Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Smyšlený příběh prvního hypersonického osobního dopravního letadla, které je schopno letět rychleji a výš, než kterékoliv jiné dopravní nadzvukové letadlo. Při jednom z letu však dojde k nehodě, kdy je Hvězdolet 1 přinucen prudce změnit dráhu letu, aby se vyhnul střetu s pokusnou raketou, která je neplánovaně vypuštěna ze Země. Při úhybném manévru se plně obsazený letoun nečekaně ocitne v kosmickém prostoru a začne volně kolem Země obíhat. Není však vybaven tepelným štítem,proto je návrat na Zemi nemožný. Navíc se ztenčuje zásoba kyslíku. Do záchranných operací se zapojuje NASA. (lukano)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pokus o návrat k vlně katastrofických filmů let sedmdesátých je podobně kvalitní jako jeho předchůdci, ne-li o něco horší. Starflight je prototyp hypersonického dopravního letounu (jinými slovy Concorde hadr:)) a shodou náhod právě v oblasti jeho prvního ostrého letu odpálí jistá vlivná společnost družici, která ovšem někdy mezi prvním a druhým stupněm letu fatálně selže a je dálkově zničena. Ještě větší shodou náhod je Starflight zasažen troskami právě když stoupá a ještě trochu větší shodou náhod je poškozeno ovládání motorů, takže Starflight zvesela letí jen výš, jen dál, až dokud mu nevyhoří palivo, což se stane maličko pozdě - na oběžné dráze. A teď přijde zásadní poznatek z celého filmu - když se pokusíte bez tepelného štítu proletět atmosférou zpátky na zem, nejenže shoříte, úplně se roztavíte:) K tomu ovšem jako ve všech podobných katastrofických filmech, k velkému zklamání všech překvapení žádostivých diváků, nedojde. Doporučuju jen velmi nenáročným divákům a skalním fanouškům skladatele Lalo Schifrina. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nebezpečí že se dopravní letadlo omylem dostane na oběžnou dráhu, letecké společnosti chronicky podceňují. Přitom návrat není žádná sranda, protože diletantští projektanti nevybavili aeroplán tepelným štítem. A tak musí pomoci nezvykle flexibilní NASA. Pošle raketoplán Columbia, aby zoufalé pasažéry zachránil. Paradoxně ta samá Columbia o dvacet let později shořela při sestupu kvůli poškozenému tepelného štítu. A i kdyby se na to přišlo už na orbitě, tak by nebylo možné připravit náhradní raketoplán dřív, než by posádka zemřela udušením. Což je asi jediná doopravdy zajímavá věc na celém filmu. Zbytek nestojí za řeč a to včetně hudby Lalo Schifrina. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Velmi technologicky naivní film, chvílema popírající i fyzikální zákony. K tomu nezáživní herci a nepřiměřená stopáž. Ten film vypadá jako by byl o deset let starší a to mu bohužel na kvalitě také nepřidalo. Film chvílemi působí nechtěně směšně, avšak ne natolik aby z toho byla nechtěná komedie. Z dnešního pohledu se sledování tohoto snímku rovná absolutní ztrátě času. Fascinovalo mne počet vzletů a přistání raketoplánu Columbia během těch pár hodin co katastrofa trvala, cca 4 vzlety během 20 hodin? ()

Reklama

Reklama