Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve válkou zničeném Japonsku se vládce Tokugawa zoufale snaží nastolit mír mezi svým lidem a z toho důvodu si objedná vraždy nepřátelských válečníků, kteří by mohli ohrozit mír válkou a dostat se k moci. Překrásná mladičká žena, která byla vychovávána od útlého věku ješte spolu s dalšími 9 sirotky, se stane vrahem. Jmenuje se AZUMI, nekompromisní zabiják. A pouť za smrtí začíná... (BUD-SFIS)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (126)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Míru musí být dosaženo i za cenu války! Kdo čeká mládežnický comics o sexy holčičce s katanou, bude možná překvapený. Ano, místy je to hodně infantilní, ale místy i překvapivě tvrdé a nelítostné (třeba hned na začátku nečekaná scéna selekce mezi asasíny, nebo nečinné přihlížení plenění vesnice bandity). Ale něco mi na tom filmu pořád neštymuje, zkusil jsem ho po letech znovu a není to nějak ono, ta jeho forma mě prostě neoslovuje. Prapodivná hudba, prapodivné kostýmy, prapodivný děj... Ale na druhou stranu jsou v něm úžasně prapodivné postavy, v jejichž středu se na piedestalu tyčí vražděním posedlý tranďák v bílém kimonu s růží v ruce. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný historický film z japonskej produkcie. Má veľmi zaujímavý príbeh o skupine bojovníkov, ktorý sú vychovávaný pre likvidáciu ľudí nebezpečných pre Japonsko. Som spokojný aj s jeho spracovaním, pretože aj napriek jeho priamočiarosti ani chvíľu nenudí a pritom trvá až 142 minút. Akcie je tu dosť, ale mám z nej zmiešané pocity. Súboje sú dlhé a zaujímavo natočené, ale nemajú moc prepracovanú choreografiu a viditeľne ani schopnosti zúčastnených nie sú na moc vysokej úrovni. Ale na rozdiel od väčšiny podobných filmov sa tu krvou nešetrí. Najviac ma zaujala posledná väčšia akčná scéna, kde hlavná hrdinka Azumi pozabíja mnoho desiatok protivníkov. Mierne ma tu sklamala vizuálna stránka, do ktorej v podobných filmoch vkladám najväčšie nádeje, ale tu nie je až tak pôsobivá. Ale na poslednej akčnej scéne ma už zaujala aj vizualizácia, hlavne otáčajúca sa kamera okolo jedného súboju. Nie som moc spokojný s hlavnými hrdinami, ktorí sú dosť nedôveryhodný. Neprekážajú mi, ale pôsobia dojmom obyčajných teenagerov a nie profesionálnych zabijakov a to aj po stránke správania. Mali by pôsobiť sebaisto a nie takto vyplašene. Azumi už pôsobí sebaisto a som s ńou spokojný aj vizuálne, či už vzhľad, pohyby alebo mimika. Tento film je zaujímavý aj tým, že pomerne často pôsobí ako film určený pre teenagerov, ale pritom je tu aj viacero scén, ktoré sú dosť silné. Zaujalo ma hlavne vyvraždenie skupiny potulných umelcov alebo pokus o znásilnenie. Veľmi ma tu prekvapila hudba, ktorá je zaujímavá, ale nie moc vhodná pre tento žáner. A neviem, čo si mám myslieť o záporákoch, niektorí sú zaujímaví, ale bojovník so zvukmi psa mi vadí. Musím povedať, že som mierne sklamaný. Podobné filmy mám veľmi rád a vždy ich pozerám s nádejov veľkého zážitku a kedže tento film je známy, tak som aj plné hodnotenie čakal, ale viacero dôležitých prvkov ma sklamalo. Ale aj tak sa mi film páči a určite si ho ešte niekedy pozriem. Objektívna kvalita filmu- 72%, film sa páči mne na 75%. ()

Reklama

Bláža 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl pro mě bohužel velkým zklamáním. Čekal jsem velkou výpravnou záležitost v duchu samurajských filmů plnou japonské atmosféry, ale při sledování jsem měl pocit, že koukám na americký mainstream (přece jen ale o stupínek lepší). To, co na začátku vypadá jako velmi slibná podívaná, plná neotřelých nápadů (např. absolventská zkouška zabijáka), se ale po chvíli zvrhne na pouhopouhou řežbu bez něčeho dalšího. Příběh o speciálně vycvičených zabijácích, kteří mají zavražděním vybraných osob zabránit další válce, je jen zástěrka pro pořád stejnou řežbu. Kdyby byla alespoň něčím ozvláštněna, ale takhle...zklamání. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Hlavnými postavami tejto samurajsko-akčnej rezačky je 5 puberťákov a ako to už s takými mladučkými hercami býva, nemôžu utiahnuť film - nie sú vierohodní, sú uvrešťaní a otravní. Dupľovane to platí o hl. postave, ktoré je ešte k tomu dievčatko. Asi si tvorcovia mysleli, že keď jej dajú do ruky katanu, bude to kúúl. Nebolo! Aj šermiarske súboje sú až na pár výnimiek skôr jednoduchšie. Čo to drží nad vodou, je akčné poslanie, ale pri tak brutálnej stopáži a viackrát dlho držaným záberoch film nedokáže držať tempo. Hviezda dole za skoky a zoskoky z cca pätnásťmetrových prekážoch, ešte k tomu na nohy - čo sme na hongkonských wuxia-leteckých dňoch? ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem se na to v jedné místnosti, přítelkyně v druhé na Titanic, a průběžně jsem kontroloval skore mrtvých. Azumi velmi dlouho silně zvyšovala vedení, pak se dostal Titanic jednou ranou do trháku, a nejsem si jist, jestli to Azumi úplně dotáhla -- ale snažila se dost. Jinak příběh jako podle pravítka, nadchla kamera nejen videoklipovým sestřihem, ale i vynikajícími nápady úhlu záběru a tak... Chlístání krve ke konci 150% surrealistické, atmosféra některých scén velice silná. // P.S. a jak si tak čtu příspěvky -- pokud se někomu zdá, že byli nějak moc upravení a čistí... ano ano, v té době, kdy evropan spal v jedné místnosti s prasaty, brodil se ulicemi plnými splašků, nikdy se nemyl a nanejvýš to bohatí maskovali voňavkou, japonci skutečně chodili v stále čerstvě vypraném, fanaticky se koupali a dámy i páni měli udržované a komplikované účesy. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Jednoho z protivníků Azumi (Aya Ueto) v závěrečné bitvě hraje herní vývojář Hideo Kojima, známý především sérií Metal Gear Solid. Ten se původně jenom přišel podívat na natáčení, avšak dostal i příležitost se ho zůčastnit. (Raztubyl)

Související novinky

Miikeho samurajská jatka

Miikeho samurajská jatka

13.05.2009

To zas půjdeme do kina v igelitových pláštěnkách a pod DVD přehrávače budeme strkat vědra, aby nám všechno nezacákala krev. Japonský úchyl/génius Takashi Miike po spaghetti-westerny inspirovaném… (více)

Vlak plný masa

Vlak plný masa

04.04.2007

Bývalý fotbalista, mlátička z gangsterek Guye Ritchieho, popřípadě Juggernaut z třetích X-Menů Vinnie Jones nikdy neměl nouzi o role, které sice neoplývaly dialogy, ale přesto byly nadmíru šťavnaté.… (více)

Reklama

Reklama