Reklama

Reklama

Příběh, který vypráví sama autorka seriálu a v němž nechybí láska, vášeň, nenávist, zrada a spiknutí, pojednává o osudu mladé dívky, která se zamiluje do lékaře a je už velmi nemocná. Její otec lékaře přemluví, aby se s jeho dcerou oženil. Dívenka otěhotní, ale záhy po porodu zemře. Když má ale její ovdovělý manžel smrtelnou nehodu, jejich dcera zůstane sama. Nevlastní matka zemřelé dívky má své plány a tak se novorozeněte zbaví pomocí svého sluhy, který je odnese ke kočovným cikánům. Uběhne mnoho let, než se cikáni s cirkusem vrátí zpět. Z novorozence vyroste krásná dívka jménem Kassandra. Po vystoupení v cirkuse se Kassandra zamiluje do bohatého mladíka Luise Davida, ale co Kassandra netuší je, že muž, kterého miluje, má identické dvojče, kterému nevadí ani vražda. (vilusinska)

(více)

Recenze (86)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Z této telenovely jsem kdysi viděl pár dílů ze začátku, pár dílů asi uprostřed a pár dílů ke konci. Vybavuje se mi jakási záměna dvojčat a že jeden z nich byl uprostřed seriálu zavražděn. A pak tam byla nějaká zazobaná megera, která se křápla do palice a ve špitálu zemřela. Což bylo jediné alespoň trochu zajímavé, čím tato stupidita mohla na chvíli zaujmout. Jinak jde o telenovelu nejhoršího ražení, žádný humor, jenom afektovaná červená knihovna po latinskoamericku, herecké výkony na úrovni ochotníků a s velmi zdlouhavými dialogy. Od čistého odpadu to zachraňuje pouze podivně ponurá, místy dokonce hororová atmosféra, díky níž po zvážení vytahuji seriál z odpadu a zvyšuji na velmi slabou 1 *, přece jen je to o chloupek koukatelnější, než ta zelená ludra Esmerajda. 15% ()

Zetwenka odpad!

všechny recenze uživatele

Tuhle telenovelu jsem sledovala když začala proudit jiná tvorba na naše obrazovky. Kassandra a láska k jednomu muži, který není jen jeden ale pochází z dvojčat bratrů a tím přichází všechny ty lapálie. Intrikovali jeden proti třetímu a vydávali se ten (Luis David) za toho (Ignácia). Nebylo to pěkně zpracováno, překombinované, zde se objevují ona milá gesta a protivné pitvoření ani nějakou zajímavou znělku to nemělo, natož úvodní jsem si nezapamatovala. Bohužel ani tu 1 hvězdičku tentokrát nevydám.. S porovnáními s jinými novelkami - co jsem měla možnost sledovat je opravdu slabá. Jen kolem cirkusových stanů, šaškování atd. Dílu: 150 Viděla: 121 ()

Reklama

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že je to v základě šíleně natahovaná volovina, ale za něco prostě těch pár hvězdiček dát musím. 1) Za ústřední píseň, ta je opravdu pěkná, 2) za samotnou Kassandru, snad největší kočku všech telenovel, a 3) za zápletku s dvojčaty a tím pádem taky za Ignacia - nejlepší postavu celýho seriálu - kdyby mu dali víc prostoru, mohli mít druhýho Džejára :D Dal bych ty hvězdičky dvě, ale když vidím, že celkové hodnocení je horší, než u mnohem větších (a často bohužel nekonečných) srágor, nemůžu jinak a dávám ještě o jednu víc. ()

Ony odpad!

všechny recenze uživatele

Tuhle telenovelu jsem jako pubescentní romantik docela často sledovala u večeře. Dodnes ji mám spojenou s korbáčky, toasty, rajčaty a paprikou. Ale dneska už bych se fakt nedívala. V Esmeraldě byli aspoň hezcí herci, ale ten Kassandřin zmalovanej xicht a ty příšerný dvojčata . . . Esmeraldu jsem označila jako kýč, ale pro Kassandru by to byla pořád lichotka, vzhledem k tomu, že pan profesor Pokorný nás učil, že kýč je líbivý. Takže tenhle seriál je prostě jenom odpad! ()

Voxel 

všechny recenze uživatele

Díky prázdninám u babičky jsem měl to "štěstí", že jsem mohl shlédnout několik závěrečných epizod tohoto ehm díla. Řekl bych to takhle: posledních zhruba 10 dílů bylo důležitých a chvílemi měly i spád, navíc v nich shrnuli i události s předchozích 140 epizod, takže si říkám co tam vlastně celou dobu dělali :-). Jedna hvězda za pohlednou hlavní hrdinku. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (4)

  • Venezuelská telenovela Kassandra se stala zahraničně velmi úspěšnou, o čemž svědčí i její zápis do Guinnessovy knihy rekordů, kde je uvedena jako španělský (španělsky mluvený) TV seriál vysílaný v největším počtu zemí (128). (Lukaaasek)
  • Jedno z hudebních témat bylo převzato z československého seriálu Sanitka (od r. 1984). (L_O_U_S)

Reklama

Reklama