Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kořeny inspirace filmu lze vystopovat v klasickém filmu Mika Nicholse Absolvent. Stát zahrad je přezdívkou pro americký stát New Jersey, kde se celý příběh odehrává a kam se hlavní hrdina v úvodu vrací, aby našel sám sebe. Seznamuje se s mladou místní dívkou Sam (Natalie Portmanová), která se podobně jako on musí nejdříve vyrovnat s vnitřními problémy, než je schopna navázat plnohodnotný vztah. Vtipná, inteligentní a dojemná komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (427)

pepo 

všechny recenze uživatele

Na prvý autorský počin Zacha Braffa (Réžia, scenár, hlavná úloha) je radosť sa pozerať. Hromada scenáristických a režijných nápadov (košeľa vedie) nepôsobí ako nesúrodý guláš, ale presne tak, ako má. Ako vízia talentovaného tvorcu, ktorý vie čo chce povedať a robí to spôsobom, ktorý je pre diváka príťažlivý. Nikto sa tu nehrá na nejaké veľké umenie, no je evidentné, že celý štáb vložil do svojej práce obrovské srdce. A ten pocit sa bez problémov prenáša na diváka a nielen kvôli tomu, že do Natalie Portman stvárňujúcu novú lásku hlavného hrdinu, sme sa od jej prvej scény okamžite všetci zamilovali. V súčasnosti už malá nenápadná žánrová klasika a pre určitú fanúšikovskú skupinu aj celkom slušný kult. Je škoda, že tento film pozná tak málo ľudí. 9/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pomerne zvláštne rozšírenie romantických drám okorenené o príjemnú štipku humoru. Takmer nezávislé spracovanie, neotrepaný dej s mnohými pozoruhodnými odbočkami a príjemní herci. To robí film krajším. Rodinná dráma, romantický vzťah a ulietavajúci priatelia. To všetko správne premiešané. Ešte viac to nadľahčiť a odviazať a je to super. Okrem toto, prvý môj film s Braffom. Čo sa týka réžie a scenára tak mladík sa činil nadpriemerne, no pre dkamerou mi tie akobykolagénové pery mi nejak nesadli. Ale na Natelie nemám slov! 80%. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Zach Braff .. Mladý tvůrce Zach Braff si ze začátku zbytečně podlamuje nohy a usazuje snímek do vod neoriginální, umělé a sedativy tlumené poutě za poznáním pravého života. Jako scénárista působí dost předvídatelně a neinvenčně, jako režisér si už vede o něco lépe. Jím podaný hlavní hrdina působí dost nesympaticky a herecky je zastíněn zbylým, velmi slušným obsazením, kdy zejména vedle prolhaně milé Natalie Portman působí více než suše. Žánrově snímek balancuje na citlivé romanci a chladné komedii. Druhá polovina filmu postupně zvedá celkovou kvality do obvyklého - příjemného zakončení, ochuceného sladkou hudbou a ještě sladčím koncem. Nakonec se Garden State z počátečních dvou hvězdiček vyhrabal až na téměř čtyři.. 70%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie. Ukazuje sa, že Zach Braff je i dobrý režisér, nielen herec. Jemu tento romantický námet o nevyrovnaných, prípadne i obavami pred budúcnosťou naplnených ľudí ide veľmi dobre. Úvod mi síce moc neučaroval, ale postupne a nenápadne ma snímok opantal svojou jedinečnou a melancholickou atmosférou, v ktorej išli bok po boku smutné veci spolu s tými veselšími. Ku koncu som už v tom celý plával, síce mierne omámený ale spokojný. Čo sa týka réžie, tak zatiaľ jednoznačne to najlepšie od Z. Braffa. 75/100 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sice je to drama, ale tohle je něčím zvláštní. Zajímavý scénář, výborné herecké výkony a mimo to nádherná muzika skloubena do skvělého soundtracku (Rock/Alternative) ve kterém jsou podle mě nejlepší skladby: Coldplay - Don´t Panic, The Postal Service -- Such Great Heights, Travis - Love Will Come Through. Přes to všechno je to rozhodně velmi příjemné překvapení, které potěší svojí hloubkou a jemností, kterou je natočen. --- Nakopej je do kulek dělej!! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (30)

  • Samin (Natalie Portman) mŕtvy škrečok Jelly bolo skutočné vypreparované zviera. (U_S_O)
  • Andrewovu matku hraje Diane Salinger, nicméně objeví se jen na fotce. (ČSFD)
  • Zostavenie veľkého bludiska pre škrečka v Saminej (Natalie Portman) izbe trvalo dva dni. (U_S_O)

Související novinky

Zach Braff v zajetí lékařů

Zach Braff v zajetí lékařů

07.03.2006

Režisér oblíbeného filmu a velice výrazného debutu Procitnutí v Garden State, Zach Braff, se pustí do natáčení filmu se silným příběhem OPEN HEARTS, remakeu dramatického dánského filmu natočeného v… (více)

Reklama

Reklama