Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se neblaze proslulý „Vrah šestnáctek“ 35 let po svých prvních vraždách vrací a zabíjí znovu, 17letá Jamie (Kiernan Shipkaová) se náhodou přesune zpátky v čase do roku 1987 a je odhodlaná vraha zastavit, než začne zabíjet. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Celkom zábavný teenage slasher v štýle Detention alebo Freaky, v ktorom sa režisérka nebojí priznať, že nie všetko pochádza z jej hlavy a príjemne odkazuje na všetky horory aj nehorory, ktoré jej poslúžili ako inšpirácia. Kiernan Shipka je vo svojej úlohe tradične parádna, vrah má super masku a pripomína old-schoolových killerov, ktorí sa zjavujú na všetkých miestach a sú nezranitelní a v neposlednom rade ma dosť bavili aj hlášky, ktorých je plný kotol. Treba spomenúť aj slabé stránky, ktorými sú hlavne slabá práca s osemdesiatymi rokmi (to, že naobliekam hercov do fancy kostýmov pripomínajúcich osemdesiatky, atmosféru nevytvorí) a slabučké a príliš umelé gore. Celkovo som si ale Totally Killer užil a režisérku chválim, aj keď hororoví fanúšikovia pre ňu zrejme nie sú to pravé cielové publikum. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sympatický komediální hororový slasher se zábavným konceptem cestování v čase. Vrah 16tek se vrací po 35 letech na scénu, aby zabil 17 letou hlavní hrdinku, jenže při vzájemném souboji se omylem vrátí do roku 1987, kde zrovna původní vraždy měly proběhnout. Jde spíše o feel good žánrovku, která sází na příjemné retro, sympatické postavy, spousta popkulturních referencí na starší horory, příjemné je také sledovat rozdíly mezi dnešní dobou a 80's a občas zafunguje i nějaká ta hláška- ikdyž komediální stránka mohla být výživnější. Hororová stránka filmu je však docela mdlá, vražd je malinko a nejsou moc brutální ( Konference je úplně jinéj level teda- ta překonává i všechny Halloweeny a Vřískoty), takže pokud bych měl film hodnotit jako čistě horor/slasher dostal by pouze 2 hvězdy, ale naštěstí funguje ten zbytek včetně hádanky na vraha, takže jisté sympatie si film získat dokáže. Celkem jsem se bavil. 5.5/10. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

V roce 1987 v poklidném městečku vraždil tajemný vrah v masce a zaměřoval se tehdy na šestnáctileté dívky. Nikdy nebyl dopaden a stačil odpravit tři stejně staré kamarádky, než jeho krvavé řádění zavál čas. A znenadání se objevuje v současnosti, aby dokončil svůj krvavý účet. To už má ale proti sobě odvážnou školačku Jamie, která dalšímu vraždění chce zabránit tím, že chod dějin změní prostřednictvím neprověřeného vynálezu stroje času její kamarádky. Film se hrdě hlásí, a dokonce jej zmiňuje, k nejznámějšímu filmovému počinu v oblasti cestování časem a sice Návratu do budoucnosti. Není jen ale filmem s komediálními prvky, ale na cestu si významně přibalil sci-fi a horor. Kiernan Shipka byla vybrána do hlavní role a je to docela zábavná průvodkyně retro časy. I ostatní představitelé rolí jsou ideálně zvolení. Její pobyt v době technicky zaostalé je prokládán očekávanými vraždami, jejichž posloupnost byla mírně pozměněna. Film se krvavosti nevyhýbá, takže to kritéria hororu plní zdárně. Vrah je fyzicky dost zdatný, což už tolik nekoresponduje s představiteli této role po sejmutí masky, mimochodem zabijáci jsou dva. Nahnatchka Khan natočila teprve svůj druhý film. A její režie snoubí dobrou dávku napětí, brutality i vtipnosti. Upovídanost sice trochu převažuje, není to ale vyloženě otravné. Cestování v čase tedy má svůj zábavný říz. 8/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jestliže je DeLorean fotobudka v lunaparku, Marty McFly žena a doktor Emmett Brown černá žena, musí být vrahounem středoškolaček nějaký zapšklý Biff! Výlet časem do fluorescentních osmdesátek, kdy se Shipka snaží trefit terče společenských rozdílů, divák luští vřískotový whodunit a motýli se při pohledu na efekty svých křídel raději znovu zakuklí. Při troše shovívavosti to splňuje parametry nenáročné zábavy, ale mám obavy, že se do budoucnosti a na Divoký západ už nepojede.. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Naprostý zabiják je film, který zaujme už svým trailerem. Mě tedy zaujal. Čekala jsem komedii o cestování v čase se sériovým vrahem. Dostala jsem to? Ne tak úplně...    Začátek je skvělý. Dozvíme se o tom, co udělal před 35 lety "Vrah šestnáctek" a kde se nacházíme právě teď. S Jamie, která je neskutečně otrávená ze svojí mámy. Puberta. Co to řešit? Jenže Jamiina máma tehdy přežila a dodnes si to nese s sebou. Doslova! Jenže on je teď zpátky, aby svojí misi dokonal. A že se mu to povede. A tak se zdrcená Jamie (jak se hodí mít kamarádku, která staví stroj času) vrací (za velice vtipného pokusu o zamordování) do minulosti, aby všemu zabránila. To musí přece vyjít! Co by se mohlo pokazit?    Bavil mě námět. Ten není nijak originální, ale je v něm skvěle zakomponované, jak si film dělá legraci z Návratu do budoucnosti. Bohužel někdy až tak moc okatě, až to působí, že na tuhle berličku vsazí až moc. A přitom proběhne jenom slintnutí nad budoucím tátou, ne žádné pořádné moře slin. Přeci jen, on to sám předtím řekl. Na škole byl tak trochu debil.    Jenže jak přibývají minuty snímku, odchází i humor, a zbývá už jenom ta slasherová část, s tím dobrým z žánru, ale bohužel i s tím špatným. Až tak moc, že mi to připomnělo, proč slashery nejsou moje oblíbená žánrová barva hororu. Navíc je docela škoda, že to, co bylo na začátku milé, je ke konci lehce otravné a zbytečně přechytralé, až se to v sobě ztrácí.    Naprostý zabiják je další z řady filmů, které dobře začnou, ale potom se ve své cílové čáře lehce ztratí. A ani Kiernan Shipka nemá dost síly, aby to zachránila... 3,5/5 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Film sa natáčal vo Vancouveri a Burnaby (Kanada). Obdobie natáčania trvalo od 11. mája do 24. júna 2022. (Arsenal83)
  • Keď bol trailer zverejnený, vyvolalo to porovnania a kritiku za to, že má takmer identický dej s filmom Posledný nás zachráni z roku 2015, filmom tiež o dospievajúcej dcére, ktorá sa vracia v čase a musí zachrániť svoju matku. Režisér tohto filmu, Todd Strauss-Schulson, sa na sociálnej sieti vyjadril: "Nenatočil som to náhodou ja už predtým?" Štúdio, herci ani štáb filmu Totally Killer tieto podobnosti nekomentovali. (Arsenal83)
  • Maska vraha je zmesou fiktívnej postavy Maxa Headrooma bez slnečných okuliarov a Billyho Idola s jeho typickou visiacou náušnicou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama