Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký pilot za letu neuposlechne rozkaz a shodí velký náklad potravin hladujícím utečencům ze Středního východu. Z obavy před publicitou se ho představitelé amerických vzdušných sil snaží dostat do ústraní. Pověří ho novou úlohou - strážit prezidentovu speciální kufřík s počítačem na spustění nukleární války. Když se prezident se svým novým strážcem aktovky vrací z konference do hotelu, přepadnou je teroristé a zmocní se kufříku. V přímém televizním přenosu požádují prezidentovu sabevraždu, jinak odpálí jadernou raketu na Washington. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

Shit 

všechny recenze uživatele

Sice jsem to neviděl úplně celý, ale i tak mi to stačilo, abych na tom rozpoznal Lundgrenův rukopis. A to i když se mě Prima snažila vochcat tim, že to dávali den předem, ale já se nenechal a urychleně jsem zanalyzoval ,že tohle nebude ten pravej akčňák na který rád koukám, sice se Lundgren oproti jinej svým kouskám docela zdařile snaží, ale nijak to nevynahradí děsnej a v jeho filmech ničim výjimečnej scénář. Ale koukatelný to je, čehož si cenim ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prva polovica filmu je dost slusna. Vyzera to ako klasicka variacia na Die Hard s hrdinom bojujucim s protivnikmi v uzavretom priestore. Dolph Lundgren mal este dobru formu, vyzeral skvele, cely cas je vysmiaty a k tomu neustale vtipne hlaskuje. Dost ma zaujala netradicna autonahanacka po strechach budov, ktora je kvalitne prevedena a aj natocena. Lenze v druhej polovici sa film presunie do nejakeho raketoveho sila a na scenu nastupi nuda. Pôsobilo to na mna jak keby tvorcom dosli napady a asi aj peniaze na akciu a tak vo zvysku filmu ma Lundgren uz len 2 bitky a sem tam niekto po sebe nudne vystreli. Bitky po choreografickej stranke nie su nic extra, ale aspon pôsobia vtipne. Zaporak bol dost trapny kyklop a Roy Scheider sa tam obcas zbytocne mihne. Takze vysledkom je becko, ktore sa zacne slubne, ale v druhej polovici mu dôjde dych a zacne nudit. Film by som odporucil len fanusikom Dolpha Lundgrena, ktory tu skvele hlaskuje a ostatnym odporucam si na youtube pustit tu jednu dobru nahanacku. 4/10. Aktualnych 41% mi pripada tak akurat. Odporucam si precitat komentar od Wacoslav1. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z těch úsměvnějších filmů s Dolphem Lundgrenem, které se nedají brát vůbec vážně. Ta automobilová honička na střechách – to byla dobrá píčovina, ale zase se u toho člověk zasmál, stejně jako když se při startu rakety a jejím zážehu pod ní mlátí v klidu dva lidi (by byli dávno mrtví). A vůbec nejlepší byli ti teroristi – větší bandu dementů jsem už dlouho neviděl, zas to ale bylo prošpikované dobrými hláškami, to se musí nechat. Jako nenudil jsem se u toho, což byl zázrak vzhledem ke zdejšímu hodnocení, se kterým tentokrát nebudu souhlasit… ()

otík 

všechny recenze uživatele

Dolph Lundgren si v klasickém, ale slušném akční béčku zahrál majora amerického letectva Franka Crosse, který po nepovoleném humanitárním letu, při němž shodil hladovějícím Kurdům vaky s rýží, je „potrestán“ tím, že se stává mužem starajícím se o prezidentův černý kufřík, který obsahuje veškeré materiály amerického nukleárního programu. Následný děj je více než na snadě – kufřík někdo ukradne, odpálí jaderné rakety a Dolph je tím, který musí odstranit teroristy a zachránit Ameriku. Dočkáme se velmi povedené a originální automobilové honičky po střechách výškových domů, několika klasických přestřelek a sem tam suchých hlášek (Dolphem střelený terorista nestačí zasadit zásobník do zbraně a kolem uhánějící Lundgren mu kvituje slovy „Díky, kámo!“). Celé je to samozřejmě spíše úsměvné, ale v Lundgrenově filmografii jde o velmi solidní a ne nijak nudný snímek. Hudba: François Forestier ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný film s Dolphom Lundgrenom, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má dosť dobrý príbeh o vojakovi, ktorý kvôli zhodeniu zásob hladným civilistom dostane za trest nosiť prezidentov kufrík s odpaľovačmi pre jadrové rakety, ale zmocnia sa ho teroristi, ktorí sa ho chystajú použiť a tak vojak urobí všetko preto, aby ho získal späť. Spracovanie sa mi tiež páči, už od úvodu pôsobí dobre, je tu viacero zaujímavých prvkov ako využívanie hlasov alebo pomerne originálna požiadavka od prezidenta. Po dobrej prvej polovici sa začne variácia na Prepadnutia a Smrtonosnú pascu, čo mám tiež rád, takže celkovo na mňa príbeh pôsobí viac než dobre. Akcie tu nie je až tak moc, ale nakoniec to ani nepovažujem za zápor, kedže sa moc nevydarila. Ešte zo začiatku pôsobí dobre, automobilová naháňačka je originálna a dobre zvládnutá, ale ked´ sa dej prenesie do nukleárneho sila, tak už akcia v ničom nezaujme. Prestrelky sú na najobyčajnejšiej úrovni, nudne natočené, bez jediného nápadu alebo aspoň dobre natočeného zásahu a o súbojoch platí to isté, sú pomalé a prakticky bez choreografie. Ale aspoň hlášky behom akcie sú na tom dobre. Technickú stránku filmu môžem celkom pochváliť, nie je ničím výnimočná, ale potreby filmu bez problémov spĺňa. Čo sa týka hereckého obsadenia, tak Lundgren pôsobí veľmi dobre, vedľajšie postavy tiež nesklamú, ale záporáci sa mi vôbec nepáčia. Myslím si, že Top secret mal potenciál zaradiť sa medzi najlepšie Lundgrenove filmy, ale nedostal sa ani len do priemeru. Príbeh, hlavný hrdina a technická stránka je bez problémov, ale všetko kazí nudná akcia a ani záporáci nepomáhajú. A pritom lepšiu akciu má Lundgren aj vo svojich nových nízkorozpočtových filmoch. Je to škoda. Objektívna kvalita filmu- 50%, film sa páči mne na 56%. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Lundgrenov honorár bol 2 500 000 dolárov. [Zdroj: IMDb] (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama