Reklama

Reklama

Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy

(seriál)
  • Československo Smolíkovi (více)

Epizody(13)

Smolíkovi jsou obyčejná rodinka z maďarské Budapešti, která žije běžný život… Dokud se ovšem jejich geniálnímu synkovi nepodaří navázat kontakt se svým potomkem z 33. století! Tím se všechno mění. Zdánlivě banální problémy Smolíkových se komplikují o to víc, že jim z budoucnosti dorazí „na pomoc“ vynálezy, na které není v 70. letech 20. století lidstvo připraveno – a Smolíkovi už vůbec ne… Nepomáhá ani to, že se do jejich patálií často připlete zvědavý soused Halíř. A tak si Smolíkovi musí poradit s urychlovačem výroby, usměrňovačem času, létajícím talířem, nebo dokonce meteoromutomotorem. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Návyková znělka, extrémně povedené a zábavné dialogy, vynikající situační zápletky. Všechny tři série Smolíkových jsou opravdu kvalitní a mimořádně zábavné. A o těchto prvních to platí ještě mnohem víc. Rozhodně nejlepší série. Gábi je se svými výroky, které by se daly tesat, naprosto neodolatelná. Tahle věc je fakt geniální a po padesáti letech nezestárla ani o den. 100%. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Dobrodružné, poučné, vtipné a chytré. Existuje snad lepší kombinace? Samozřejmě, že jde o klasiku, samozřejmě, že jsem v mládí se Smolíky strávil spousta úžasného času, ale až teď mi dochází spousta narážek a drobností jednotlivých příběhů. Není nic úžasnějšího, než zjistit, že seriál, který jsem miloval jako dítě, mě baví i dnes (a možná ještě více, než tehdy). ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* Tento seriál patří neodmyslitelně k mému dětství a tak je vysoká známka pochopitelná. Bylo to citelné zpestření mezi tou šedí, která se tehdy pouštěla v televizi. Ty fantastické příběhy a humor mi byli hodně blízké. Nejvíc mě bavila druhá série, kterou si i nejvíc pamatuju ... Ládínek a jeho Guliver 5 . Stejně tak i třetí, kdy cestuje celá rodinka po světě, což tehdy bylo nepředstavitelné. První sérii, jsem snad viděl až jako poslední. Dabing byl taky slušný, tak co si víc přát. Nevím jak tento seriál osloví dnešní mladou rozmlsanou generaci, ale to je mi vlastně jedno.... za sebe prostě nostalgické TOPka. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Ako to, že som toto ešte nikdy nehodnotil ? Jednoducho geniálna, nezabudnuteľná a nadčasová pecka! MIAZGOVCI, to je spojenie nespojiteľného, aké sa často vyskytuje v prekvapivej maďarskej kinematografií. Samotný nápad je geniálny, ale nie je to ešte nič v porovnaní s tým, ako je rozpracovaná aplikácia vynálezov z budúcnosti do reality každodenného života obyčajnej rodiny kdesi vo východnom bloku! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Miazgovci" sú nenápadnou východoeurópskou, maďarskou, obdobou populárneho amerického animovaného seriálu "The Simpsons". Otec Gejza, matka Paula, pubertálna dcéra Kristína a bystrý syn Aladár. Ako malého chalana žijúceho v socialistickom československu ma Miazgovci vedeli vždy výborne pobaviť. Mal som rád ich vtipné príbehy a dobrodružstvá. V prvej sérii nadviazali spojenie do budúcnosti so svojim potomkom MZPRX, ktorý im posielal zásielky z tridsiateho storočia. *** ()

Galerie (9)

Zajímavosti (20)

  • Tvůrcům českého dabingu se zdálo původní jméno Týniny kočky Mafie příliš hanlivé, proto ji přejmenovali na Žofii – ve třetí sérii (od r. 1978) však jméno Mafie muselo být ponecháno, jelikož tvoří součást vtipného nedorozumnění, kdy Smolíkovi volají na svou kočku („Mafie“) a nakonec se stanou obětmi únosu skutečné (gangsterské) mafie. V epizodě Kapitán se skleněným okem (1969) pak padne zmínka, že Žofie zemřela a místo ní má Týna právě Mafii. (fiLLthe3DD)
  • Série měla dostat pokračování v roce 2005, jednalo by se o moderní aktualizaci postav, stále ve stejném věku jako v 70. letech. Pilotní epizoda byla dokončena a zveřejněna na síti. Plány na celou sérii propadly kvůli nedostatku finančních prostředků, protože by byly vyráběny pomocí drahé ručně kreslené animace. (sator)

Reklama

Reklama