Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poslední týdny Frankensteinova otce, režiséra Jamese Whalea. Nemocný Whale žije osaměle se svojí hospodyní Hannou a při pokusech malovat bezmocně sleduje, jak ho se zdravím opouští i jeho umělecká tvořivost. Potřebný vzruch do posledních týdnů jeho života přináší mladý zahradník Clayton Boone, který zprvu netuší nic o starcově filmové minulosti ani o jeho sexuální orientaci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Velice působivý snímek, který (jak jinak) zdobí především výkon Iana McKellena v jedné z nezapomenutelných rolích. Výtečný scénář, který přestože udává celému filmu pomalé temto, dokáže udržet pozornost a vnímat všechny ty báječné pocity, které z tohoto filmu o přátelství, homosexualitě, slávě a zášti jistě budete mít. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

3.5 | Skvělé herecké výkony, nádherná hudba, ale místy zdlouhavé a nezajímavé. Ian McKellen měl za tohle dostat Oskara, ne scénář, protože film je tak dobrý hlavně díky jeho brilantnímu hereckému výkonu. Bez něj by to bylo o moc horší, protože jinak to je téměř o ničem, příběh umírajícího muže, dříve slavného, dnes trpícího, vzpomínky, filozofování... Dobře natočený art film, ale já raději uvolněnější snímky... ()

Reklama

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Bravúrna dráma z filmárskeho prostredia, ktorá mi spočiatku pripomínala Burtonovho Eda Wooda, ale Bohovia a monštrá sú úplne z iného súdka. Tu niet stopy po vtipe a viac ako na filmové umenie ako také sa film Billa Condona sústreďuje na konkrétnu osobu a to Jimmyho Whalea. A Whale je jednoducho geniálna postava - perfektne napísaná a pôsobivo psychologicky mnohovrstevnatá a to hlavne vďaka úžasnému hereckému prevteleniu božského Iana McKellena. Fraser a Redgrave sú len tieňmi, ktoré McKellenov charakter prehlbujú. Gods and Monsters je skrátka excelentne napísaný, zahraný a zrežírovaný film s dychberúcim finále. Jeho jedinou, síce maličkou vadou sú pomerne lacno pôsobiace flashbacky z režisérovho detstva a vojny. (90%) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-5* v poslední době mám štěstí na pětihvězdičkové filmy a tento je jedním z nich. Jednoduše skvělý film s perfektním Ianem McKellenem, s tou správnou dávkou britského humoru a navíc životním nadhledem a vyrovnaností. A kdyby náhodu někoho odrazovala homosexuální stránka filmu, tak musím uznat, že je vše decentní a kultivované a urazit může jen zakomplexovaného homofoba :-) [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

castor 

všechny recenze uživatele

Alespoň v tomhle filmu nedostižný Ian McKellen měl slušný rok. Léta páně 1998 natočil nejen tak trochu přeceňované drama Bohové a monstra o uměleckém bilancování a pomíjivosti slávy, ale i dle mého o krapet lepšího, démonického Nadaného žáka, ve kterém si střihnul stárnoucího válečného zločince. Režisér Bill Condon nicméně dle mého není úplně přesvědčivý tvůrce, jeho snímky jako Dreamgirls a Kinsey se mi pod kůži jednoduše nedostaly a i jeho setkání s britským shakespearovským mistrem, z kterého je obtížné spustit oči, není úplně sebevědomou jízdou. Ač snímek příjemně graduje, nemá natolik pevné švy, které by mi dopřály hlubší zážitek. Závěr života homosexuálního legendárního režiséra Frankensteina se může opřít o zodpovědnou scénáristickou práci, přesto je tak trochu rezervovaný, držící se zpátky a nejvíc by mu asi slušelo označení zajímavý. To je ale přesto kapánek málo!! Jemné zklamání jsem rozhodně pocítil.. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Závěrečnou scénu, kdy Clay kráčí ulicí jako Frankenstein, navrhl Brendan Fraser. (HellFire)
  • Název filmu pochází z věty, kterou řekne ve filmu Frankensteinova nevěsta (1935) Dr. Pretorius Dr. Frankensteinovi: "To a new world of gods and monsters." (Kulmon)
  • Ian McKellen prohlásil, že mu bylo velmi příjemné hrát Jamese Whalea. McKellen je stejně jako Whale homosexuál. (Kulmon)

Související novinky

Ian McKellen jako Sherlock Holmes v důchodu

Ian McKellen jako Sherlock Holmes v důchodu

07.09.2013

Putování Středozemí má definitivně za sebou a zatímco čekáme na X-Men: Days of Future Past a další sezónu výtečného sitcomu Vicious, ve kterém „Gandalf" hraje s Derekem Jacobim obstarožné… (více)

Režisér pro finále Twilight ságy

Režisér pro finále Twilight ságy

01.05.2010

Kandidátů bylo několik, a rozhodně nešlo o žádné druholigové hráče – padala jména jako Sofia Coppola či Gus Van Sant. Nakonec Rozbřesk natočí Bill Condon. Ten kdysi v polovině 90. let natočil… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Eddie Murphy chce Oscara

Eddie Murphy chce Oscara

02.03.2009

V uplynulých letech sbíral spíš Zlaté maliny, ale očividně závidí zdánlivě odepsaným hvězdám jejich triumfální návrat (viz Mickey Rourke) a chce divákům dokázat, že umí hrát i ve filmech, v nichž se… (více)

Reklama

Reklama