Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novým partnerem policisty Chrise Kennera se v boji proti zločinu stává Johnny Murat, který je jeho pravým opakem. Chris je plavovlasý běloch, vyrostl v Japonsku, i dnes ctí japonské tradice a pohrdá americkou kulturou. Johnny je Asiat, vyrostl v Americe, japonské tradice mu nic neříkají, zato si s chutí užívá všeho amerického. Zdá se, že jediné, co mají společného, je láska k bojovým uměním. Společně mají vyřešit sérii zločinů v japonské čtvrti a dostanou se přitom na stopu japonské mafie Yakuzy, jejíž nelítostná krutost a fanatická disciplína z ní dělá tu nejnebezpečnější na světě. A pokud ji řídí chladnokrevný Yoshida, platí to dvojnásob. Ten se právě vraždou původního majitele zmocnil klubu Bonsai a setnul hlavu prostitutce Angel, která ho zradila. Svědkem chladnokrevné vraždy byla zpěvačka Minako Okeya a Chris, který chce získat informace, ji s Johnnym v poslední chvíli zachrání před útokem zabijáků. Současně Chris zjistí, že to byl právě Yoshida, kdo před lety zavraždil jeho rodiče, a navíc se s Johnnym dostane na stopu nové, nebezpečné drogy, kterou chce Yoshida zaplavit město. Yoshidovi se sice podaří Minako unést, Chris a Johnny však nedbají jeho hrozeb, proniknou do jeho přísně střeženého domu a zpěvačku znovu zachrání. Yoshida, jehož ješitnost byla zasažena na citlivém místě, vyšle do ulic malou armádu s jediným příkazem - zmocnit se Minako, Chrise i Johna. V japonské čtvrti se rozpoutá nelítostná a krvavá válka. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Vážně netuším, proč bych měl tomuto šestasedmdesátiminutovému šikmookému masakru nabušeným Lundgrenem dávat více pěticípích. Rozumím, že film nebyl natočen pro nějaké hlubokomyslné poselství (tedy, plně v to doufám...), ale pro zábavu diváka. Narozdíl od Atentátu, ke kterému jsem psal předcházející komentář, mě však při sledování Zúčtování nebavily ani scény hloupé, jednoduché či zastaralé. Navíc to kvantum trapných keců okolo... Buď jak buď, s přihlédnutím právě k letopočtu vzniku této šílenosti udílím jednu čestnou hvězdu. Umístil bych ji Lundgrenovi nad prsní bradavku přesně tam, kam ho v závěru střelil copatý Japončík. Zajímalo by mě, kde má Dolph srdce. Kdyby jej měl na správném místě, patrně by nedohrál... :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že po tomhle filmu jsem si uvědomil, jak mi Dolph Lundgren v mým mládí neskutečně utekl. Pár jeho filmů jsem viděl, to ano, a možná mezi nimi bude i tento, ale v době, kdy jsem byl malej a měl jsem sjetou každou kazetu ve videopůjčovně mi nějak nedocházelo, že i on je jeden z předních akčních herců, kteří na konci osmdesátek a během devadesátek určovali klukovské sny. Zúčtování v Malém Tokiu je sice ptákovina, proto taky v žánru komedie, ale jako bojůvka je to dost slušná. Dolph a Brandon je v tomhle filmu super dvojka a bitky jsou natočeny tisíckrát líp, než se můžu kolikrát setkat v dnešních akčních filmech. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Pořád se něco děje, takže nuda nemá šanci se mezi všechny ty bitky, přestřelky a honičky vtěsnat, Lundgren s Leem vytvořili fungující dvojku, které to nejen dobře kope, ale taky hláškuje. Fandové akčních osmdesátek musí být blahem bez sebe. Ve dvaadevadesátém jsem taky byl, pokud si pamatuji. Jenže od té doby uplynulo už hodně vody a hodně filmů. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Švédsky modrooký blonďák Dolph Lundgren a Brandon Lee, syn legendárneho kung-fu bojovníka Bruce Leeho, v roku 1991 spojili svoje sily vo filme "Showdown In Little Tokio". Zahrali si dvojicu svojráznych los angeleských policajných detektívov, ktorí sa pustili do boja s japonskou mafiou. Títo dvaja ochrancovia zákona nemienia tolerovať v USA praktiky Yakuzy. Dôjde preto na "Zúčtovanie v malom Tokiu". Je to parádna akčná jazda. Kvalitné bojové choreografie, divoké prestrelky a vtipné, drsné hlášky. *** ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Krásne a ukážkové béčko, pre fanúšika žánru a atmosféry akčných nášupov rokov deväťdesiatych je to jednoducho povinnosť. Lundgren a Lee kopú, strieľajú hláškujú a to takmer počas celého deja diváka nenechajú vydýchnuť. No a Tagawa je protivník numero uno. Ešte raz musím zdôrazniť a pochváliť svižnosť a nadupanosť scenára, krátkou stopážou tvorcovia urobili to najlepšie čo mohli, škoda, že to tak nie je pri viacerých filmoch. 80%. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu se objevuje ceklem 13 nahých žen. (LION-MR.T)
  • Při rvačce v 8. minutě nakopává Chris Kenner (Dolph Lundgren) soupeře a ten letí zády k oknu. V následujícím záběru prolítává oknem čelem napřed. (tzv)
  • Všetky meče použité vo filme boli repliky, s výnimkou jedného samurajského, ktorým Lundgren sekal bambus. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama