Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokonalý muž Julius Benedict je výsledkem úspěšného genetického experimentu. Teprve při oslavě svých pětatřicetin se dozví, že má bratra-dvojče, který nebyl v plánu. Okamžitě se vydá na cestu a zanedlouho ho najde. Jenže ve vězení. Z Vincenta, který vyrůstal v sirotčinci, je totiž vitální podvodníček, který je neustále na štíru se zákonem. V poslední době se mu příliš nedaří, sedí za mřížemi, protože dluží za téměř dvě stovky nezaplacených pokut. Venku by mu ale bylo ještě hůř, protože tam na něj čekají bratři Kleinovi, kterým dluží dvacet tisíc. Ačkoli Vincent Juliovi příliš nevěří, nechá se přesvědčit, aby se společně vydali hledat matku, která nezemřela při porodu, jak Juliovi celý život tvrdili. V patách však mají zabijáka Webstera, protože cestují kradeným cadillacem, ukrývajícím kontraband za pět miliónů dolarů, které měl inkasovat po doručení právě on. A protože Webster nemá zábrany a každého svědka, který by ho mohl prozradit, pro jistotu zabije, začne jít brzy do tuhého. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (286)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Představte si veliké, pravidelně oválné vajíčko s nádhernou sněhobílou skořápkou a vedle něho zapáchající, popraskaný záprtek s vytékajícím žloutkem. Podobnost vejce vejci může být zkrátka relativní. Komedie plná kontrastů o supermuži a nečekaném odpadním materiálu jeho zrození, kterou táhne DeVito už od úvodního zákeřného kopu do novorozeného bratříčka. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Není snad nikoho, kdo by tento komediální snímek neznal. Fyzicky zdatný a civilizace neznalý muž odkudsi z rajského ostrova jede do civilizace hledat své bratrské dvojče. Že se mu to povede, musí být předem jasné, ale že bude fyzicky, duševně, v charakteru a vůbec ve stylu života naprosto odlišný, nečekal ani on sám. A v tom je právě jádro pudla. Je to základ veškerých komediálních etud, čemuž dopomáhá i herecké obsazení. Stále ještě prkenný Arnold Schwarzenegger vs. komediálně zdatný Dany de Vito. To celé v režii Ivana Reitmana, který celý koncept pojal tak adekvátně, že to prostě zafungovat muselo. Ve své době byl scénář plný různých komediálních nápadů, což už dnes tolik nevyzní, ale faktem je, že veškeré dějové etudy a scénky pobaví i dnes. Arnold Schwarzenegger si tedy ve své herecké kariéře odbyl debut komediální role, který se mu podařil a ukázal ve světě filmu nový směr. Jen tak mimochodem, scénka výsměchu ohledně bicepsu nad filmovým plakátem Johna Ramba je sice zbytečná, ale faktem je, hlavně fanoušky akčního žánru pobavila snad nejvíce. ()

Reklama

in nomine 

všechny recenze uživatele

Trošku rozmrzelý čumím na slabé hodnocení této dobré a vysoce výdělečné komedie. No, ale podle gusta...... Arnold překonal sebe sama a poprvé se objevil vyloženě v komediální roli a s Danny DeVitem hodně úspěšně. Filmy hodnotím i datem jeho natočení a Twins patří pro mě stále k velmi oblíbeným! "Julie, ty jseš na něco alergickej? Ne proč? Že máš po těle takový boule! :)) ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Pro mě jasný důkaz toho,že se Arnold vedle Terminátorů,Predátorů a dalších torů dokáže objevit i v něčem jiném než jsou akční hrdinové a tady mu to fakt sedlo od debilního úsměvu až po člověka moralizujícího a dodržujícího všechna pravidla až po zamilování se.Viděl jsem to třikrát v kině v 90.letech a potom nespočetněkrát na DVD a nemůžu hodnotit jinak než za 100%. ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Arnold Schwarzenegger jako velký bráška, který vyrůstal hýčkán a v dostatku na nádherném Karibském ostrově. Zatímco jeho doslova "menší" bráška, kterého zde ztvárnil Danny DeVito vyrůstal na ulici a o všechno se musel rvát. Komedie o setkání dvou bratrů, kteří se v životě neviděli a jejich snaze najít své rodiče. Jeden nezná co je to lhát a být zákeřný a druhý se takovým způsobem živí. Arnold Schwarzenegger se opravdu snaží a Danny DeVito je jako obvykle výborný a tato role mu sedí. Oba dohromady tvoří neuvěřitelně zábavnou dvojici a celý film je prošpikován báječnými gagy ne jen pro fanoušky Big Arnieho a nebo Danny DeVita. V době kdy byla tato komedie natočena byla skutečnou perlou. Dle mého názoru má s jistou dávkou znalosti hereckého "stylu" Arnolda co říci i dnešnímu divákovi. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (30)

  • V Los Alamos je možné vidieť jednu z komparzistiek (v červenej pruhovanej sukni) prejsť okolo hlavných hrdinov päť krát. (beso74)
  • Severoamerické tržby byly 111,9 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 216,6 mil. (NIRO)
  • Film se natáčel v Los Angeles, v Novém Mexiku - v poušti nedaleko od Santa Fe - a v Oregonu na počátku roku 1988. (asdfasdf)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Komedie Dvojčata se dočká pokračování

Komedie Dvojčata se dočká pokračování

15.09.2021

A teď jedna z těch míň pravděpodobných zpráv. Šílená osmdesátková komedie Dvojčata s Arnoldem Schwarzeneggerem a Dannym DeVitoem v hlavních rolích se totiž dočká oficiálního pokračování. To pak… (více)

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Josh Brolin a Peter Dinklage budou bratři

Josh Brolin a Peter Dinklage budou bratři

01.03.2019

V Hollywoodu už pár let koluje nápad natočit film Trojčata, který by fungoval jako duchovní pokračování osmdesátkové komedie Dvojčata s Arnoldem Schwarzeneggerem a Dannym DeVitem. Zatímco výše… (více)

Reklama

Reklama