Reklama

Reklama

Obsahy(1)

David proti Goliášovi. Asi tak by se dal popsat boj, který vede kapitán Miky Miko (Alexander Bárta), samotářský policejní operativec, který se začátkem 90. let v divoké atmosféře východoslovenského podsvětí šikovně pohybuje na hraně zákona. V křehké symbióze zde vedle sebe žijí lokální mafiánské gangy kryté tajnými dohodami se Slovenskou zpravodajskou službou (SIS), podnikatelé a místní policie štědře odměňovaná za přivírání očí před zločiny. Mika nikomu nevěří, aby ho nemohl nikdo zradit, ale když mu je přidělen „neposlušný“ partner Igor Molnár (Juraj Loj), zjistí, že si jsou v mnohém podobní. Oba jsou součástí mechanismu, který chtějí změnit, protože je už nebaví chytat zločince, kteří budou i s usvědčujícími důkazy druhý den propuštění. Reakce ohroženého systému však na sebe nenechá dlouho čekat a spustí se sled tragických událostí. Říká se, že pomsta je nejlepší motivací, i když prohra někdy může znamenat jistou smrt. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (137)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ako by to bratia Slováci povedali tak celkom popiči film. Pokud platí, že devadesátky byly u nás divoké, tak na Slovensku to byl ještě o něco vyšší level a věřím, že spoustu lidí zmizelo naprosto beze stopy tak jak to má ošéfovaný například ten Tatranský boss aneb řekl jsem vám jasně, že už vás tu nechci nikdy vidět ani na dovolený ne a když přijedete musíte počítat s tím, že už se nevrátíte. Každopádně soukolí organizovanýho zločinu a Slovenský informační služby nekompromisně semele každýho kdo se pokusí tenhle systém narušit nebo s ním dokonce chtít i skoncovat. To brzy pozná i ústřední dvojice z nichž jeden už se dlouho brodí sračkami a začíná už pomalu na všechno rezignovat, ale energický parťák mu vlije novou krev do žil a touhu pokusit se přeci jenom vyhrát ten předem prohraný boj. Oceňuji každopádně ty autentické východoslovenské reálie doplněné i o autentickou mluvu. Dále i přes hodně bezvýchodný pojetí filmu je tu i pár odlehčených scén likvidace (ne)správného favorita určitě vede. Co mě naopak zklamalo bylo, že Juraj Loj který mi hodně sednul už v Případech prvního oddělení tu má trochu menší prostor než jsem očekával a to píšu aniž bych chtěl ohledně hlavních postav a jejich vývoje něco zásadního vykecávat. Prostě se na to koukněte i přes delší stopáž výraznější nuda nehrozí a na to, že po předchozím tvůrčím počinu scénáristy a režiséra což byla těžce tendenční a vylhaná Sviňa jsem od toho radši žádná přehnaná očekávání neměl jsem nakonec spokojen a zpětně mě trochu mrzí, že jsem tomu nedal šanci v kině. No co už za mě velice solidní řemeslo a navrch přihodím 80% ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

Film v podstate bez nejakého súvislého deja. Hodinu vôbec netuším čo sa deje a okrem nejakých nadávok a policajta gangstra ktorý tlačí chleby s reznami do hlavy a nechá miznúť ľudí ako prd vo vetre má nazaujalo nič. Bárta je hrozný, Loj ešte viac našťastie nie je tam dlho a Rytmus škoda slov. Možno by to šlo, ale absolútne tie postavy sú  nedôveryhodne a scenár slabý.Po minuloročnom Invalidovi som dal našej tvorbe šancu no keďže dobrých hercov u nás spočítam na jednej ruke moc sa toho vykúzliť nedá. ()

Reklama

Paldiny

všechny recenze uživatele

Sakra, v tom filme sa toľko chľastalo, že som si musel zavolať domov taxík. Drsné 90tky sú vykreslené už tradične špinavo, úplatne a s prepáleným slovníkom. Až do momentu vraždy policajta mi to nevadilo. Poctivo budovaná atmosféra a skvelí herci tomu napomáhali. Lenže ako náhle začal mať bohatší priestor na plátne neherec Patrik V, všetko šlo do hája. Ten chlap totiž nedokáže zo seba dostať iný výraz a prejav ako ten ktorým sa prezentuje a aj vďaka nemu film dopláca na to, na čo doplácala slovenská spoločnosť v oných rokoch. Na protekciu. Žiadny súdny tvorca by ho totiž nikdy neobsadil do role väčšej ako tej, čo mal v Die Hard 5. A v momentoch bolestivého prehrávania sa z filmu vytráca akákoľvek vážnosť a nechcene sa stáva vlastnou karikatúrou. V zlomovom bode sa toho pokazí ale viac. Neviem či sa kdesi v strede natáčania nestal nezvestným aj pôvodný scenárista, lebo celá druhá polovica sa javí byť hlúpejšou, doslovnejšou a ťažko uveriteľnou. Už len tá zázračná náhoda aká viedla k objasneniu prípadu fantóma z baru je do neba volajúca. Škoda, malo to namierené správnym smerom, ale nesprávnymi rozhodnutiami sa to stratilo nevedno kam. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Kde bolo tam bolo, za siedmymi sprivatizovanymi a vytunelovanymi podnikmi, za siedmymi exhalaciami znicenymi lesmi a za siedmymi toxickymi biologicky mrtvymi riekami zil raz isty  kapitan Miky Miko, ktory si jedneho dna - no, v peknej pici to ja ale zijem. A navyse v divokych 90. rokoch, ked si mafia dala dostihy v zabijani a vrazdeni. Zostalo kdesi na pol ceste, starsne vela veci je tu len v naznakoch a je na divakovi, aby si doslova veci domyslel  : 55 % ()

E=mc2 

všechny recenze uživatele

Vojna policajtov. Ak by na Slovensku fungoval filmový priemysel ako v USA Biermann ani Szoltés by nikdy nemali pozície v rámci tohto filmu také aké mali pri Vojne Policajtov. Pri skutočnej konkurencii by zdochli hladmi ako aj väčšina slovenských filmárov. V profesionálnej konkurencii by boli radi ak by vôbec nejaký producent či štúdio malo záujem o scenár. Vojna Policajtov je všetko možné len nie buddy movie (Smrtonosná zbraň, Bad Boys, V Bruggách, Posledný Skaut, Skutočná romanca či Kiss, Kiss Bang, Bang,), len nie dobrý film. Nemá funkčnú expozíciu, nemá konflikt, nemá, inciting incident, zvrat, jednoducho klasickú dramatickú štruktúru od Aristotela či Freytaga. Žiadne známky žánru lebo Slováci také nepoznajú poznajú len Šulíka a zlatú 60. Lebo 45 rokov zaspali dobu. Je absolútne neackeptovateľné aby nesebakritický producent a nesebakritický scenárista sa rozhodol bez fundamentálnych znalostí toho ako písať filmový scenár, písať scenár k 150min hranému projektu. Scenár nie je novela, nie je to kniha. Pán Szoltés je novodobý disident ktorému sa na jednej strane hnusí Fico a politika jeho ľudí ale nehnusí sa mu kývnuť na tento projekt bez toho aby na to mal, podobne tak aj režisér. Inými slovami nehnusí sa mu svet slovenskej audiovizuálne tvorby ktorý funguje práve ako cez kopirák Fico a jeho ľudia...a ten kto to odserie je zas iba obyčajný človek, divák. Ak by mal pán Szoltés a Biermann aspoň trochu sebareflexie a pokory lúskali by od rána do večera všetky buddy movies a filmy od Scorseseho aby prišli na to ako sa to asi robí. Ale nie. Slovensko. Džamahrija. 45% za Cinkiho, Mitasa (Mlčanie Jahniat) a za dve fajn scény v jednej bol aj Bárta.. Uveriteľnosť 0,0,000000 dop.. Karikatúry. Vďaka za Beethovena a Mozarta inak by to bola len jedna hviezda. Vyhodňári by mohli mať svoju rezerváciu. Nuda. Ten film mal mať 100min. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Speciální požadavky měl z herců Juraj Loj (Moly), a to na catering v důsledku intolerancí. (Cinemart)
  • Ve filmovém komparzu si zahrálo přibližně 350 lidí. (Cinemart)
  • Kostýmní výtvarnice Kateřina Štrbová-Bieliková připravila kostýmy pro více než 80 filmových postav. (Cinemart)

Reklama

Reklama