Reklama

Reklama

Sherlock Holmes: Znamení čtyř

(TV film)
  • Česko Podpis čtyř (více)

Obsahy(1)

Dveře zamčené zevnitř, okna zavřená na petlici, krbová mříž příliš malá, než aby se jí kdokoli protáhl, za stolem mrtvý muž v podivně ztuhlé pozici, napovídající požití nějakého účinného jedu – a zmizení klenotů obrovské ceny. Sherlock Holmes už za svůj život rozluštil nejednu záhadu, ta, před kterou jej osud postavil nyní, však skutečně vypadá neřešitelně. Normální smrtelník by to nepochybně vzdal. Holmes se však odjakživa řídí zásadou, že vyloučí-li se nemožné, to, co zůstane – byť to vypadá šíleně – musí být pravda. A k odhalení pravdy je Holmes ochoten použít jakýkoliv způsob. Třeba i zaměstnání svého netradičního příležitostného pomocného sboru. (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

klúčik 

všechny recenze uživatele

Podpis štyroch - je jeden z mojich najobľúbenejších príbehov pána Holmesa.  Pamätám si , keď som ho čítal po prvý krát , mal som asi osem rokov. Dosť som to prežíval.   Tento televízny film sa mi páčil. Má dobrú atmosféru , ktorá vystihuje to čo som si predstavoval , keď som tento príbeh čítal.  80%... ()

Maja238 

všechny recenze uživatele

Jeremy Brett/ Sherlock Holmes... Tak to prostě je, poněvadž málokde seženete tak skvělého herce. :) Každopádně TENHLE Holmes je možná ještě nelidštější, než ten knižní. V knize se totiž alespoň někdy (!!!) usmál a pobavil na cizí účet, zavtipkoval nebo doslova vybuchl smíchy. Byl (Téměř vždy) gentleman snad úplně ke všem. Tady nesundá z obličeje ten arogantní výraz a tváří se pořád jako kdyby mu uletěly včely (Jaká náhoda, když ve stáří ty včely pěstoval). Pomýšlí na vraždu pokaždé, když paní Hudsonová vstoupí do jeho bytu a z Watsona dělá totálního idiota. Nicméně... Občas to všechno dokáže velmi pobavit. :D :D ()

Reklama

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Předlohu od Sira Doyla jsem nečetl tak nemůžu srovnávat, ale myslím, že tento snímek je celkem zajimavý, i s celkem zajímavou zápletkou. Jediné co se mi zde nelíbilo je ten Holmes. Jestli ho Doyle takhle popisuje i v knihách tak budiž, ale možná je to tím hercem co ho hrál, to jeho arogantní chování mi lezlo na nervy a ten jeho vzhled ještě víc, ale asi to byl účel, ale i tak sem mu na chuť nepřišel. Jinak ostatní obstáli celkem dobře. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh Sherlocka Holmese 'Znamení čtyř' je jeden z několika málo velice známých povídek nejčastěji filmovaných. Tentokrát je snímek součástí série z konce osmdesátých let, ve kterém si Sherlocka Holmese zahrál Jeremy Brett a doktora Watsona Edward Hardwicke. Považuje se za nejvěrnější filmovou adaptaci dané literární předlohy od autora Arthura Conana Doyla, ale to mohou posoudit jen čtenáři. Snímek obsahuje typický britský šarm, jiskru tajemného případu, typický holmesovský důvtip a patřičnou ctižádost. Děj neoplývá lecjakou složitostí a naopak diváka nechává proplouvat ve svém vývoji. Je vcelku atmosférický a tajemný, ale bohužel selhává napětí. Jedná se o první film série s novými představiteli, což pro diváky ve své době znamenalo si na ně zvyknout. Jako obyčejná televizní odpočinková detektivka s nejslavnější detektivem všech dob je snímek přínosný a nezdá se, že by na své atraktivně nějak ztrácel. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ježíši marjá to je porod taky. Jsem si dal do vyhledávače Znamení čtyř a vyjel mně celej seznam TV filmů co se jmenujou Znamený čtyř a samozřejmě jsem se trefil až na poslední pokus, dokonce jsem na jedno Znamení čtyř, to druhý, kliknul dvakrát. Ještě děkuju bohu, že v tom Znamení čtyř co jsem viděl já, hraje Sherlocka Holmese člověk z tak arogantním výrazem, že jsem ho hned poznal na plakátu, jinak bych zaručeně hodnotil jiný Znamení čtyř. Nemůžu se moc vyjádřit k příběhu, protože bych spoileroval, ale mě vždycky fasinuje ten úvod, kde je Sherlock chytrej jak Palackej a Watson tam od něj vždycky dostane sodovku, to mě děsně baví. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama