo slabší, proto o hvězdu dole. Nicméně animace je úplně jinde.. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Animák mého dětství, co v okolí moc lidí neznalo, ožívá po skoro 24 letech v pokračování, které ale bohužel padlo do rukou studiu, kašlajícímu na propracovanost a spíše směřujícímu na rychlý výdělek za co nejmenší úsilí. To je na návratu slepic dost znát a díky tomu jde o prachobyčejnou rychlokvašku, která i přes silné renomé kvalitní jedničky snadno zapadne mezi (polo)zapomenuté animáky letošního roku. [viděno na Netflixu 17.12.2023] ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Já osobně nebyl uchvácený tehdy ani z jedničky (je to možná tím, že jsem ji neviděl v době vzniku) a tohle mě přijde ještě horší . Jediné ´´inovace,, jsou v tom, že dají těm slepicím obojek ten je udělá šťastnými a pak je zabijou a dělají z nich nugetky a v tom , že Ginger a Rocky mají dceru. Tentokrát se záporačka z jedničky a její druh vybaví farmou se zabezpečením, které jim je stejně k ničemu jelikož nedokážou zjistit , že se jim tam slepice dostaly. Vtipné mě to nepřišlo a jediné co mě zaujalo byl easter egg na Spláchnuteho (2006)  s tím slimákem (bohužel nezpíval) . 40 procent ()

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Na první pohled komedie pro děti, v jádru brutální horor. Víceméně to samé jako jednička, ale koho to sere? Studio Aardman vydalo nový animovaný film, a to znamená, že svět je zase o něco lepší místo. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Klasicky Aardmanovsky vymazlené, ale možná až moc roztomilé. Určeno spíš pro mladší ročníky, protože i když je radost vidět další film po letech a pár dobrých gagů tu je, na mě to nějak extra dojem nenechalo. Spíše mírné zklamání. ()

Comics.jto 

všechny recenze uživatele

Důstojné pokračování po dvaceti letech (Slepičí úlet (2000) pro novou generaci. Sice to není pro mě už tak děsivé ty scénky se sekerama a zabíjení slepic atd. Navíc to v tomhle není už "koncetrak", ale ani to tolik neva. Proč se opakovat že jo. Tentokrát tu mame výrobu ve velkém, a vše je větší než v jedničce. A zaměřuje se spíš na to jakože oblbovaky > šťastná kuřata > ve svalech se netvoří látky který způsobují že je maso tuhé (nějaký můj obor na škole kecy, koho to zajímá lol). Jo no prostě je to taková ta pohádka, která dělá z lidí špatný tvory. A je tu pár i hororovejsich scen atd. Ale prostě pokud nejste už děti není to ono a ty vtipi jsou taky pro novou generaci. Ale je to ok pro rodiče kteří viděli jedničku si takhle s dětmi pustit tento film s "čistší" animací. .  7/10 ()

Reklama

Reklama