Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Britská nízkorozpočtová komedie napsaná a zrežírovaná Markem Hermanem vznikala za podpory britského kanálu "Channel 4" a deníku "The Guardian". Soundtrack filmu poskytla "The Grimethorpe Colliery Band ". Glorie (Tara Fitzgerald) je poslána do svého rodného města Grimley aby vypátrala ziskovost pro případný management. Okolnosti zavedou Glorii do kapely složené z důlníků které má svým výzkumem ve finále zahubit. V kapele je ráda, tudíž musí tajit své poslání. Tento ůkol se však zkomplikuje když potká svou dětskou lásku Andyho (Ewan McGregor). (gruvacek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

tron 

všechny recenze uživatele

Ak sa vám páčili sychravé britské tragikomédie DONAHA! a BILLY ELLIOT, budete príjemne prekvapení, hoci vyložene nadšení (mimo dvoch troch scénok) asi nie. Ťaživá sociálna banícka situácia verzus hudba, šťastie z hudby verzus neľahké rodinné problémy, zopár vtipných dialógov, zopár hlbších scén na zamyslenie a kvalitné herecké obsadenie. Predovšetkým Pete Postlethwaite ako baníckou čerňou namiesto pľúc obdarovaný dirigent sa vymaňuje zo svojej škatuľky „spoľahlivého ksichta“ (väzeň z VOTRELCA 3, lovec v STRATENOM SVETE: JURSKOM PARKU), ale určite si všimnete aj 25-ročného Škóta Ewana McGregora. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvela socialna tragikomedia, ktora v spravnych chvilach dojme a zaroven vas casto rozosmeje. Trochu som sa bal, lebo podobna komedia z neuteseneho socialneho prostredia film Do naha! ma velmi sklamal, ale nakoniec sa ukazalo, ze sa jedna o perfektny neznamy klenot. Pritom je aj hviezdne obsadeny, takze nechapem preco som si doteraz tento film nevsimol. Odporucam kazdemu kto ma srdce a chce sa dobre zabavit. 8/10. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tématicky shodné s úspěšnějšími mladšími bratříčky Do naha a Billy Elliot. Pravdou je, že tento snímek není tak zábavný jako Do naha a nemá ani tak rafinovaný scénář jako Billy Elliot, nicméně jde stále o nadprůměrnou britskou filmařinu. Je to film mnohem víc přímočařejší a politicky z levicových pozic angažovanější, v řadě scén vyloženě proklamativní a emocionálně vykalkulovaný, nicméně natočený podle skutečných událostí, kdy desetitisíce zaměstnanců přicházely v 80. letech o zaměstnání a jejich dosavadní život se nenávratně zhroutil. Existuje obrovské množství filmů, které se snaží s divákem emočně manipulovat ve prospěch mnohem banálnějšího sdělení. Celkový dojem: 70 %. ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Opravdu smutný příběh citlivě vyvážený exhibicemi hornického dechového orchestru. Zpočátku to byla nuda, ale pak se to rozjelo. To hromadné propouštění je paralelou na naši současnou situaci. V jednotě je síla, hornické chlapy držel při sobě už jenom ten orchestr, i když někteří z nich mu chtěli dát vale, nakonec všichni v plném počtu brali své členství jako poslání. Jeden člen, stávkokaz, jak se ukázalo později, byl hodně na dně. Jeho hořkost a ztráta rodiny ho dohnala k pokusu o sebevraždu v tragikomickém převleku klauna na půdě uhelných dolů. Bylo to tak kruté volání o pomoc. Ta ženská postava, co přišla mezi chlapy, tam ani nemusela být, byť si krutě zahrála s kartami všech hudebníků. Ale to by Ewan McGregor byl zase na ocet:)) ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Komedie to moc nebyla, místy spíš taková teatrální tragedie. Nicméně muzika šlapala a Pete Postlethwaite byl jako kapelmajstr výborný. Jinak škoda, že tam nevysvětlili, proč zlé vládě a hamižnému vedení připadalo rozumné zavřít údajně ziskový důl a vyplatit zaměstnancům tučné odstupné místo toho, aby se na dolu nadále vydělávalo.... ()

Galerie (50)

Zajímavosti (3)

  • Film je inspirován skutečnými událostmi. (cariada)
  • Část závěrečného proslovu Peta Postlethwaita použila britská skupina Chumbawamba v předehře skladby "Tubthumping" z roku 1997. (skudiblik)
  • Ve filmu zazní i Florentinský pochod českého skladatele Julia Fučíka. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama