Reklama

Reklama

Dotek Medúzy

  • Česko Dotek Medusy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Medusa byla bájná postava řecké mytologie s hady místo vlasů. Kdo na ni pohlédl, zkameněl. Film vypráví příběh spisovatele, který je nalezen zdánlivě mrtev. Jeho mozek vysílá záhadné signály. Policejní inspektor, který vyšetřuje tajemství jeho smrti, objeví jeho schopnost ničivé telekineze... (Davay Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (444)

troufalka 

všechny recenze uživatele

"Televize bude zkáza při vyšetřování zločinu." "Jak to, inspektore?" "Nikdo už nic neuslyší." Film z dob, kdy jsem ještě chodila do kina s pětikačkou v ruce a občankou v zadní kapse od riflí. I po letech dobrá podívaná, přesto, že je konec známý. Vyobrazení katastrof jen s náznakem, žádný pohled na zohavená těla nebo roztříštěnou lebku, jak je tomu zvykem dnes. Přesto (nebo právě proto) působivé drama s hororovými prvky. ()

choze 

všechny recenze uživatele

První film, který jsem kdy viděl na Nově. Pozoruhodný mysteriózní thriller v tradici Přichází Satan s průhlednou kriminální zápletkou, ale neúprosně gradující hrozivou atmosférou, zajímavým přesahem do katastrofického žánru, uhrančivým Richardem Burtonem ve výborně napsané a zahrané roli podivínského spisovatele a mrazivým závěrem. Poměrně věrně podle stejnojmenné novely Petera Van Greenawaye z roku 1973. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Ohromně působivý mysteriózní náhul, který se může opřít nejen o vynikající herecké výkony a hudbu, ale hlavně o promyšlenou režii gradující pozvolna až do mrazivého finále, jež zabouchává nahromaděné depresi a tísni dveře před nosem a nechává s nimi vyjukaného diváka v jedné místnosti. Chytrá struktura syžetu a postupné poodhalování či dovysvětlování různých motivů nenechává i zásluhou mistrovsky provedených časových přechodů čas na vydechnutí a Jack Gold si dokáže udržet charakteristickou autorskou tvář navzdory neustálé práci s očekáváním a žánrovou dualitou. Navíc Richard Burton v jeho možná nejikoničtější a rozhodně nejděsivější roli... 90% ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Bát jsem se přestal ve svých 6 letech, když jsem zjistil, že čerti nejsou pekelný bezdomovci, ale jen obyčejný, vožralí lidi. Kdyby se na mě ale někdy podíval Burton, ať už střizliv nebo opiv, tak bych si možná, soudě dle množství tekutiny v nádrži, cvrnknul... A vůbec mě neuklidňuje, že je víc jak 20 let bez špetky života ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Aj keď horory a mysteriózne filmy nie sú mojou šálkou kávy, Dotyk medúzy ma zaujal. Jednak dobre vystavaným dejom, gradáciou napätia a v neposlednom rade aj výbornými hereckými výkonmi s Richardom Burtonom na čele. Film ponúka množstvo námetov na premýšľanie aj po záverečných titulkoch. Vzdialene mi pripomenul Sprisahanie s Melom Gibsonom a priatelia konšpirácií si po 11. septembri iste spomenuli, kde videli kontakt dopravného lietadla s budovou po prvý krát. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Ukážka z filmu bola použitá vo videoklipe k piesni "Ready for Drowning" od waleskej hudobnej skupiny Manic Street Preachers. (marlon)
  • V černobílém dokumentu, který sleduje inspektor Brunel (Lino Ventura) v jedné ze scén filmu, se objeví Ninel Sergejevna Kulagina, která se účastnila řady experimentů s telekinezí prováděných v Leningradském ústavu přesné mechaniky a optiky. (raininface)

Reklama

Reklama