Reklama

Reklama

Dr. Stone

(seriál)
  • Japonsko Dokutasuton (více)
Trailer 4
Japonsko, (2019–2025), 27 h 12 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Riičiró Inagaki (komiks)

Scénář:

Júičiró Kido

Hrají:

Júsuke Kobajaši, Gen Sató, Makoto Furukawa, Kana Ičinose, Júiči Nakamura, Ajumu Murase, Kengo Kawaniši, Manami Numakura, Mugihito, Reina Ueda, Tomoaki Maeno (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(68)

Obsahy(1)

Je to již několik tisíciletí, co lidstvo zasáhl neznámý záblesk světla a proměnil všechno v kámen. Mladý, po celou dobu zkamenělý středoškolák Taiju Oki se probouzí do pustého světa a nechce věřit svým očím. Je snad jediný naživu? Omyl! Jeho kdysi dávný, do vědy zapálený kamarád Senku se probudil o několik měsíců před ním a spřádá víc než ambiciózní plán: Vybudovat od základu pomocí vědy novou lidskou civilizaci. (Scalpelexis)

(více)

Videa (39)

Trailer 4

Recenze (18)

UncleMorty 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavé překvapení, které trochu připomíná Ztraceni. Příběh o mladém vědci, který se jako první probudí o tisíce let později a snaží se přežít a obnovit lidskou rasu za pomoci znalostí moderní doby tu chyběl. I přes některé naprosto otravné vedlejší postavy, které se chovají až zbytečně tupě, tu nadruhou stranu rozjíždí celkem zajímavou myšlenku a koncept toho, jak se staví primitivní civilizace k člověku se znalostmi moderní doby. Bohužel i po nějaké době se dostavuje klišé efekt alá strana co není vůbec pokroková a uznává sílu a strana co uznává jen pokrok a vědění, nicméně je to pořád lepší, než koukat na šíleného puberťáka jak dělá pokusy v době post-kamené. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Svět skončil a je potřeba jej vybudovat znovu. Naštěstí tu máme ale mladého génia, který si na vše pamatuje a je schopen vybudovat cokoliv i z těch nejzákladnějších surovin. I takhle by se dal popsat Dr. Stone, který se snaží diváka nejen pobavit, ale třeba i něco naučit o tom, jak jednotlivé věci fungují, byť je to popsáno opravdu jednoduše a do nějakých detailů se nejde. Senku a jeho parta jsou jinak opravdu zábavné postavy a často vás i překvapí, jakým vývojem prochází postavy, které jste třeba ani neměli rádi. Zápletka s otcem je možná trošku přitažená za vlasy a je to opravdová náhoda, ale o tom takové příběhy přeci jenom taky bývají. Už se těším, s čím se Senku vytasí ve druhé sérii, protože teď nás čeká ta pravá kamenná válka. 85% ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

S01: Je to shounen. Absurdní, komický, s pár hlavními hrdiny, jedním nejhrdinovanějším, naprosto šílené řešení případů, ale prostě pobaví... Episoda za episodou jede jak rozjetý vlak, který vás nenechá vystoupit. Filler by byl v této sérii nadávka, pokud se tam zrovna neděje nic "energického", sedí to do příběhu. Je to jedno z anime, co bych možná doporučil i nováčkům, protože je jednoduché a povedené. Málokdy jsem se takhle na něco každý týden těšil. Jsem ve velkém očekávání druhé sezóny, která to nejspíš po**re holkou, co má nezničitelná sluchátka... Science b*tch! 92 % Update 26.3.2021 S02: Druhá sezóna vyměnila zkoumání za slzy a akci (předpověď s holkou a sluchátky se nenaplnila, autoři dobře věděli, že jí tam nemaj dávat), vše prakticky řečeno v Jeoffreyho komentáři. Spousta nelogických věcí a hyper science předměty vytvořeny za jedno odpoledne. Prakticky opak první série. Drive to však mělo i nadále a když tomu člověk odpustí tyto blbosti, tak si to dokáže i užít. Já se každým týdnem těšil :-) Horší, ale dobré. Science & Action b*ch! 75 % ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první řadě tu máme dost originální, kamennou apokalypsu. V druhé dva protipóly - hrdinu Senkua, který chce zachránit veškeré lidstvo bez výjimky za pomoci vědy a hlavního záporáka Tsukasu, který chce naopak zamést minulost pod koberec a vložit primitivní svět do rukou mladé generace. Obě strany mají své důvody a každý si tak může rozhodnout, který z pohledů je mu sympatičtější. Alfou a omegou ale nadále zůstává soustředění na Senkua a vědeckou část, která je i přes svou složitost brána dost letem světem. Ať už je to výroba primitivních nástrojů ze začátku, nebo zavádění elektřiny později - příběh se snaží vše srozumitelně vysvětlit a používá k tomu neznalost vedlejších postav, jichž je tu také mnoho. A všichni jsou do jednoho neskuteční sympaťáci. Co někomu nemusí sednout, je ztřeštěnost a komediálnost, na které anime staví. Vše je absurdní a hlavně velice nerealistické, pokud tedy nejde o vědeckou část, která naopak přemýšlí do detailu. I přístup Senkua k věci a jeho znalosti jsou v rozporu s tím, co by bylo v reálném případě možné. Stejně tak i myšlenka apokalypsy je nedotažená v tom, že za 6 tisíc let by rozhodně Země nevypadala tak, jak ji prezentuje anime - kromě všudypřítomných zkamenělých těl vlastně neobsahovala skoro žádné zbytky po moderní civilizaci. Na to by byly třeba desítky tisíc let. Jinak ale musím říct, anime mě neskutečně chytlo, bavilo a dokázalo přes ten všechen nadhled a pozitivismus přinést i opravdu úžasné momenty, které by jednomu vehnaly slzy do očí (pokud by tedy nebyl neoblomný drsňák, jako já, že ano). Naprosto jsem hltal proces tvorby každého nového vynálezu, ve kterém se pojily primitivnější výdobytky s těmi moderními. A nic nekončí! Další série je již potvrzena. Slabých 5 hvězd, ale silný dojem. ()

Isag1 

všechny recenze uživatele

Ten, kto má rád vynálezy, vedu a fantasy, nech sa páči, toto je pre vás! Je to jedno z impozantnejších anime, ktoré je veľmi tvorivé a zaujímavé, ale po čase omrzí. Čím viac vynálezov majú, tým menej to prestáva baviť a začínajú zapájať do toho nelogickú fantáziu, ktorá absolútne nemá súvis s vynaliezaním a vedou, tá sa hlavne prezentuje celú dobu a v každej epizóde. ()

Galerie (727)

Zajímavosti (2)

  • Jméno hlavního protagonisty, Ishigami Senku, není úplně náhodné – „ishi“ znamená v japonštině „kámen“ a „gami“ (kami) zase „Bůh“. (KCM)
  • Hra, pomocí které Senku vysvětluje svůj plán, je „Minecraft“. (UncleMorty)

Reklama

Reklama