Reklama

Reklama

Suchý anglický humor na drsném severu... Neúplné složení ze seskupení Monty Python vypráví příběh Vikinga, který se od svého lidu odlišuje a díky tomu se může stát velkým vůdcem. Erik (Tim Robbins) chce změnit svůj lid a panující poměry, a tak se skupina válečníků vydává na dlouhou a nebezpečnou cestu, aby získala roh, který by zbavil jejich zemi stále přítomných mračen a dovolil jim žít pod slunečnou oblohou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Fantasy mam rad, ale tady je to fakt hozeny spis do komedie a bohuzel to neni zas nejak extremne vtipny. Ale az zas tak to nevadi, je tu docela slusnej pribeh, triky nenaserou, obcas nejaka ta akce je natocena slusne a vetsina hlasek pobavi. Jen je skoda, ze jich proste neni vic, takle to ma obcas hluchy misto. To ale obcas zachrani nejakej fajnovej napad nebo paradni camea Jonese a Cleese. Robins mi v roli uplne moc nesed, takovej moc vymydlenej model nez nejakej spinavej viking, ale hral slusne. Nic moc jsem necekal, ale nakonec jsem se tech 90 minut vcelku bavil, i kdyz od Pythonu bych cekal vic. ()

ZoltanCZ 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Ano, je to sice trochu guláš, ale hlavně taky zábavný, pohodový, odpočinkový fantasy komediálně montypythonovský film. Klasičtí Pythoni jsou sice daleko lepší, ale nevím jestli se to dá nějak moc srovnávat, Erik the Viking je trochu jiný. Není to kulometná ráže Pythonovských gagů, Erik má nádech legendy a příběh má i místy vážnější notu, okořeněnou několika smrtícími vtipy. 7/10 ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Paródia na všetky klišé, ktoré poznáte o Vikingoch. Teda až na to jedenie z jednej spoločnej misy. Ak vás to zaujíma, film si užijete, ak nie, tak si ho možno užijete ako solídnu dobrodružnú zábavu s nadprirodzenými prvkami. A povrchní fanúšikovia Marvelu budú jasať nad tým, že vo filme z roku 1989 budú počuť mená a názvy, aké počujú v Thorovi a Avengers. Osobne ma humor vyplývajúci z parodovania spomínaných klišé príliš neoslovil, je to predsa len čistá nerdovina. Ale ako fantasy zábava, predovšetkým pri finále vo Valhale, ma Erik Viking skutočne chytil a dokonca aj pobavil svojim humorom. Celkovo však viac ako mierne nadpriemerne hodnotiť zo subjektívneho hľadiska nemôžem. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Film, který viděn na velkém plátně, což se mi naštěstí povedlo, je velkofilmem v pythonovském slova smyslu. V televizi to tak nevyzní, ale jde o pohádku plnou barev a nápadů pro dospělé, možná i pár dětí. Je to opravdu epos, to se musí vidět, bavil jsem se náramně. Je třeba ovšem počítat s tím, že výprava a zejména efekty jsou postaršího data, není to holt Avatar... ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Moc moc sympatický a milý filmek. Tim Robbins je už tehdy neodolatelný, stejně jako John Cleese, některé režisérské vychytávky (návštěva Asgaardu) a montypythonovské vtípky. Narozdíl od ostatních pythonovských filmů tady příběh nepokulhává, ale naopak křepce cválá kupředu, je zajímavý a překvapivě dává smysl. Zkrátka moc moc sympatický a příjemný filmek. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Tento film nečerpá z dětské knížky "Sága o Vikingovi Erikovi", kterou napsal Terry Jones, i když tedy doufá, že se zvedne její prodej. (Terva)
  • Po premiéře filmu Terry Jones požádal producenty, zda by mohl pro britský trh původní více než stominutovou verzi zkrátit. Dostal sice zelenou, ale zároveň i velmi krátký čas na celou akci, takže stejně nebyl ve výsledku spokojený. Teprve v roce 2006, když se vyráběla speciální edice filmu pro dvd, sestříhal Terry Jones snímek na stopáž, jež mu vyhovovala, na 76 minut. (Rodriguez)
  • Autorem hudby je "sedmý Python", zpěvák, skladatel a spisovatel Neil Innes, který spolupracoval jak na seriálu Monty Pythonův létající cirkus (od r. 1969), tak i na dalších projektech. Zejména se pak proslavil jako autor skladeb skupiny Rutles, v níž ztvárňoval Rona Nastyho. (Dr. Hawkeye)

Reklama

Reklama