Reklama

Reklama

Magnetické vlny léčí

(TV film)

Obsahy(1)

Joa Bankse, starostu vísky Fisher Hill kdesi na divokém americkém Západě navštíví zaměstnanec detektivní agentury Supí oko Jack Biddle, aby ho varoval před jistým šarlatánem, který údajně používá k léčbě osobní magnetismus a hypnózu. Biddle na něj připraví s pomocí Banksových peněz léčku... Parodie na americké gangsterky se proslavila, kromě skvělých hereckých výkonů Jana Wericha, Jiřího Sováka i Jaroslava Štercla a Jaroslava Mareše, i písní "Všichni lidi ve městě" v podání Evy Pilarové, za klavírem seděl Jiří Šlitr. (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

"Vy jezdíte na koni? Já? Já ne, já musel nechat koně utratit. Proč? On měl tak velké uši, že sem neviděl na cestu. A co vidíte támhle na tý větvy? Vrabce. Prásk, prásk, prásk. A teď tam vidíte co? Furt vrabce." ()

otík 

všechny recenze uživatele

Vskutku perlička z českého filmového archívu, která sice není nijak úžasná, ale přesto jde o jedinečnou parodii na americký venkov. Kulisy dokonce snad zůstaly po Limonádníkovi a i vše ostatní vypadá velmi zajímavě. Krátké, ale výstižné. Stojí za shlédnutí. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná, ale ničím vyjímečná westernová jednoaktovka, kde nikdo ani moc neexceluje. Jelikož se nejedná o nijak nadčasové a geniální dílo, herci nemají mnoho prostoru ani zajímavých dialogů. Jedním uchem tam a druhým ven....60% ()

PavelR 

všechny recenze uživatele

Slabá zápletka, nejasný scénář, skvělí herci. Nic víc mi v hlavě po včerejším zkouknutí neutkvělo. ()

Peß 

všechny recenze uživatele

Příběh je slabší stránkou této komedie. Zato glosy opírající se do režimu udržely toto dílko nad průměrem. 70% ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Obecně, vysoce převídatelné, od okamžiku, kdy se na scéně objeví Mareš, je jasné, jak příběh skončí. Ovšem zaujaly mě tři okamžiky: 1. hudební vložka se Šlitrem a Pilarovou 2. Werichovo "bidl - židl" 3. že se jedná o první film, kde je na plátně probírán důležitý aspekt našeho žití, totiž schopnost ohnout jazyk do žlábku (či korýtka). Já to třeba neumím a dlouho jsem z toho měl mindráky, než jsem si přečetl, že je to geneticky dané a je vzácnější to neumět než umět. Takže od té doby se korytářům hlasitě vysmívám! ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Westernová komédia, ktorá sa nezaradí k českej klasike tohto žánru. Je to zábavné, bláznivé, občas až prehnané tak, že to nedáva zmysel. ()

Earl10 

všechny recenze uživatele

Příjemná a nezávazná komedie. Werich se Sovákem je opravdu skvostné spojení. Vkusně zpracovaný western s pěkným vizuálem, zejmená co se úvodních titulků týče. Přímočaré a vtipné! [70%] ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Prostoduchá a naivní fraška z prostředí divokého západu, šestákový kus z pera prakticky neznámého autora z 19. století. Že si to herci opentlili vlastními komediálními gagy, je dost zjevné. Nejvíc mě pobavilo Sovákovo: "Shorty! Shorty! Zas tam někde chlastá!" ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

60% — Pozapomenutý krátký film, ze kterého je asi nejznámější scéna, kdy Jan Werich tančí v lokále s Evou Pilarovou. Samotný příběh je krátkou anekdotou. ()

gombarix 

všechny recenze uživatele

Na to, jak je to krátké, se to hrozně táhne. Autoři se příliš spolehli na hvězdné obsazení, které to ale samo nezachrání. Scénář k Drahému zesnulému se Werichově dceři Janě podařil o dost lépe. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá krátká televizní komedie odehrávající se na Divokém západě. Soukromý detektiv Biddle (J. Mareš) přijíždí varovat místního starostu Bankse před podvodným léčitelem, který léčí lidi za peníze magnetickými vlnami bez povolení úřadů. Spolu dohodnou lest, jak léčitele v podání J. Wericha dopadnout přímo při činu. Vynikající J. Sovák, který v roli starosty předvedl standartně skvělý komediální výkon a kterého pojilo s J. Werichem přátelství a vzájemná úcta, však v kritickém okamžiku zjistí, že údajný detektiv byl ve skutečnosti léčitelovým pomocníkem a že byl obětí podvodu dvou vykuků. V roli hloupého starostova služebníka se objevil známý komik a vypravěč pochybné úrovně J. Štercl. Do půlhodinové stopáže tohoto úsměvného díla režiséra V. Jasného se vešla i píseň, kterou zpívala v barovém salónu E. Pilarová za doprovodu J. Šlitra, který jí k tomu hrál na klavír a který se postaral o hudební složku této krátké filmové taškařice. Je smutnou skutečností, že jedna z největších divadelních a filmových osobností J. Werich v pozdějším věku už nedostával tolik hereckých příležitostí, což se projevilo zejména v 70. letech, kdy jeho jméno nebylo žádoucí a režiséři si ho netroufli obsadit. V první polovině 60. let se přece jen pan Werich v několika televizních filmech objevil a vždy to byl výjimečný filmový zážitek, stačí připomenout filmové klenoty jako Uspořená libra či Kočár nejsvětější svátosti. Magnetické vlny léčí považuji také za velmi zdařilé dílo s jednoduchým příběhem, kterému však mistr Sovák svým uměním a spoluprací s Werichem vtiskl pocit jedinečnosti. ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

V žádném směru není tato inscenace úplně bez chyby: opakovaně jsem se nemohl zbavit pocitu, že to je jako, když si někdo hraje v obýváku na Limonádového Joe. Ale celkově je to krátké, oddychové, nabité osobnostmi - velice příjemná televize. Škoda, že pointa nebyla alespoň o chloupek méně předvídatelná. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Minutová zápletka, kterou navíc bystrý divák prohlédne takřka okamžitě. Celé to stojí na výborném dialogu léčitele Wericha a nemocného Sováka, který je fakt dobrý. Jinak slabota, zdejších 75% je hodně nadhozených. ()

Haller 

všechny recenze uživatele

Po Uspořené libře druhá, neméně kvalitní spolupráce Jana Wericha a Jiřího Sováka, jejichž humor měl mnoho společného. Škoda, že toho nestihli vytvořit víc, ačkoli v plánu to měli. ()

Reklama

Reklama