Reklama

Reklama

VOD (1)

Americká černá komedie o chutném jídle, dobrém víně a pádných názorech vypráví o trojici vysokoškoláků, kteří se rozhodnou, že zbaví společnost těch nejútočnějších osob a osvobodí svět od hypotetických hrůz budoucnosti. Jude (Cameron Diazová), Paulie (Annabeth Gishová) a Pete (Ron Eldard) jsou liberálové, kteří o víkendech pořádají večírky, na něž zvou pečlivě vybrané, politicky kontroverzní hosty (Jason Alexander, Bill Paxton, Mark Harmon, Ron Perlman). Bez ohledu na konverzaci je jídlo vždy delikátní, příjemné a smrtící... Pozoruhodná satira režisérky Stacy Titleové dává ostrou a elegantní rotaci tématu, co je v současné americké politice napravo a co nalevo, co je v ní správné a co špatné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hra na Boha nemůže nikdy dopadnout dobře. Divák zde najde většinu kontroverzních témat (nacionalismus, rasismus, zákaz potratů, homosexualita, náboženský fanatismus, tmářství ad.), takže má pocit, jako by sledoval současný film. Lehce vtipné, místy vážné a k zamyšlení. Záhony rajčat rozhodně pobavily. Chvílemi jsem si vzpomněl na filmy Jezinky a bezinky (1944) nebo Univerzální uklízečka. Poslední záběr na obraz byl tak nějak zbytečný, anžto většině snad muselo dojít, jak se vše skončilo. Výborná hudba. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Posledná večera je uspokojivo dobrá čierna komédia o študentoch, ktorí sa rozhodnú zbaviť svet ľudí s odlišnými a extrémnymi názormi prostredníctvom poslednej večere, pri ktorej ponúkajú otrávené víno. Zabudnú však na prirodzenú ľudskú vlastnosť a to síce, že lov na extrémistov ich zmení na.... Nakoniec z toho vzíde pekná kucapaca so slušným ukončením. Stred síce miestami zíva nudou a často stráca tempo i humor, ale na silný priemer tento film určite má. 65/100 ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film se sice tváří jako komedie, málokdo si ale uvědomuje, že v něm je ukryt ohromný morální apel. Takže hodnocení namísto toho, aby se zaměřovalo na film jako takový, bude směřováno spíš cestou filosofickou. Nasnadě jsou otázky typu: Máme právo zabíjet lidi pro jiný názor? Máme na to právo, když si myslíme, že tím změníme svět k lepšímu? Proč si to myslíme, když naše stanovisko je čistě subjektivní? Kam jsem schopni až zajít? Za chvíli by totiž lidé mohli zabíjet nejen kvůli odlišnému názoru, barvě pleti, ale také kvůli délce a barvě vlasů atd. atd. Nikdo nemá právo rozhodovat o druhých a soudit druhé (byť by jeho pohnutky byly jakékoli), neboť toto je ta nejlepší cesta k despocii, tyranii, totalitarismu ... A o tom tento film je. Hluboký k zamyšlení. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Príjemná konverzačka, ktorá otvára celkom zaujímavé a podnetné filozofické otázky. Škoda, že to začína byť stereotypné a po čase nudí. Zakončenie však sadlo. Chcelo by to viac komédie, viac napätia, proste zo všetkého trochu viac. Ale námet fajn. Ozaj, vy by ste toho Hitlera zabili? Ja by som ho tiež najprv skúsil odhovoriť ()

jessic 

všechny recenze uživatele

Poměrně zábavná komedie s vynikajícím nápadem, ale bohužel celkové zpracování pokulhává. Z počátku vynikající komedie začne trochu nudit, protože zábavný nápad se nikam nevyvíjí a jen se dokola opakuje. Debaty liberálních intelektuálů a pravicových radikálů byly vtipné, přidala bych nějakou hvězdičku, kdyby jich bylo víc. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Dům, v němž se odehrává většina děje filmu, vyhořel do základů bezprostředně po skončení natáčení. (deepspace101)
  • Pro roli Normana Arbuthnota se původně počítalo s Beau Bridgesem, ten ji však odmítl a na jeho místo nastoupil Ron Perlman. (deepspace101)
  • Natáčení probíhalo v americkém Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama