Reklama

Reklama

Animovaný film Asterix a Vikingové je adaptací původního komiksu Asterix a Normané. Příběh začíná, když náčelník vesnice obdrží zoufalou žádost o pomoc od svého bratra v Lutecii. Ten potřebuje, aby se z jeho syna stal pořádný muž a tak jej poslal do galské vesničky. Mladík je nejprve znuděný ze strohosti venkova, tato nuda se však velmi rychle změní, když připlují vikingské Drakkary. Vikingové však nepřišli plundrovat a ničit, ale naučit se novým věcem, jako je například strach. A toho má mladík v sobě dost a tak jej unesou. (SPI Film)

(více)

Recenze (245)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jasne, nikdy to uz nebude mit atmosferu jako stary animovany filmy s Asterixem, precejen doba pokrocila a tohle je pojaty vcelku moderne, ale me to rozhodne neprislo vubec spatny, film ma jen 75 minut, je natocenej docela svizne a akcne, neustale se neco deje, sem tam nejakej paradni forek nebo parodicka scenka, prijemna animace a hudba, ktera by obstala i u kdejakyho velkofilmu. Proste skvela animovana zabava. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář: René Goscinny a Albert Uderzo podle komiksové předlohy a další scénář Philip LaZebnik, Stefan Fjeldmark a Jean-Luc Goossens Kamera : Jack Fletcher a Valérie Siclay. Hudba : Alexandre Azaria - ve filmu zazní dvakrát Celine Dion. Prvně se songem Tous Les Secrets http://www.youtube.com/watch?v=_ZLnhWLUfUM CITÁT - Udělá to z tebe chlapa! Budeš mít chlupatý prsa! ()

Reklama

bouchy 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí filmu mi bylo dost smutno. Tvůrcům se podařilo zlikvidovat vše, co pro mě - a jsem si jist, že nejen pro mě, ale i pro spoustu dalších fandů, kteří v dětství hltali kresleného Asterixe - tyhle postavičky a příběhy kdy znamenaly. Vražda jedné velké legendy. Rozmašírovali původní nápad, vysekali veškeré kouzlo a charakterům odřezali jejich pravou tvář. A co teprve ta kvanta narážek na moderní dobu? Proč, proboha? Kdyby to bylo alespoň vtipné... takhle jsem měl pocit, že tvůrci nepočítají s tím, že na film se bude dívat také někdo od jedenácti výš. Z dospělého diváka odkojeného na původních příbězích dělají dementa. V porovnání se staršími filmy slabá jedna hvězdička (a to jen za to, že jsou si postavy alespoň podobné). V porovnání s původním příběhem - Asterix a Normané - jasný odpad! Už dlouho se mi nestalo, že bych měl chuť právě přehrávaný film vypnout a potřísnit kyselinou. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Kupodivu poctivá práce a důstojné pokračování tradice. Obrázky klasické, sice barevnější s malinko tvrdšími liniemi, ale nic, na co by se nedalo zvyknout (asi jako když Rychlé šípy převzal po Fischerovi Čermák :-) ); ozvuky současnosti k Astérixovi odjakživa patří a jsou do toho zapasované nehumpolácky, takže s nimi nemám problém; komu nepřipadá vyrovnané soupeření s Vikingy zajímavější než nekonečné šikanování Římanů, může si smlsnout na trápení náčelníkova synovce; děj ani humor netrpí na hluchá místa jako leckteré z původních dílů. Scénky s druidem a bardem působí pravda trochu jako z povinnosti, ale stejně si nejsem jistý, jestli se to náhodou ze všech animovaných Astérixů nejvíc neblíží náladě, kterou si pamatuju z dětství z komiksů, takže všeobecné nevoli (i u mých vlastních ratolestí) nerozumím. Neslyšel jsem český dabing, možná bude pes zakopaný tam. Za mě stejné hodnocení jako u většiny starých dílů. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

No nevím.. Nejvtipnější Asterix? To rozhodně ne, když si vzpomenu třeba na Dvanáct úkolů... Je to rozhodně "nejmodernější" Asterix, ale ne až tak otravným způsobem jako hrané filmy, spíš až nějak moc často jsou tu narážky na věci z nové doby jako smsky, diskotéky... Ale nic proti, už Goscini do svých komiksů podobné narážky s chutí dával (vzpomínám například na mramoráky), ale všeho s mírou. Animace je poměrně pěkná, nafouknutí původního příběhu není vůbec špatný, ale tak nějak musím pořád myslet na to, že to prostě nebylo dostatečně vtipný. A co jiného má Asterix především být? Doufám, že ta výchovná narážka na Panoramixe "Druide, k čemu vlastně ten strach opravdu je" byla myšlena aspoň trochu jako vtip (připomnělo mi to southparkovský "dneska jsem se toho hodně naučil...") :) (6/10) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Film vznikol klasickým kreslením, počítač použili iba na špeciálne efekty. (Tolf)
  • V dobe uvedenia najdrahší animovaný európsky film. (Tolf)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama