Reklama

Reklama

VOD (1)

Čtyři chlápci z LA a jejich monstrózní úspěchy a ďábelské propady na poli hudební superslávy v otevřeném životopisném filmu podle bestselleru skupiny Mötley Crüe. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

animaxis 

všechny recenze uživatele

Neskutečná rocková jízda! Nevím, jestli je to tím, že narozdíl od většiny životopisných filmů o slavných kapelách z poslední doby, má The Dirt rozhodně nejmenší zábrany, nebo prostě tím, že se jedná o životopis zrovna Motley Crue. V každém případě se tady tvůrci podle mě zachovali k takovému materiálu skutečně s úctou, vyloženě mě třeba potěšilo, že někdy, když se film začne odchylovat od historie, dá vám to hned dost jasně najevo. Musím taky říct, že na mě taky působil mnohem realističtěji, než například Bohemian Rhapsody. A pozor, zatímco Rhapsody se snažila vyhnout skandálům, tahle frajeřina se spíš snaží o pravý opak a je to tu sakra znát, před scénou s Ozzym varuju předem. Samozřejmě tu jsou ale i vážné dramatické scény a... Ty jsou ve výsledky celkem drsné taky. Upřímně jsem nečekal, že se mi The Dirt až tak zalíbí. Musel jsem si to pustit dvakrát ve dvou dnech a i napodruhé mi to nepřišlo vůbec o nic horší. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Zpívánky této radostné kapely pro mě jsou velkou neznámou, o to více mě potěšilo, že jsou poslouchatelní a filmový zážitek je stabilní jak už to u zpěváckých filmů povětšinou bývá. Jak už to bývá zvykem film se snaží šokovat bouřlivým životem hudebníků. Mě by o něco více zajímalo jak by dopadl film o démonovi Ozzy Osbournovi. Tak snad to někdy uchopí někdo velký. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neučasaná a poměrně brutální verze Bohemian Rhapsody, která si nebere servítky a ukazuje, jak žít Heavy Me(n)tal. Kapela Mötley Crüe je totální klasika klasik a myslím si, že málokterá kapela zažila tolik eskapád, jako právě kluci z týhle kapely. Pro někoho to může být legrace, ale pro druhý to bude zaručeně noční můra. Divím se, že se všichni dožili natáčení tohoto filmu. Herecky je to bomba, hudebně bez námitek. Některé scény jsou na pomezí geniality. Například ta s Ozzym nebo když se filmaři rozhodli v bodech ukázat rockerův běžný den. The Dirt je ale pořád totální úlet, ale kvůli způsobu vyprávění nemůžu říct, že by se jednalo o běžný životopisný film. Naopak. Kdybych přeci jen jejich muziku měl radši a našel bych si jeden jedinej bod, proč bych ty kluky měl mít rád i po lidský stránce, tak dám pět hvězd. Takhle je to za hodně slušný čtyři, ale jenom proto, že vlastně nevím, co v tomto filmu znamená pojem kamarádství. No a navíc v tom má zase prsty Netflix. To není náhoda... ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Ta hudba je strašná, ostatně jako většina rockové produkce 80. let s kousky jako Whitesnake nebo Europe, Kiss etc. Je zajímavé, že i takovou sračkou se daly vyhrávat hitparády. Každopádně to klukům umožnilo dělat spoustu zábavných věcí jako třeba šukat, co se hýbe, jezdit rychle a zběsile, fetovat a demolovat hotely. A právě část o jejich trávení volného času je maximálně zábavná. Zmapování rockerova dne na turné je top. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Mötley Crüe... já--- já prostě nevím co říct. Jejich muziku nijak moc neposlouchám, ale jakýkoliv audiovizuální počin o nich je naprosto neuvěřitelné živelné zjevení - minimálně Pam a Tommy a tohle bylo. Šílený, moc dobře natočený, chytrý, explicitní a neuctivý, vtipný a bůhví co vše ještě... tohle prostě nejde takhle popsat. Oni jsou prostě zjevení osmdesátkových amerických rockerů a a i přes to, že nejsou úplně mými největšími oblíbenci, tak tohle jsem si opravdu oblíbil. A rozhodně není lží, že je toto jeden z nejlepších netflixovských filmů. Ústřední čtveřice Daniel Webber (Vince Neil), Machine Gun Kelly (Tommy Lee), Douglas Booth (Nikki Sixx) a Iwan Rheon (Mick Mars - sakra, proč tu není a nejde označit?!!!) jsou prostě živly a tu šílenost a rockový duch dokázal předat na maximum, za pomoci dravého vizuálu a hrátek s příběhem. A fakt čumim. Tohle je rock'n'roll baby, co víc říct. Takhle má vypadat životopisný film o kapele. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v USA ve městech New Orleans a Los Angeles. (BMW12)
  • Na začátku filmu, kdy se píše rok 1973, má mladý Nikki Sixx (Douglas Booth) na židli první vydané album od skupiny KISS, které vyšlo v roce 1974. (HonzysKISS)

Reklama

Reklama