Reklama

Reklama

Kusurija no hitorigoto

(seriál)
  • Japonsko Kusuriya no Hitorigoto (více)
Trailer 8
Animovaný / Drama / Mysteriózní
Japonsko, (2023–2025), 14 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Nacu Hjúga (kniha)

Kamera:

Rumi Išiguro

Hrají:

Aoi Júki, Takeo Ócuka, Kacujuki Koniši, Acumi Tanezaki, Jui Išikawa, Hina Kino, Júko Kaida, Megumi Han, Ami Košimizu, Hiroki Nanami, Kimiko Saitó, Hiroši Janaka (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Maomao (Aoi Júki), unesená do služby na císařském dvoře ve starověké Číně, si při práci zachovává svou zvídavou a pragmatickou povahu. Když se dozví, že císařovy děti jsou nemocné, její farmaceutické dovednosti získané výchovou ve čtvrti červených luceren ji donutí zasáhnout. Přestože touží po anonymitě, upoutá pozornost Jinšiho (Takeo Ócuka), mocného eunucha, který si všimne jejího talentu. Maomao si nakonec získá uznání u císařského dvora tím, že využívá své odborné znalosti a jedinečnou osobnost k řešení lékařských záhad. (mikki089)

(více)

Videa (46)

Trailer 8

Recenze (5)

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. řada Nebýt jednoho diamantu, tak by to byla jasná jednička sezóny. Seriál, který se objevil bez varování a po přečtení jehož synopse jsem absolutně nečekal, že by mě mohl zajímat. Avšak dostal se mi pod kůži od prvního dílu a dobrodružství lékárnice, vyšetřovatelky, potížistky a svůdnice MaoMao mě nepustili až do konce. Má to skvěle propracované budování jednotlivých zápletek a ačkoliv vlastně sledujeme klasickou detektivní práci a lá Sherlock Holmes, tak díky postavám a prostředí dostáváme originální a nevšední mix, který baví. Když si k tomu připočteme palácové intriky, zakázané romance a skvělou chemii mezi ústřední dvojicí, dává nám to skvělý mix plný silných momentů okořeněný o decentní (až britský) humor. Navíc tu máme skvostnou animaci a skvělý hudební doprovod. Tady není co řešit, tohle 5* jako vyšitých a já už se teď těším na další řadu. V Nefritovém pavilonu jsou na mě hodní, dokonce mě nechají míchat si vlastní drogy. 🌺 95% ()

Reklama

AhojTuHanka 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené anime! Všechno je tak vybalancované. Vizuální požitek, výborné prostředí děje, zapletený příběh i s neobvyklou detektivkou. S přítelem jsme se při sledování také velmi nasmáli, a já se i rozplývala nad zakomponovanou romantikou. K tomu všemu velmi oceňuji, že se anime vůbec neštítí témat pro dospělé. Klidně bych toto anime doporučila těm, kteří žádné předtím neviděli, a to bych řekla jen o pár z těch všech, co jsem za ta léta viděla. A naprosto chápu velký hype okolo Deníků lékárnice, i v samotném Japonsku je tato série v předních příčkách. A Maomao je prostě kouzelná. Chytrá, vtipná, bystrá ale zároveň ulítlá. ()

loki5 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak prvně Frieren a teď Mao Mao. Je prostě skvělé vidět, že stále vznikají výborné seriály. Jen je s podivem jak Japonsko a Korea aktuálně dává na frak západní produkci. Zpočátku se mi úplně nezdála tahle extra barevná a až kýčovitá animace. Schválně píšu zpočátku jelikož se tohle vytratí v okamžiku kdy potkáte Mao a zjistíte že jste tentokrát v Číně. Vše totiž parádně sedí k tématu a prostředí. Mimochodem dabing Mao je to nejlepší co jsem slyšel za poslední roky. Nevím proč, ale naprosto to k ní sedí a Júki odvedla skvělou práci. Nebýt Frieren rozhodně je to anime roku. Co oceňuji že se tu prakticky nekoná žádná romance prostě proto, že Mao není ten typ. Za mě skvělá zábava ve které funguje vše. 90% P.S. Dva seriály dvě skvělé taneční scény (I tohle ale Frieren respektive Fern vyhrála :-D) ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedno  z nejlepších anime za posledních několik let! Seznamte se s Maomao - dvorní ochutnávačkou, milovnicí jedů a příležitostnou vyšetřovatelkou podezřelých úmrtí a dalších palácových zločinů. Všeobecně platí, že většina seriálů, kde je hlavním hrdinou nějaký šílený nerd (Dr. Stone) nebo nerdka (Vzestup knihomolky) je skvělých, no a Zápisky lékárnice tohle pravidlo jen podtrhují tlustou čarou. Už dlouho jsem nezažila ten pocit, že prakticky všechno mohu jen chválit. Počínaje nádhernou, ale opravdu nádhernou kresbou přes spoustu zajímavých a neuvěřitelně plastických postav až po vršení nejrůznějších záhad, u kterých jsem byla nadšena nejen jejich nápaditostí, ale i tím, jak se z některých postupně staly střípky do mnohem rozsáhlejší mozaiky komplikovaného spiknutí. Maomao sama je navíc neskutečně zábavná, svou výraznou osobitostí i tím, jakým způsobem své postavení a vše kolem sebe komentuje. Dostáváme tak skvělý mix detektivní procedurálky, barvitého historického románu a (velmi lehce) naznačované romance, protkaný navíc příjemným humorem i vážnějšími chvílemi úvah nad pomíjivostí života. Zamrzí akorát to, že mnoho z těch tajemných intrik obestírajících císařský dvůr bylo jen poodkryto nebo naznačeno, takže je jasné, že pokračování bude asi ještě napínavější a čekání na něj až moc dlouhé. ()

Galerie (644)

Reklama

Reklama