Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jedné čistírně peří na náměstí malého městečka objevili, jak se zbavit zlých snů z polštářů i peřin. O její provoz se starají babička, děda, maminka, tatínek a jejich dvě rozpustilé děti. Dědeček totiž vynalezl speciální mechanismus na čištění peří, díky němuž se z běžné čistírny peřin stane kouzelný obchod, který ovlivňuje životy obyvatel celého městečka. Rozruch do idylické atmosféry vnese jeho záhadné zmizení a také vykladačka snů, která se nastěhuje do protějšího domu. Dělá všechno pro to, aby se zase lidem začaly zdát zlé sny, protože s těmi pěknými k ní pro radu nikdo nechodí. Pomsta na sebe nenechá dlouho čekat a celá rodina v čistírně i sousedé budou muset o své sny bojovat nejen v našem světě, ale i v tom kouzelném, který se v peřinách ukrývá. Začíná dobrodružství, o jakém se nikomu ani nesnilo... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (471)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Originalita - ano. Kamera - krásná. Brabec je v ní třída, i když tady je to takové všecko až šíleně barevné. Ale celé to zpracování je jeden naprosto příšernej vtip. Známých herců je ve filmu jak pampelišek v létě na louce, ale že by se nějak předvedli, to se říct nedá. Spíš právě naopak. A nejhorší na tom byly ty písničky. Strašný. To jsem fakt nepochopil... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Původně jsem ani netoužil tenhle film vidět, ale byl jsem svým okolím přesvědčen, že bych tomuto filmu měl dát šanci, což jsem udělal. Mé první dojmy byly takové, že se film svou barevností a celkově svým lookem podobá jinému českému muzikálu "Rebelové". Bohužel to je ale jediná podobnost mezi těmito dvěma muzikály, tomuto muzikálu, který nyní hodnotím, bohužel chyběl smysluplný děj a písně působily tak nějak neuspořádaně, skoro jako kdyby film byl jeden dlouhý videoklip pro celý sled písní, ale dějově tam ty písně skutečně příliš nezapadaly. Co se týče hereckých výkonů, tak tam to zase takový průšvih není, Karel Roden dokázal být ve své roli velice přesvědčivý a vtipný, Nina Divíšková jako hlavní záporná postava také dokázala přesvědčit, dokonce i ten Bolek Polívka mi nebyl tak protivný jako jindy, což se dá říci i o Lucii Bílé a dokonce sem tak nějak dokonale zapadl i její syn Filip, který svou miniroli zvládl velice přirozeně. Když bych to měl nějak sesumírovat, tak kladné body u mě film získává za herecké výkony a hudbu, záporné body za děj, celkově hodnotím film jako průměrný a uděluji mu tři hvězdy. ()

Reklama

becki_tu odpad!

všechny recenze uživatele

Čeští tvůrci jsou asi tak dvacet let pozadu. V době, kdy jsou děti odkojeny Harry Potterem, jim nabídnou tenhle produkt a čekají stejný výsledek. Omyl. Diváci nad 6 let věku se budou nudit, vysmívat přehrávajícím hercům a červenat se u každého druhého pokusu o humor. Dětští herci jsou v poslední době v českých filmech opravdovým zlem a nejinak tomu je i tady. To vše ještě zvýrazňují nesedící postsynchrony. Nikol Moravcová je ozdobou filmu, ale neumí hrát a v celém filmu spíš působí jako chodící reklama na porno (dvojsmyslné věty o postelích, snech, hraní si v peřinách atd.). Choreografie při písních (které nesou Svobodův rukopis a jsou tak asi tím nejlepším na celém filmu) je jak ze základní umělecké školy a trikově jakbysmet. Bohužel čeští herci nemají oproti jejich hollywoodským kolegům ten luxus si dovolit odmítat filmy a tak i Roden jde ze sebe dělat šaška do takové slátatiny. O nějakém smysluplném příběhu tady nemůže být ani řeč a stále nedokážu pochopit, jak někdo může dobrovolně a zcela vážně jít na tohle kina. Brabec si může s Vorlíčkem směle podat ruku. PS. Nikdy by mě nenapadlo, že budou mít Kabáti v tomhle veledíle dvě autorské písně. A pro ty, kdo film ještě neviděli - nejsou to Opilci v dějinách ani Děvky ty to znaj :) ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jako písničky jsou to celkem fajn, příjemné texty, ale ten děj ... ten děj je nevydýchatelný. Jediná fajn postava tam je Kája Roden. Ty zrzavé vlasy a vousy mu seknou ;-) Lucka Bílá má skvělý hlas, ale mi se do pohádky prostě nehodí. Slyším ji tam a připadá mi to jak z muzikálů, které mimochodem moc v lásce nemám a ve kterých ona hraje. A nejen její hlas, ale i další interpreti mi tam nesedí... ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Snaha se cení... většinou. Ve filmu V peřině je k ocenění především to, že se snaží vypadat světově, že se snaží funkčně využívat 3D. A že je tak pozitivní a vlezlý, že se nedá odeslat do odpadu. A není tak bolestně nudný jako Brabcův předchozí Máj. Neustále se tam něco děje, někdo zpívá, tančí, poletuje, oko zaměstná. Jak už napsal ve své recenzi František Fuka, scénář a fungování fikčního světa to má složitější než Nolanovo Inception, ale narozdíl od něj se neřídí žádnými zákony logiky nebo pravidelností. A taky se tam hodně zpívá a u toho divně rýmuje, vlastně to dost choreografiemi a oduševnělostí písniček připomíná HSM - ale v USA hrají v pofidérních muzikálech Vanessa Hudgens nebo Zack Effron, u nás Karel Roden a Bolek Polívka. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (23)

  • Ve filmu V peřině se objevuje i celá řada triků pro diváky neviditelných. Jsou jimi odretušované dopravní značky, antény, kanály a další detaily z reálného světa, které by ve stylizovaném muzikálovém vyprávění působily rušivě. „Diváka ani nenapadne, že jde o triky, a přitom jejich realizace je někdy dost obtížná. Je to nevděčný trik, protože nemá popularitu, divák si ho ani nevšimne. A přitom je to podobné práce, jako by tam měla proletět vesmírná raketa,“ vysvětluje Martin Paleček. Retuše a image processing efekty na reálných záběrech jsou náročné už v klasickém 2D. Ve 3D je navíc nutné na 100 % ctít prostor. „Pokud bylo nutné odstranit například anténu, odstraňovala se věc, která je 80 m od Vás, a k tomu se zároveň pracovalo v obraze, kde jsou mraky třeba 3000 m od Vás,“ popisuje Paleček. (Beastmaster4)
  • Jedná se o první český film, ve kterém se používá virtuální 3D stereoskopické prostředí v kombinaci s reálnou postavou. (Taninaca)
  • Film obsahuje 476 trikových záběrů. Jedná se o výměny obloh, retuše antén nebo efekty v peřině. Scény "v peřině" jsou pak všechny vytvořeny počítačem. (Taninaca)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama