Reklama

Reklama

Dobrodruh, frajer a silniční šoumen přezdívaný „Bandita“ uzavře sázku, že převeze náklad neprocleného piva z 800 mil vzdáleného místa do 28 hodin. Pomáhá mu v tom parťák Cledes. Vše ale zkomplikuje mladá nevěsta, která právě utekla od obřadu a jede s Banditou v autě. Proto je honí její budoucí tchán, neúnavný šerif z Texasu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

`barocco 

všechny recenze uživatele

Nakladak plny piva, cierny Pontiak a za patami poriadne nasrdeny chlpac.... a road movie moze zacat.... To uplne vystaci na priemerny nahanackovy film keby..... keby ulohu Bandita nehral Burt Reynolds, on ho totiz nehra, On je Bandit..... Azda kvoli tomuto v Amerike uz dlhe roky je tento film doslova kultovy.... ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Zvláštní úkaz. Tuhle bezkrevnou a urputnou komediální naháněčku u mě nezachránilo ani prozření v případě samplu z Their Law (šerif Justice), zjištění že se jednalo o Hitchcockovo guilty pleasure a fakt, že americký středozápad (to nemohl být nikdo jiný) tenhle biják vytáhl na druhý nejziskovější titul v roku totální dominance Hvězdných válek. Znám lepší červené krky. ()

Reklama

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Tá správna oddychovka pre všetkých, ktorým nevadí jednouchá zábava a vedia sa pobaviť na tom ako chlpatý dostávajú na frak. Jeden konkrétny Sheriff Buford T. Justice, ktorého stvárňuje Jackie Gleason zábavu tak správne nakopne a až do konca nepustí. Ein ausgekochtes Schlitzohr. IMCarDb ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Polda a bandita je film plný automobilových honiček a zničených policejních aut. A to já rád. Bandita uniká svým pronásledovatelům s velkou lehkostí a někdy si s nimi vyloženě hraje. Filmu hodně prospěl fakt, že je postaven na komediálním prvku, takže to film nemyslí vážně, což je dobře. Šlape to od začátku do konce a Pontiac Trans Am je opravdu nádherné auto. ()

Logout 

všechny recenze uživatele

Druhý nejúspěšnější film roku 1977 v USA po legendárních Star Wars. Tento fakt zde často budí údiv, jenže to máte tak: Je to úplně stejná pohádka jako Hvězdné války, jen se neodehrává kdysi dávno v předaleké galaxii, ale v tehdejším "teď a tady" - ve světě, v němž ropná krize vynutila dálniční omezení rychlosti na 55 mph a nezávislí kamioňáci placení od ujeté míle zápasili o přežití. Proto se domlouvali pomocí CB vysílaček (tehdy zrovna na vrcholu své popularity, už jsem to psal i u filmu Konvoj - vysílaly tehdy miliony američanů včetně první dámy) - dávali si echo o tom, kde se měří ("Kojak with a Kodak") a organizovali konvoje v nichž ten první ("front door") a poslední ("back door") dával pozor neblíží-li se policajti ("smokies", "bears") a společně se snažili tu dobu nějak přežít. Hollywood zareagoval a mezi lety 1975 a 1980 se tato tématika objevila v řadě filmů a každý se samozřejmě rád šel podívat, jak se snaží s nadsázkou stejné věci přežít hrdinové na stříbrném plátně. Star Wars svoji nadčasovost neztratily, kamioňácké vysílačkové filmy už dnes zaujmou jen ty, kdo historii znají. U mě jasných 5*. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (22)

  • Anglické slovo "Smokey" je slangové pomenovanie pre šerifov. (m.a.t.o.)
  • Jackie Gleason (Buford T. Justice) v mnohých scénach improvizoval. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama