Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší kamarádky Alice Maranová a Darlene Davisová chtějí oslavit ukončení střední školy výletem na Havaj. Na poslední chvíli se rozhodnou pro Thajsko, rodičům o tom ale neřeknou. V Thajsku se ubytují v laciném hotýlku. Chtějí si užít, a proto navštíví luxusní hotelový bazén, kde předstírají, že v hotelu bydlí. Před prozrazením je zachrání počítačový expert Nick Parks. Obě dívky o něj začnou jevit zájem. Parks je obě pozve na výlet do Hongkongu a zaplatí jim letenky. Na letišti je zastaví celníci, kteří najdou v jejich batohu šest kilogramů heroinu. Alice a Darlene jsou zatčeny a odsouzeny na třicet tři let vězení… Spoluvězenkyně jim poradí, aby se spojily s americkým právníkem Hankem Greenem, který žije v Thajsku. Greene, který má rád peníze, se rozhodne je při odvolání obhajovat a žádá Darlenina otce o patnáct tisíc dolarů. Ten chce, aby obhajoval jen Darlene, Greene ale odmítne. Se svou thajskou ženou Yon zjistí, že se policie nesnažila zjistit, kdo letenky zakoupil. Při odvolacím řízení Greene sice předloží výmluvné důkazy, ale u soudu prohraje. Alice se pokusí z vězení utéct, ale útěk se nezdaří. Yon mezitím vypátrá, že do letadla nastoupilo dalších několik žen, kterým byly letenky placeny stejnou kreditní kartou jako Alici a Darlene. To znamená, že letadlem letěly další kurýrky, což ve spisu není. Grenne s Yon zjistí, že Nick Parks na převoz heroinu vyhledával naivní mladé dívky. Dozví se také, že o tom, že Alice s Darlene vezou heroin, informoval celníky anonym. Obětoval je, aby mohly ostatní kurýrky projít. Darlene se mezitím ve vězení rozkmotří s Alicí, když zjistí, že i ona si s Parksem něco začala. Jejich přátelství visí na vlásku… (TV Prima)

(více)

Recenze (137)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Alice (výborná Claire Danes) je blbá, protože navrhne tajnou cestu do Thajska. Darlene (krásnější, ale herecky trochu pokulhávající Kate Beckinsale) je blbá, protože se nechá svést drogovým překupníkem, vesele podepisuje dokumenty v thajštině, nechápe základní souvislosti atd. I když z toho vychází Alice podstatně lépe, stejně je těžké fandit někomu, kdo si nevšimne, že má v maličkém batůžku velkou plechovku plnou drog. (Asi jako naše česká Terezka, která si nevšimla dokonce šesti kilogramů váhy navíc.:-)) 3,5*. P.S.: Zaměření se spíše na psychickou než na fyzickou stránku thajského ženského vězení je fajn, ale ať se snažím, jak se snažím, pořád mám problém vidět ten hrozný kriminál, ve kterém "ty holky umřou", jak tvrdí Bill Pullman. ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Poněkud předvídatelný film, jenž svou průhlednost ztratí až úplným závěrem, příjemně vzdáleným od jindy standardního happyendu. Nevyhlášený herecký souboj končí drtivou porážkou (jako vždy) nevýrazné Kate Beckinsale, omluvou budiž fakt, že Claire Danes má jako jediná k dispozici scénáristicky opravdu se vyvíjející postavu. Bill Pullman hraje svatouškovský charakter, tedy jako obvykle to co obvykle - ehm.... no ale ono to tak vážně je :) - což svádí k zamyšlení nad tím, zda ho někdo například viděl na filmovém plátně aspoň jednou jinak než hladce oholeného. Jeho pitomě hrdinný prezident ze Dne nezávislosti je zkrátka všudypřítomný... Když ale naladím na trochu vážnější notu - kromě neslaně nemastného děje snímek bohužel také prakticky vůbec neporadí, co by měl udělat (nebo naopak nedělat) člověk, který se řízením osudu do podobně šílené situace dostal. A to je myslím trochu promarněná edukační šance... pokud ovšem kdy někoho v hollywoodských štábech zajímal "vzdělávací" faktor, že :) Ryze průměrných 50 %. ()

Reklama

fifi.m 

všechny recenze uživatele

To nízké hodnocení tady mě celkem překvapuje. Podle mě to byl rozhodně nadprůměrný film. Bylo to spíše poklidné, nebylo to příliš předramatizované. Situace ve thajské věznici byla jen načrtnuta a tak to mělo být, o této problematice byl natočen dostatek filmů, ne však tento. Byl totiž o pocitu křivdy a beznaděje, a přesně to bylo vyjádřeno skvěle. Navíc Clarie Danes podala skvělý herecký výkon. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dvě mladý holky se díky své naivitě ocitnou za pašování drog v nepřívětivým thajským vězení. Jo a teď by se čekalo, že další hodinu budeme svědky drastických ukázek života v thajským vězení, ale omyl vše je jinak, drasťák se koná, ale v úplně jiný dějový linii. Film se totiž soutředí především na vzájemných vztah dvou kamarádek v extremních a ne moc nadějných podmínkách a také jejich boj za prokázaní nevinny, tady si své odtáhne Bill Pulman a právě díky tomu mě příběh těch holek zajímal, mnohem víc, než kdybych viděl jen sadismus a psycho peklo z menu tahjských kriminálů. Claire a Kate předvádí skvělý výkony a člověk tu posranou situaci prožívá s nima. Moc si cením, že tvůrci dali přednost psychologii před nasilím, protože jsem pak mohl citlivěji vnímat situaci Darlene a Alice. ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Film Téměř bez šance je odstrašujícím příkladem pro všechny "pákistánské Terezy" které by si chtěly vydělat peníze způsobem jako je pašování drog.Sice ve filmu dvěma dívkám skoro neznámý kluk naplnil batoh drogami a oni si ničeho nevšimly,ale bylo to tak zamotané,že jedna před druhou vždy něco tajila.Thajské vězení ještě ukázali filmaři v docela dobrém světle,ale ve skutečnosti je to mnohem horší.Na tomto filmu mě nejvíc uchvátila scéna kdy jedna z holek poklekla před krále a všechnu vinu vzala na sebe a svou odvahou zajistila své kamarádce milost a svobodu i když ona sama ve vězení dál zůstala.Říkám si,byl by někdo schopen se dnes pro své blízké nebo kamarády takhle obětovat,v cizí zemi,daleko od své vlasti? ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Nejedná se o skutečný příběh, ale snímek je založen na skutečných životních zkušenostech pašeráků drog v Thajsku. (Dlee)
  • V Thajsku bol tento film zakázaný. (m.a.t.o.)
  • Přestože se děj snímku odehrává v Thajsku, natáčení většiny scén probíhalo na Filipínách. (Dlee)

Reklama

Reklama