Reklama

Reklama

Kevin Chan je policista, který chce společně se svými kolegy dostat před soud mafiána Toma Ku, který obchoduje s drogami. Během policejní akce s názve Hon na kance se Kevinovi podaří Kua a jeho kumpány chytit s kufrem plným peněz, ale nemá žádné důkazy na to, že skutečně obchodují s drogami. Svědčit by proti Kuovi mohla Salina, jeho milenka a spolupracovnice. Kevin a jeho nadřízení se snaží Salinu jako hlavní svědkyni donutit, aby vypovídala před soudem. Aby ji ochránili před drogovým gangem, zařídí jí policejní ochranu. Salina ale uteče a potom ji zajmou Kuovi mafiáni. Kevin proti Kuovi vypovídá před soudem, ale jeho výpověď nevede k odsouzení Kua, a ten je z vazby propuštěn. Kevin se snaží najít Salinu, aby ji ochránil a zároveň donutil vypovídat. Seržant Mao, který je podplacený Kuovými mafiány, na Kevina vymyslí léčku. Řekne Kuovi, kde Salinu vězní. Mafiáni potřebují, aby Salina zmizela nebo zemřela a chtějí to nastražit tak, aby Salinu zastřelil Kevin. Když Kevin dorazí do vily k Haulunu, kde má být Salina, popere se s mafiány a Salina během bitky uteče. Mafiáni Kevinovi vezmou služební zbraň a zastřelí s ní seržanta Maa. Když se po přestřelce Kevin vrátí do práce, jeho nadřízení ho obviní z vraždy Maa jen kvůli tomu, že byl zastřelen Kevinovou služební zbraní. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan je prostě neskutečný kaskadér, což v tomhle případě dokazuje naplno. Jeho jízda na autobuse je až neuvěřitelná. Doslova se mi zastesklo po klasických kaskadérských kouscích, které už člověk moc nevidí. A pokud, je v hlavní roli někdo jiný než sám herec. Jackie je v tomhle naprosto úchvatný a jedinečný, navíc v tímhle případě má k ruce dobrý a zábavný příběh. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Po prvykrat sa Chan dotkol nesmrtelnosti - javiem, silne slova, a hoci s cinskou kinematografiou mam svoje skusenosti, a tie nie su pozitivne /hlavne s Bruce Leem/. No ale tuna sa objavuje jedina postava, ktoru osobne mozem, a to jackie Chan. Ako pribeh v Hong Kongu v roku 1985 je vystizny, subojov kopa, pan Chan je vyborny komik, akcia na urovni, rezia tiez : spokojnost. 100 % ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Jméno první akce : Hon na kance. Nádherná scéna je průjezd vesnicí. Dobrý masakr a devastace. Kaskadérské kousky Jackiho Chana jsem vždy obdivoval a že jich ve filmech, ve kterých tento herec hraje, je spousta. V tomto příběhu dělá Kevin Chan Katonsky Ka Kui ( Jacki Chan ) osobního strážce Seline Fongové, hlavní svědkyni obžaloby proti bandě drogového vůdce Koa. A věřte, že si to oba užívají. Například scéna, kdy Ka Koiův kolega má vystrašit Selinu aby začala spolupracovat. Běhá tam po bytě z maskou na obličeji a naoko se snaží zabít jak Selinu tak Ka Koiho. Už vím, kde Keenen Ivory Wayans sehnal námět na svůj film Scary Movie ( 2000 ). Pěkné akční scény, humor, láska, zrada i pomsta, to vše se dá vidět v tomto snímku. V závěrečné scéně je rozbito spousta skla a teče i víc krve. Film končí souhrnem nepovedených scén z natáčení, utržených zranění a gagů, to vše na pozadí závěrečných titulků a za doprovodu pěkné Katonské písně ( interpreta se mi nepovedlo identifikovat ). PS : Díky Woodymu , který mi napsal, že interpret je Jackie Chan osobně, je tato věc vyřešena. Říkám díky !!! ()

haj 

všechny recenze uživatele

Po řadě komediálních kung-fu filmů Jackie značně přitvrdil, hlavně co se týče akce a kaskadérských kousků a natočil jeden ze svých nejlepších a nejslavnějších filmů, o čemž svědčí i výčet cen a nominací, množství zraněných kaskadérů a filmů, které se jím inspirovaly. I sám Jackie ho považuje za svůj nejoblíbenější akční film, který doposud natočil. Je nabitý typickou hongkongskou akcí, kterou budeme marně hledat v dnešních hollywoodských, ale bohužel i hongkongských filmech. Akce je samozřejmě doplněna menším množstvím humoru a dále skvělým obsazením vedlejších rolí, hlavně Maggie Cheung, která se objevila ještě v několika dalších Jackieho filmech (kromě dvou pokračování Police Story ještě Project A II a Twin Dragons). ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Dobrej v pohodě akčňák, ale kdovíjak odvařenej jsem z něj nebyl ... Tentokrát to ani nebylo způsobeno averzí na Jackie Chana, ale spíš tím, že v roztahaným příběhu se do 3/4 skoro nic neděje. Scénář je úplně příšerný, to už bylo moc i na mě. No a závěrečný akční super-masakr bohužel už dnes působí (ve srovnání s kaskadéry z Thajska a Tonnym Jaa) spíš jako takové "retro". Akční scény jsou hrozně viditelně podpořeny střihem, neustálé pády do umělého skla a následné žádné krvácení mi už přišly trochu trapné, příliš viditelné kopy a údery úplně mimo tělo by si Jackie (takový formát ve svém oboru ...) mohl taky odpustit. Ale jinak na Jackieho naprostá pecka neotravující trapným humorem a spíše vážnějšího ražení... Nakonec scéna, která se mi nejvíc líbila byla ta u soudu a herecký výkon obhájce mafiánů, to byla paráda jak tam Jackieho "rozsekal" ... ()

Galerie (78)

Zajímavosti (23)

  • Film existuje ve více verzích sestřihu: hongkongské - 101 minut, japonské - 106 minut, britské - 99 minut, americké - 90 minut a španělské - 88 minut. (Rominator)
  • Při jízdě po tyči v obchodním domě si Jackie Chan málem zlomil sedmý a osmý krční obratel. Také si vykloubil pánev (což bylo do té doby považováno za nemožné). (HellFire)
  • Film obsahuje veľa akčných scén, ktoré inšpirovali i iných tvorcov. Napríklad úvodná scéna zastavenia autobusu, ktorú citoval Sylvester Stallone vo filme Tango a Cash. Zopár choreografických zázrakov zo záverečného boja v obchodnom centre je podobne použitých vo filme zosnulého Brandona Leeho Rapid Fire. (Puol)

Související novinky

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

28.05.2019

Letní filmová škola Uherské Hradiště, která se letos koná v termínu 26. července až 4. srpna, přivítá dva významné představitele česko-slovenské kinematografie – režiséra Hynka Bočana a herce Milana… (více)

Reklama

Reklama