Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší kamarádky Alice Maranová a Darlene Davisová chtějí oslavit ukončení střední školy výletem na Havaj. Na poslední chvíli se rozhodnou pro Thajsko, rodičům o tom ale neřeknou. V Thajsku se ubytují v laciném hotýlku. Chtějí si užít, a proto navštíví luxusní hotelový bazén, kde předstírají, že v hotelu bydlí. Před prozrazením je zachrání počítačový expert Nick Parks. Obě dívky o něj začnou jevit zájem. Parks je obě pozve na výlet do Hongkongu a zaplatí jim letenky. Na letišti je zastaví celníci, kteří najdou v jejich batohu šest kilogramů heroinu. Alice a Darlene jsou zatčeny a odsouzeny na třicet tři let vězení… Spoluvězenkyně jim poradí, aby se spojily s americkým právníkem Hankem Greenem, který žije v Thajsku. Greene, který má rád peníze, se rozhodne je při odvolání obhajovat a žádá Darlenina otce o patnáct tisíc dolarů. Ten chce, aby obhajoval jen Darlene, Greene ale odmítne. Se svou thajskou ženou Yon zjistí, že se policie nesnažila zjistit, kdo letenky zakoupil. Při odvolacím řízení Greene sice předloží výmluvné důkazy, ale u soudu prohraje. Alice se pokusí z vězení utéct, ale útěk se nezdaří. Yon mezitím vypátrá, že do letadla nastoupilo dalších několik žen, kterým byly letenky placeny stejnou kreditní kartou jako Alici a Darlene. To znamená, že letadlem letěly další kurýrky, což ve spisu není. Grenne s Yon zjistí, že Nick Parks na převoz heroinu vyhledával naivní mladé dívky. Dozví se také, že o tom, že Alice s Darlene vezou heroin, informoval celníky anonym. Obětoval je, aby mohly ostatní kurýrky projít. Darlene se mezitím ve vězení rozkmotří s Alicí, když zjistí, že i ona si s Parksem něco začala. Jejich přátelství visí na vlásku… (TV Prima)

(více)

Recenze (137)

Master19 

všechny recenze uživatele

Ano i američani mají své reprezentanty v pašování v Thajských vězeních a taky si o nich točí filmy. Potěšily mě záběry z Bangkoku, naopak mě nepotěšilo drobné a větší překrucování. Co se mi ale nejvíc líbilo, bylo to bezelstné zděšení: "My jsme američanky, okamžitě nás pusťte!" Je jen dobře, že existují místa, kde nejsou američani páni světa a nevěřím tomu, že každý thajský policajt je zkorumpovaný. Konec se mi ve výsledku líbíl, jelikož pointou není bezduché obviňování thajského režimu a poměrů, ale i sebekritika a jakési "zamyšlení se nad sebou." ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru nedoceněný film Téměř bez šance na mě zapůsobil svou skvěle zpracovanou atmosférou i poctivě vykreslenými charaktery postav. Jonathan Kaplan opět dokázal, že umí. Hlavní protagonistky, především Claire Danes, také odvádějí poctivou práci. Vynikající je soundtrack k filmu, který obsahuje hned dva hudební poklady mého srdce: Delerium feat. Sarah McLachlan - Silence a Sarah Brightman - Deliver Me. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

Takový průměr. Něco tomu chybělo. Trošku více atmosféry - takové té depresivní vězeňské. Pozitivem byl závěr, kdy to neskončilo klasicky happyendem, nicméně zde by se to hodilo, holek mi bylo celkem líto. Ale zpět k filmu. Chtělo to více té atmosféry z vězení a výslechů v podání asijatů, to mi připadlo takové nijaké. Na druhou stranu kromě tohodle to bylo celkem zajímavé a dalo se na to koukat. Příběh, resp. prostředí je zajímavé. Kdyby se zapracovalo na té atmosféře, mohlo to být klidně lepších 3. Howgh! ()

teseth 

všechny recenze uživatele

No na první pohled film působí velmi dobře a není mu téměř co vytknout (krom klasických kliše) ale na druhý pohled zjistíte, že film je plný zjevných nepřesností a chyb ve scénáři, které z tohoto dramatu dělají frašku, která je uměle vygradovaná k rádoby smutnému konci, který má donutit převážnou část publika utřít si v koutku oka slzu. Co mi rovněž nesedělo nebo spíš až vadilo byly dvě hlavní hrdinky, jejichž herecký výkon nebyl zas tak 100% jak u tohoto filmu měl být. Krom toho ta scéná při slíbené milosti byla vycucaná z hlavy tupce! ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Film Téměř bez šance je odstrašujícím příkladem pro všechny "pákistánské Terezy" které by si chtěly vydělat peníze způsobem jako je pašování drog.Sice ve filmu dvěma dívkám skoro neznámý kluk naplnil batoh drogami a oni si ničeho nevšimly,ale bylo to tak zamotané,že jedna před druhou vždy něco tajila.Thajské vězení ještě ukázali filmaři v docela dobrém světle,ale ve skutečnosti je to mnohem horší.Na tomto filmu mě nejvíc uchvátila scéna kdy jedna z holek poklekla před krále a všechnu vinu vzala na sebe a svou odvahou zajistila své kamarádce milost a svobodu i když ona sama ve vězení dál zůstala.Říkám si,byl by někdo schopen se dnes pro své blízké nebo kamarády takhle obětovat,v cizí zemi,daleko od své vlasti? ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Úlohu Darlene si pôvodne mala zahrať Jennifer Love Hewitt. Kvôli pracovnej vyťaženosti ju však musela nahradiť Kate Beckinsale. (m.a.t.o.)
  • V Thajsku bol tento film zakázaný. (m.a.t.o.)
  • Přestože se děj snímku odehrává v Thajsku, natáčení většiny scén probíhalo na Filipínách. (Dlee)

Reklama

Reklama