Reklama

Reklama

Těla

(seriál)
  • Velká Británie Bodies
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Čtyři detektivové. Čtyři časové linie. Jedna oběť. Aby zachránili budoucnost, musí nejdřív vyřešit vraždu, která změnila tok dějin. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (127)

Fr 

všechny recenze uživatele

„LZE CESTOVAT V ČASE…“  První dily vypadaj záhadně a tím, že jsou to vlastně 4 příběhy, je to zajímavý a nenudí to. Navíc to očekávání, co že z tý záhady vypadne… Trošku (víc) mě sere, že i sem musej narvat bukvice, páč (ať si každej dělá co chce, ale…) pohled na dva píchající chlapy mně nikterak nerajcuje. Příběh pro Akta X. Dobře zamotanej a prolínající se letopočty i osudy. Bavilo mě to. Vymyšlený je to dobře, takže v poho za 4*. (Navíc mně to  - nevím proč, připomíná "Atlas mraků". (A samozřejmě "Dark", ale…)) /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Seriál je založen na stejnojmenném komiksu z roku 2015, který napsal Si Spencer a ilustrovali Dean Ormston, Tula Lotay, Meghan Hetrick a Phil Winslade. 2.) Thx za titule „Sebastian Jágr“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bodies mieri na svoju cieľovú skupinu, čo sú fanúšikovia mindfuck dlhých jázd, ako Dark, 1899, The Peripheral, či v neposlednom rade Diablova hodina. V centre všetkého diania stojí veda, takže pre značnú časť publika, ktoré nevie, o čo v skutočnosti pôjde, môžu byť niektoré z prvých odhalení veľkým sklamaním, v takom prípade odporúčam seriál čím skôr stopnúť. Osobne si myslím, že aj zakomponovanie menšín do hlavných úloh má svoje opodstatnenie, a to vzhľadom na konkrétnu dobu, v ktorej pôsobia ako vyšetrovatelia. To sa týka aj bielej ženy v budúcnosti, ktorá obetovala svoj osobný život práci, ono to bude zrejme v budúcnosti absolútna normálka, možno aj nutnosť na prežitie. Bodies nepotrebujú pre dovysvetlenie druhú sériu, všetko sa uspokojivo uzavrie. Pokiaľ chcete hľadať v materiáli nejaké skrytejšie myšlienky, nie je vôbec od veci sa zamyslieť nad silou momentálneho, emóciami ovplyvneného rozhodnutia, ktoré nakoniec môže ovplyvniť osud celého ľudstva. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1890-1941-2023-2053. Ne to není číslo kreditky Reeda Hastingse. To jsou roky, ve kterých se odehrávají 4 souběžně běžící dějově linie. Zní to někomu šáhle? Ani zdaleka ale není jako obludně groteskní tabulková představa Netfixového světa (v tomto případě Londýna). Žena-tmavá-muslim (3v1), žena-postižená-židovka (3v1), muž-gay-křesťan-zrzek (víc zvráceně už to nešlo) a konečně, muž-žid a protože je hetero běloch musí být za odměnu zkorumpovaný a děvkař. Přitom většina je tam zcela zbytečná až komická (1890 asi nejvíc). Nejméně groteskně působí 2053 a 1941. Tam to do děje i přirozeně zapadá. Co ale nezapadá vůbec je celkové rozuzlení. Řekněme 1/2 seriálu to vypadá super. Pak ale vyplavou díry jako vrata a scénár je nezalepí. Jedna nezalepená díra za všechny… proč zrovna ty 4 roky a ne jiné? Více u jednotlivých epizod. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Britská troufalost drápat se na kvality německého Darku opravdu zaslouženě skončila na tenké hranici mezi červenými a modrými čísly, protože si bere na paškál sakra zajímavé téma, aby se v něm sama v mnoha aspektech ztrácela a našla sama sebe až v poslední, opravdu vyšperkované epizodě. Bohužel ani tu jsem nedokázal tvůrcům sežrat, protože ji vidím jen jako omluvu za nedotažených předešlých 7 epizod. Snaha byla, ale mohli se snažit více. [viděno na Netflixu] ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Komu se líbil německej seriálovej propletenec Dark, tomu sednou i britská Bodies. Ty čtyři časový roviny jsou teda divácky náročný a já vždycky obdivuju scénáristy, že u podobnejch chobotnic dokážou udržet smysluplnou logiku. Stephen Graham v prvních dílech nenápadnej, ale pak to rozjede. Poslední dva díly nádhera, takže u mě spokojenost. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (4)

  • The Irish Independent si všíma opakovaný výskyt motívov (ako napríklad „Vieš, že si milovaný“) a mien (ako napríklad „Harker“ a „Mannix“), podobne ako vo filme Atlas mrakov z roku 2012. (Arsenal83)
  • Mnohé scény boli natočené v „Starom meste“ v Kingston upon Hull s využitím nádherných viktoriánskych budov v centre mesta Hull a niektoré scény zo seriálu boli natočené na palubách lodí v lodeniciach v Yorku. Mnohé z futuristických scén boli natočené na University of Leeds a v Sheffielde. Natáčacie obdobie trvalo od 16. mája do 21. októbra 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama