Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent FBI, Joel Campbell (James Spader - Vlk, Sex, lži a video), unavený po letech strávených pronásledováním vrahů, opouští L.A. a začíná nový život v Chicagu. Ale o pět měsíců později se jeho nový domov stane místem několika obzvláště děsivých vražd, které mohou být dílem jen jednoho muže: Davida Allena Griffina (Keanu Reeves - Matrix) - nepolapitelného rafinovaného vraha, který se rozhodl zahrát si se svým dřívějším pronásledovatelem krutou hru. Chladnokrevný vrah posílá Joelovi fotografie vytipovaných obětí, místa činu zanechává bez jakýchkoli stop a s potěšením sleduje jeho reakce, když nevinní lidé umírají. Poté co se Griffin dostane do jeho blízkosti, musí Joel rychle hledat způsob, jak ho zastavit dříve, než zemře někdo z jeho nejbližších... (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

castor 

všechny recenze uživatele

Pokud vrah, který rád škrtí mladé ženy strunou, zavolá detektivovi, který po něm léta jde, a začne mu sdělovat detaily z jeho současného života, a detektiv, bystrá a moudrá to hlava, si na papírek zapíše, že vrah HO SLEDUJE, divák zákonitě znejistí. Určitě znejistí i při řadě umělých berliček, které tvůrci připraví, aby doklopýtali až do (po trikové stránce hodně mdlého) finále. Určitě nebudou úplně nadšení ani z obsazení Keanu Reevese, který za 1) má zřejmě dvojníka, protože dokáže být úplně všude, 2) opravdu se na postavu chladnokrevného masového vraha nehodí, 3) při vší úctě nemá úplně nejpestřejší herecký rejstřík. Naproti tomu stojí velmi sympatický výkon Jamese Spadera, který se z letitého vyšetřování psychicky položil a odešel do předčasného policejního důchodu (vrah to tak samozřejmě nenechá), a znepokojující hudba Marca Beltramiho, který umí v daném žánru náležitě chodit. Výsledkem je sice místy uzívaný, ale pořád docela dobrý thriller, který si spíš než dvě ty tři hvězdy zaslouží. Jen škoda, že si ho debutující režisér místy plete s videoklipem a servíruje nejrůznější hrátky s obrazem, o které se nikdo neprosil a spíš ruší, než pomáhají napětí a tempu. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Po Matrixe sa moc Keanu nepredviedol, ale stále je to celkom dobrá vecička aj keď krimi až tak neoblubujem. Spader ako policajt celkom ušiel. Dej bavil tak na hranici nudnosti, ale nenudil. Ešteže má film len hodinku a pol, inak by to bola nuda. So scenárom sa mohli viac pohrať, ale inak je to obyčajný tuctový americký krimi thriller, ktorému s prižmúreným okom dávam 3*. 55% ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Diskutabilní byl v tomhle jinak naprosto průměrném a nijak nevyčnívajícím thrilleru James Spader v roli agenta FBI. Osobně mi vyhovoval. Federála zahrál dostatečně tvrdě, jeho připomínky byly dostatečně trefné a jeho charakter dostatečně chytrý. Co tam dělal Reeves je jen těžko k pochopení, stejně jako celá rádoby cool zápletka. Zbytečná ztráta času a při tom rozpočtu nechápu, jak tenhle projekt mohl dostat od studia zelenou. ()

Seag 

všechny recenze uživatele

Ano, ano....Je to otrepané, Sériový vrah, zabíja ženy .....atd, atd, atd. Ale predsa ten film má niečo iné čo iným takýmto filmom chýba... A to je postava Keanu Reevesa ktorý ma pri filme držal až dokonca. Psychouše zvládol brilantne, a v mojom rebríčku patrí k tým najlepším záporákom. čo sa týka akcie tej je tam taká polovičná dávka. James Spader je takisto sympaťák, má charizma, a občas pôsobí aj drsným dojmom. Koniec je ale úplne o ničom, a ten výbuch, jak s playstationu. Takže tak celkovo vzaté solidný akčnák, ktorý ničím neohúri ale poteší. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Čistej průměr. Neurazí ale ani moc nenadchne. Keanu Reeves je herec kterého mám celkem v oblibě a dle mého hrát umí, ale myslím, že role psychopata nebyla pro něj nejšťastnější. Spíše by mu sedl ten detektiv dle mého názoru. Prostě jsem mu tu zvrácenost a možné šílenství nevěřil. Ale tak dělal co mohl a snaha se cení. Příběh je takovej vlažnější, vražd je málo a navíc je skoro ani nevidíte. Třeba filmy Sedm nebo Vraždy podle Jidáše mě dostaly podstatně více. Tohle je absolutně průměrný krimi thriller s lepším obsazením. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Někdo zfalšoval podpis Keanu Reevese na smlouvě ke snímku. I když byl podle něj scénář strašný a vůbec ho to nezajímalo, nebyl schopný dokázat, že to není jeho rukopis. Nechtěl se soudit, tak to natočil. I pře svou nízkou kvalitu se film držel dva týdny na prvním místě návštěvnosti v USA. (Reventador)
  • Úvodní Griffinův (Keanu Reeves) kung-fu tanec na píseň "Dragula" od Roba Zombie je poctou Reevesovu předchozímu filmu Matrix (1999). (akisha)
  • James Spader, který si ve filmu dopřává vietnamské nudle, ve skutečnosti vietnamská jídla nemá rád. (akisha)

Reklama

Reklama