Reklama

Reklama

Titulní postava Happy Gilmore je dospívající mladík z předměstí, který sní o kariéře slavného hokejisty. Přes své nadšení pro hru a temperament však postrádá pro hokej potřebný talent. Jednoho dne se stanou dvě věci, které spolu zdánlivě vůbec nesouvisí. Happy objeví, že babičku, která ho vychovala, soudně vystěhovali z domu, protože neplatí daně. A pak čirou náhodou zjistí, že jeho divoký styl střelby na bránu je sice pro hokej naprosto nepoužitelný, může však být velmi účinný v golfu. Aby mohl vykoupit babiččin dům zpět, začne hrát o peníze. Setká se přitom s golfovým trenérem Chubbsem, který mu začne pomáhat a přesvědčí ho, aby se přihlásil na místní turnaj. Překvapivý úspěch ho přiměje k přestupu na profesionální dráhu. Navzdory neobvyklému stylu, nesoustředěnosti a hokejovým manýrům, které se ke golfu příliš nehodí, začíná Happy vyhrávat turnaje. S Chubbsovou pomocí se snaží zlepšit styl hry a připravit se na střetnutí s favoritem Shooterem. Krátce před zápasem umírá jeho trenér, ale Happy, povzbuzován sympatickou komentátorkou Virginií, přece jen do hry nastoupí. (TV Nova)

(více)

Recenze (214)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé viděl tenhle film s Adamem Sandlerem, věděl jsem, že ten člověk bude moje krevní skupina. A i když jsou filmy, které se mi od něj skutečně nelíbí, většinou mě baví a já se s ním směju. Za to jsem rád. Happy Gilmore je taková jeho klasická postava, neurvalý balík, kterého stejně musíte mít rádi. Pro mě výborný film o outsiderovi se skvělými momenty. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Naprosto neobjevná komedie o chlapíkovi, co neumí hrát golf, ale chce zachránit babičku od exekuce, tak musí vyhrát turnaj. Favoritem je klasický slizký záporák, který hrát umí. Sandler je ve své klasické roli blboně-primitiva, kultivován a usměrňován manžerkou turnaje, do níž se zabouchne. Nic složitýho, ale docela fajn zábava...70% ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Happy Gilmore (Adam Sandler), celý život zanícený hokejista, má ale jeden velký problém - moc mu nejde bruslení, a ani s morálkou na tom není úplně nejlépe. Ale ránu má pekelnou, a tak když si ho náhodou všimne golfový trenér Chubs, je o další kariéře Happyho rozhodnuto. Ale některým "pravým" golfistům je bezprostřední Happyho chování trnem v oku, a snaží se jej z konzervativního sportu vyštípat... Od filmu jsem nečekal nic víc, než hodinku a půl dobré zábavy a vtipů, čehož se mi dostalo vrchovatě. Sem tam jsem musel přivřít některé oči, to když Sandlerovo pitvoření přerůstalo únosné meze, ale celkově to bylo ještě ok. Golf nehraji, takže morální devastace tohoto sportu mi vůbec nevadila, právě naopak :). Potěšila i malinká role Bena Stillera jako sadistického ošetřovatele v domově důchodců - stejný typ postavy pak Stiller využil i v pozdějších filmech. ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Další ze Sandlerových variací na dobrosrdečného idiota. Naštěstí ne tak otravně debilní jako o rok starší bráška Billy. Děj je vcelku svižný, některé vedlejší postavy mají své chvilky a záporák taky není úplně k zahození. Určitě bych Happy Gilmora zařadil mezi to lepší od Sandlera, i když to není ani tak moc kompliment směrem k filmu, jako spíše konstatování. 50% ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Hokejista Happy Gilmore se shodou okolností ocitne na golfovém pažitu a od této chvíle již sport gentlemanů nikdy nebude vyznávat stejné hodnoty. Happy, stylově oděný v plandavém hokejovém dresu, potřebuje fanatické povzbuzování při svém nekonečném odpalu prováděném z rozběhu, na netaktní poznámky reaguje fyzickým napadením a přetahováním dresu soka přes hlavu, aligátor povalující míček v tlamičce dostane po zásluze naloženo a skok do jezírka pro potopený míček je rovněž žhavou novinkou ve světě golfu. Zákeřnosti golfového profíka Shootera McGavina nesmí ve snímku podobného typu chybět, srážka hráče na fairwayi vozidlem značky VW Brouk bude intrikářským trikem budoucnosti a vítězný buzarový úder patovací hokejkou historie golfové hry rovněž nepamatuje. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se od 6. července do 1. září 1995 v kanadské provincii Britská Kolumbie. (BMW12)
  • Hokejový hráč, kterého na začátku Happy (Adam Sandler) zmiňuje, je Terry O'Reilly. (KucC)
  • Happy Gilmore (Adam Sandler) ve filmu nosí několik variací dresu hokejového klubu z NHL Boston Bruins. (lskala)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama