Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Carol pracuje jako ošetřovatelka v pečovatelském ústavu a ubíjí ji nuda v práci i v manželství s Waynem. Jednoho dne ale do ústavu přivezou záhadného pacienta - je to postarší sympaťák Henry a Carol zanedlouho zjistí, že nový pacient skrývá nějaké tajemství. To vyprovokuje její zvědavost s časem se oba spřátelí. Vyjde ale najevo, že Henry je zkušený zloděj, který se do ústavu dostal proto, aby se vyhnul vězení. Vznikne mezi nimi zvláštní vztah a ten v Carol probudí odvahu a schopnosti, o kterých sama nevěděla. S těmito novými zlodějskými ambicemi Carol přesvědčí Henryho, aby spolu udělali jeho poslední akci. Henry ji a Wayna začne učit a tato zvláštní trojice začne připravovat rafinovanou a nebezpečnou akci. Na jejím konci na ně čeká pořádný balík peněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Velice inspirativní vyprávění. O jedné nespokojené mladé dámě, která trpěla utkvělou představou, že jí život protéká mezi prsty - a tak se rozhodla ten vpravdě neutěšený stav bez zbytečných okolků změnit ... o jednom skrz naskrz spořádaném mladíkovi, který se ze všech sil snažil její výstřelky tolerovat ... o jednom postarším chlápkovi s neobyčejně zajímavou minulostí, kterému budete nepokrytě fandit, ať udělá cokoli - neboť patří k těm opravdovým mužům, které v ideálním případě potkáte jedinkrát za život a ve všech ostatních případech je ani nezahlédnete ... a o jedné důmyslné loupeži, která (ač by neměla) probouzí jenom samé pozitivní myšlenky. Myslím, že je nejvyšší čas, abych taky něco zásadního provedla se svým životem. Asi bych měla jít a něco vyloupit ... jenomže nemám odvahu ani dostatek kreativity - a především postrádám toho správného parťáka. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Balík peněz ke svému životu v podstatě nepotřebuji, ale kdyby mi ho nějaký nehybný stařík nabídl, tak bych mu patrně rovněž pomohl roztočit kola jeho invalidního vozíku. Mne tedy mrtvicový Newman docela pobavil, stejně jako tento snímek, i když o nějakou ukrutně rafinovanou zlodějinu světového formátu se rozhodně nejedná. Avšak obsahuje to tolik hlášek jako novoroční projev libovolného amerického prezidenta a v některých momentech je to i zábavnější. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nešlo sice o nějaký propracovaný velkofilm a místy to bylo dost znát, protože logika tu a tam zakulhala, pokud ale k této záležitosti člověk přistoupí jako k pohodové oddechovce, neměl by být zklamán. Příběh věru nekladl důraz na divákovu představivost, děj byl prostý a předvídatelný, ale já jsem přes všechny tyto připomínky nebyl nespokojen. Všechny nedostatky byly totiž snesitelnější díky obsazení obou hlavních rolí. Paul Newman byl pan herec a dokazoval to i v tomto filmu. Jeho scény měly úplně jiný náboj; to charisma by se asi nepodařilo utopit ani v německé komedii z osmdesátek. A Linda Fiorentino... Na ni jsem nikdy nedal dopustit. Krom toho, že jsem ji vždycky považoval za dobrou herečku, byla pro mě i velmi, velmi atraktivní bytostí. Kdepak, kam se hrabe nějaká Angelina Jolie a jí podobné přeceňované hvězdy. / Poučení: Neházej flintu do žita. Skončil jsi na vozíku? Pořiď si galusky. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Kriminální komedie o nové touze v jinak nudném životě. Ošetřovatelka Carol (Linda Fiorentino) naráží ve starobinci na nově přivezeného Henryho (Paul Newman). Provokuje jí jeho kriminální minulost a tak neváhá vmanévrovat nejen Henryho, ale i svého manžela Wayna (Dermot Mulroney) do svého potrhlého plánu. A protože se z Wayna vyklube nudný přízemní suchar, který žárlivě kope okolo, tak má možnost Carol se za pomoci Henryho osvobodit ze svých těžkých okovů a začít novou vzrušující etapu svého života. Má to určité napětí, i trochu toho vtipu, a přesto tomu chybí hodně. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Rozverná komedie, ve které se notorický bankovní lupič dá dokupy s mladým manželský párem a společně realizují plán další akce. Paul Newman je starý klasik, Linda Fiorentino není až zas tak přitažlivá. A Dermot Mulroney je můj oblíbenec, zde hraje ale spíš takového pitomce. Průměrný film, který ale dokáže zpříjemnit odpoledne. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama