Reklama

Reklama

Dobrý synek

  • USA The Good Son (více)
Trailer

Obsahy(1)

Henry Evans je rozpustilý a hravý klučina, za jehož andělským úsměvem se skrývá temné tajemství a láska ke smrtelným hrám. Jeho milující rodiče a rozkošná sestra nemají ani potuchy, čeho je Henry schopen. Pouze jeho bratranec Mark, který k němu přijíždí na návštěvu, vidí zlo, které se skrývá za Henryho úsměvem. Zlo, jenž může ohrozit život celé rodiny. Mark se je snaží varovat, ale bezúspěšně a brzy se on stává tím špatným. Dokud nebude Mark schopen ukázat pravou tvář jejich „dobrého synka“, musí proti němu bojovat sám v zápase dobra proti zlu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

genetique 

všechny recenze uživatele

Elijah a Macaulay sa ukázali ako slušná voľba a v niektorých momentoch im nestíhali ani dospelí herci. Scenár občas trošku zamrazil, ale to zvykne každý slušnejší thriller, takže k horroru mal film tak blízko ako 'Psycho' ku komédii. Predvídateľnosť sa dala čakať, občas trochu klišonudné, ale inak celkom slušné. Ešte by som vytkol hrozné nasvietenie v tmavých scénach, kde som len ťažko rozoznal o čo ide. 60%. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* Tento film jsem už viděl víckrát a pamatuji, že při prvním shlédnutí jsem byl z něho hodně šokovaný a nejen tím, že jsem viděl Kevina ze Sám doma v nezvyklé roli. Obsazení je slušné a neoslabuje silný příběh, který je aktuální stále, tak si své diváky určitě najde. Čtyři hvězdy si snad zaslouží, i když píšu komentář jen ze vzpomínek. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Macaulay Culkin byl už od pohledu vždycky hrozný spratek a Elijah Wood je po každé v očích takové neviňátko. Tihle dva jsou bohužel jeden z (bohužel) mála důvodů, proč se na film podívat. Příběh je taky hodně zajímavý, jenom je velká škoda, že to není drsnější. Na horor a Rkový rating mi to přišlo strašně slabé. Celkově toho mohli víc využít, místy je to takové chudé. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela solidni a hlavne napinavej film, kterej ale klidne moh misty trochu vic pritlacit na pilu, takle to hororovy obstaravaj asi 3, 4 sceny a zbytek je spis takovy drama o dvou kamaradech. Nicmene jelikoz ma film jen 80 minut, tak po celou dobu dobre zaujme, nenudi a jak Macaulay, tak Elijah tady podavaj hodne slusny vykony. ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

No, myslel som si, že Kevin McCulister je taký malý diablik, v tom dobrom slova zmysle samozrejme ale keď som potom uvidel tento film môj názor sa zmenil. Kevin McCulister sa môže ísť schovať, tento malý "nezbedník" je iná liga. Macaulay Culkin už aj v Home alone pôsobil, že je to taký malý darebák ale v tomto filme jeho úloha nabrala nový rozmer, z výmyselníka Kevina tu naraz máme na povrchu milého, sympatického ale o to viac väčšieho bastarda s výrazom desaťročného nevinného chlapca, ktorý nemá problém spôsobiť dopravnú nehodu, ohrozovať ľudí na životoch alebo zavraždiť nielen svojho súrodenca ale aj vlastnú matku. Tento film ma vlastne zakaždým nenechá vydýchnuť, lebo v Macaulay Culkinovi je niečo diabolské, vlastne jeho herecký prejav je v tomto filme zatiaľ asi najlepší aké som kedy uňho videl, Elijah Wood rovnako ako aj Frodo pôsobí nevinne a zraniteľne a tvorí dokonalý protipól jeho bratranca. Je to kvalitný thriller s niekoľkými mrazivými scénami, ktoré diváka pribijú do sedačky a rozhodne by som ho nedoporučil vidieť divákom pod dvanásť rokov, už len z princípu. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Rozpočet filmu bol približne 17 miliónov amerických dolárov. Z toho bol honorár Macaulaya Culkina (Henry Evans) 5 miliónov a Elijah Wood (Mark Evans) zinkasoval rovný milión. (Raccoon.city)
  • Film byl původně zakázán pro promítání v britských kinech, protože i navzdory tomu, že se na scénáři pracovalo od 80. let, ve stejném roce, jako byl film dokončen, dva britští chlapci Robert Thompson a Jon Venables unesli a zabili dvouleté dítě jménem James Bulger. Venables byl evidentně silně inspirovaný filmem Dětská hra 3 (1991), zločin nesl stejné poznávací prvky jako ve filmu. Morální panika ze vztahu mezi násilnými filmy a násilím z dětství vedla distributory k cenzuře Dobrého synka. (Nick321)

Reklama

Reklama