Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Moreau je vynikající genetik posedlý šíleným experimentem. Když doktorovu ostrovní laboratoř navštěvuje diplomat OSN, odhaluje tu fantastické, ale brutální pokusy, pomocí kterých se doktor pokouší proměnit zvířecí formy života v bestie podobné člověku. Zatímco Moreau a jeho asistent míří zarputile za splněním svého barbarského cíle, samotné bestie se bouří a ohrožují nejen ostrov, ale doslova celé lidstvo! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (174)

spikey1 

všechny recenze uživatele

Och, Marlon Brando, och Val Kilmer. Říkejte co chcete, ale tenhle film se zapsal do dějin, vysloužil si stovky parodií(v Simpsonových, v South Parku) a každý zná ten příběh. Ať už to nafilmovali jakkoliv je tady a pokud zrovna nic jiného zajímavějšího nedávají v televizi, dáte si dávku tohohle surového disturbing fláku:) ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Vidieť takýto úlet (inak povedané shit) a v ňom „Kmotra“ je tak absurdné ako keby Steven Seagal hral Rómea v Londýnskom divadle alebo Julia Roberts hrala brutálneho vyšinutého psychopata, ktorý nemilosrdne vraždí svoje obete motorovou pílou.Chápem to ako maximálnu recesiu, preto tá jedna hviezdička.Inak je to hrôza a des!!! ()

Reklama

adamix 

všechny recenze uživatele

Horšie to už ani dopadnúť nemohlo. Na Ostrove a hlavne hercoch vidno, že sa moc nemali v láske a že ako celok to nefunguje, nie to ešte že to nedáva zmysel s pribúdajúcimi minútami. Kilmer s Brandonom tu pochovali svoje herecké kariéry a Thewlis, ktorý to zo začiatku celkom slušne tiahol, bol už niekde od polky filmu výrazne unudený. Je to hrôza, ale s humorom sa na to dobre pozerá, aj keď pevne verím, že natáčanie bolo nepríjemným peklom. Oplatí sa vidieť. Raz a dosť. ()

tenebrae86 odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle hnusný remake nemůžu ani cítit. Uvažuju, co se asi při natáčení posralo, že tvůrci tak neskutečně zprznily tak perfektní příběh, jako je Ostrov Dr.Moreau. Na tomto filmu se nepovedlo zhola nic. Působí amatérsky a scénář je naprosto příšerný. Zvířata vypadají strašně, a to nemyslím v dobrém slova smyslu. Prostě, když se oběvilo některé znich na obrazovce, zmocnil se mě pocit znechucení. A to se ani raději nezmiňuji o jejich sexuálních orgijích a kulometných přestřelkách v druhé půlce filmu. Fuj, vrchol nevkusu. Jak jsem se již zmínil, filmaři to totálně posrali a potenciál skrytý na tajuplném ostrově zůstal nevyužit. Marlon Brando se otáčí v hrobě a já si spravím chuť stejnojmennou klasikou z let sedmdesátých, s Michaelem Yorkem v hlavní roli. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Dosti nezvládnutý počin z hlediska vývoje příběhu a naprostá scénáristická katastrofa s nesympatickými postavami a "jakože" morálním poselstvím o tom, že člověk se neliší od zvířat. Snímek obsahuje prvky akce / dobrodružství / hororu / sci-fi a romantiky, ovšem jejich kombinace je zásluhou nešikovné režie dosti křečovitá a sledování činí umorným, což zamrzí vzhledem k obstojnému technickému zpracování, které je oním důvodem, proč se k "Ostrovu Dr. Moreau" rád vracím. Lokace jsou zvoleny na výbornou a jejich krása je umocňena pěknou kamerou, též zvuk příjemný a masky tím nejlepším - zmutované bytosti vzbuzovaly nepříjemný pocit (porodní scéna byla i na mně hnus) a před prací maskérů smekám, snažili se jediní. Další zpracování / remake hádám už jen s odpudivými CGI humanoidy co? A jó vlastně, filmové "Cats" ()

Galerie (30)

Zajímavosti (28)

  • Původní režisér filmu byl Richard Stanley. Po čtyřech dnech natáčení byl studiem New Line Cinema vyhozený a nahradil jej John Frankenheimer. (FilmFan24)
  • Režisér John Frankenheimer, mal takú averziu na herca Vala Kilmera (Montgomery), že po poslednom zábere zavelil: „Strih. A teraz toho bastarda dostaňte z môjho pľacu !" (classic)
  • Postavu Edwarda Douglasa mal pôvodne hrať Bruce Willis. Tesne pred natáčaním však musel od zmluvy odstúpiť, pretože sa začal jeho rozvod s herečkou Demi Moore a nemohol tak počas nasledujúcich šiestich mesiacov opustiť USA. Film sa natáčal v Austrálii. (tXtX)

Reklama

Reklama