Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V první epizodě se nejen seznámíme s řezníkem Rudolfem Vandasem, třetím tohoto jména, jeho dcerou Šárkou nebo čalounickým učněm Vaňkem, který Šárce přináší dárek – křeslo. Postupně se na obraze objeví i Rudolfova manželka, pomocnice v obchodě a celá řada hvězd populární hudby. S nimiž se trochu nerudný řezník často pohádá. Naštěstí se ale díky vlivu své dcery a „kouzelného“ křesla Rudolf naučí opustit alespoň na chvíli šedou realitu a začít doopravdy snít. V tomto dílu se z něj například stane zámecký pán, který na svém sídle přivítá nejen Waldemara Matušku, Helenu Vondráčkovou, Martu Kubišovou, ale například i Václava Neckáře a zazní v něm i písnička o Beatles a Lady Jane z repertoáru Rolling Stones. Některé písně museli zpěváci odzpívat na koni, a byť se jednalo o playback (písničky byly natáčeny ve studiu Na Petynce), i tak se jednalo o netradiční místo pro zpěv. V rámci dílu dokonce dojde i na šermířský souboj nápadníka Vaňka s Václavem Neckářem o Šárčinu ruku, ale vše naštěstí skončí všeobecným smírem. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Toho tvýho pana Nelsona bych nechal rozbourat dve půlky telete a hned by ho přešli roupy vohánět se šavličkou!" Nabrúsený mäsiar Vostřel má v v práci permanentné konflikty s nespokojnými zákazníčkami, nezodpovednými dodávateľmi aj vyberavými mudrujúcimi populármi. Preto mu padne k duhu magické kreslo, ktoré ako dar od nápadníka Hrzána obdrží dcéra Janžurová a v ktorom často a rád uniká z reality do snových vízií zámockého pána. Príbeh aj herecké výkony celkom fajn, ale oné vízie spočívajú v návštevách dobových hviezd populárnej hudby (väčšinou českých, jedného nemeckého a hlasu Dušana Grúňa bez osobnej účasti) a tak minimálne tretinu času tvoria nie píliš nápadité videoklipy v štýle "chvíľa pre pesničku", ako napríklad Matuška a Vondráčková cválajú na koňoch a spievajú Tisíc mil. V svojej dobe asi objavné, dnes už trošku nuda. Zatiaľ dobré, uvidíme v ďalších častiach. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seznámení s řeznickým mistrem Rudolfem Vandasem a jeho rodinou. Scénárista Jaroslav Dietl přišel s arzenálem, který se nemohl minout účinkem – s postavami, jejichž bezprostřednost je odrazem tehdejší doby. Kombinace fádní všednodennosti s nereálným prostředím snových představ je spoluutvářena v rámci jednoho z největších fenoménů šedesátých let: za účasti populárních osobností tehdejší popmusic. Písničky: Tisíc mil (Waldemar Matuška a Helena Vondráčková), Chrám svatého Víta (Václav Neckář), Mít tak půvab (Pavlína Filipovská), George, Ringo, John a Paul (Vlasta Bláhová), Lady Jane (Václav Neckář), Bílý stůl (Marta Kubišová), Pihovatá dívka (Pavel Novák), Dobrou noc (Waldemar Matuška), Sag mir wie (Udo Jürgens) a Nobody Knows (Udo Jürgens). ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O tom že i když máte chování řezníka můžete se změnit...😉 Helena Vondráčková a Waldemar Matuška - Tisíc mil Václav Neckář - Chrám svatého Víta Pavlína Filipovská - Mít tak půvab Slovenská Písnička "Pár minůt" netuším kdo to je Vlasta Bláhová - George, Ringo, John a Paul Václav Neckář - Lady Jane Orchestrálka ???Krautanger Marta Kubišová - Bílý stůl Waldemar Matuška: Dobrou noc Udo Jürgens - Sag mir wie - Pavel Novák - Pihovatá dívka Udo Jürgens Nobody Knows ()

rivah 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na křesle, které daroval jeho dceři (Janžurová) čalouník (Hrzán) sní nerudný řezník (Vostřel), že je velkorysým mocnářem na zámku...Děj je trochu klopotný, ale písničky dobové, bezvadné. ()

Reklama

Reklama