Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novomanželé David (Nick Nolte) a Gail (Jacqueline Bisset) jedou na svatební cestu na Bermudy. Když se potápějí mezi útesy, najdou na dně starý vrak lodi. Brzy zjistí, že nejsou jediní, kdo se o vrak zajímá. Jde o legendární loď s pokladem, jejíž místo potopení bylo po dlouhou dobu neznámé. David a Gail se rozhodnou legendární poklad vylovit. Musí však čelit nástrahám ostatních zájemců o poklad, kterých stále přibývá. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (113)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Podvodní záběry na jedničku, které fungují i jako schopný napínák. K tomu příběh jak z pera Indiana Jonese a je tu Hlubina. Více dobrodružný a mysteriozní než horor, ale hlavně opravdu povedený film, který mě od začátku do konce bavil. A to nejenom příběhem, ale také pohledy na Jacqueline Bissetovou nebo na sympatické herecké výkony Nicka Nolteho nebo Roberta Shawa. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Hlubina je takový ten film, který dávali milionkrát v televizi, ale vždycky mi unikl. Teď jsem ho skouknul a váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Největší slabinou filmu je pomalé tempo a velice slabý příběh, plusem jsou překvapivě pohodově postavy a herecké obsazení vůbec (mladý Nolte, mladý Gosset jr., Bissetová je dobrá kočka, starý vlk Wallach, na Čelisti odkazující Shaw) a samozřejmě podmořské scény. Ty jsou natočeny fantasticky a takový boj se žraloky nebo sbírání ampulek je vážně zážitek. Finále pod vodou je také povedené, takže nakonec díky podmořským scénám za čtyři. EDIT 2023: Hlubina je v podstatě nevlastní bratříček Čelistí. Stejný spisovatel, stejný styl vyprávění, podobné postavy (nakonec i Shaw hraje v podstatě totéž) a nechybí ani nějaká podmořská lekačka a samozřejmě žraloci. Jinak je to ale namísto monster hororu klasický dobrodružňák. Příběh a tempo mě už tolik nevadilo, podmořské scény jsou pořád úžasné, ale nechybí i pár pěkných scén mimo (woodoo a k smrti vyděšená Bisetová). Nolte se dočkal v 36 po pár cameích debutu (s příšerným knírem), Gosset nastartoval béčkovou kariéru a já jsem spokojenej. PS: Půlku filmu jsem si říkal proč proboha neodjedou... inu ale hamižnost a zlatá horečka jsou mocné čarodějky :) Dobrodružný film roku 1977. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a na pěkné podmořské scény bohatý dobrodružný film, kterému nechybí napětí ani akce. Děj je sice dost jednoduchý a snadno prokouknutelný, ale i přes to se mi film líbil. Je zde skvělý Robert Shaw i začínající Nick Nolte, navíc krásná Jacqueline Bisset v mokrém tričku. Komu by se takové obsazení nezamlouvalo? Dále trocha toho voodoo, drog a hledání pokladu. Pro mě je tohle velmi příjemný sedmdesátkový thriller. PS. Text distributora lže jako když tiskne. David a Gail nejsou novomanželé, nejeli na svatební cestu a většina zůčastněných nemá zájem o poklad, nýbrž o morfium, pěknou hromádku morfia na palubě vraku. ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Na svojí dobu jde o vynikající práci s kamerou a velmi dobře vybudované napětí. Ve chvíli, kdy se z tajemné síly skryté v hlubinách vyklube obyčejný(byť energický) úhoř a začne se jednat o poklad a morfium se však adrenalin hroutí jak domeček z karet. Náhle je jasné, jak všechno dopadne a příběh přichází o veškerou exkluzivitu. Musím ovšem podotknout, že bojová scéna tělo na tělo, kde autoři využili i motorovou pilu a kamera opustila místo včas, abychom mohli hádat, který z mužů skončil se zlomeným vazem, patří k těm nejsilnějším, jež jsem vůbec viděla co se do autentičnosti a zážitku týče. Podobně na mě působí třeba Agent bez minulosti. Proto klobouk dolů před snímkem z roku 1977. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Celkem nadhodnocený film. Vadí mi označení na čsfd, že to je horor a mysteriozní. To teda nevím, kde na to přišli. Plavala tam jedna dravá ryba a objevil se tam jeden voodoo šašek a tím to skončilo. Já teda nejsem milovník hororů, ale když už očekávám horor, tak jsem pak na konci dokonce zklamaná, když se nic neděje. Ale to není chyba toho filmu. Na začátku byla taková pěkná akcička, kdy cosi třískalo s holčinou o šutry ve vodě. Potápění ve filmu bylo téměř komické. Nevím, jestli to na tu dobu bylo normální, ale potápět se v pláťákách a košili mi připadalo směšné. Tak když nemám neopren, tak se radši vyslíknu do plavek ne? A taky mi vadilo, jak si pod vodou s tím dýchacím přístrojem v držce parádně pokecali. Ještě v takové hloubce. Trochu věrohodnosti prosím!!! Jinak při záběru z dálky ve vodě bylo vidět, v jak šílené byli hloubce, ale hlavička je taky asi nebolela. Trochu nedomyšlený. Zápletka nebyla nejhorší, ale zase kdovíjak nenadchla. Celkově průměr. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (14)

  • Jedná se o devátý kasovně nejúspěšnější film roku 1977 a nejúspěšnější film studia The Columbia Pictures. (dokec)

Reklama

Reklama