Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční thriller režiséra Johna Frankenheimera nás přivádí přímo do srdce teroristické organizace Rudé září, jež plánuje útok na Spojené státy. V jejím čele stojí chladná a nebezpečná kráska Dahlia a psychopatický Lander, veterán z války ve Vietnamu, který prošel vymýváním mozku. Jejich zbraní se má stát reklamní vzducholoď, která létá nad hlavami desetitisíců nic netušících návštěvníků finále ligy amerického fotbalu. Jediný, kdo může šílené útočníky zastavit, je speciální agent major David Kobakov. Ten už se s Dahliou kdysi setkal ve střední Asii. Tehdy ji ušetřil a nechal utéct. Nyní musí napravit, co způsobil. V hlavních rolích účinkují Robert Shaw, Bruce Dern a půvabná Švýcarka Marthe Kellerová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser John Frankenheimer /Ptacnik z Alcatrazu, Francouzska Spojka 2, The Holcroft Covenant/ natocil genialny 70- kovy fryler, plny napatia, politiky. Dialogy su vyborne, naprosto perfektne, kulisy na urovni, Bruce Dern ako vysinuty manaik bol masakrozny, Marthe Keller bola genialna a skvela, a vsimol som si aj Roberta Shawa /bondovka Srdecne pozdravy z Ruska, Bitva o Britanii, Jaws/. Strhujuce napatie, vyborne tempo a hlavne perfektna cast nad futbalovym stadionom : 89 % ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Geniální herectví Bruce Derna coby vyšinutého maniaka, co napomáhá teroristické organizaci vedené mladou naivní revolucionářkou. Robert Shaw představující hlavního šéfa protiteroristického týmu se snaží vymítit terorismus ze světa. Likviduje jednoho po druhém až dojde na mladou sličnou Dahliu, tu však odmítne zastřelit, a tak se ona stává potencionálním "velkým" nebezpečím pro jeho rodnou zemi, v USA plánuje útok na fotbalové utkání za pomoci vzducholodi naplněné výbušninou a hřeby, které způsobí větší ztráty na životech. K tomu potřebuje právě herce Derna v roli Landera a proto s ním naváže vztah... Společně ke konci chtějí uskutečnit šílený plán, avšak kulky ze samopalu samotného zasahujícího Roberta Shawa je stihnou včas a on ještě stačí vychýlit dráhu lodi plující v oblacích, uniká za pomoci vrtulníku a právě včas, poněvadž se ukáže, že Lander žije a pro něj již pozdě, odpálí nálož přímo na palubě a sám zahyne tak, jak to připravil druhým...! Výborně realizovaný scénář skvělým režisérem USA. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Od Thomase Harrise znám v podstatě pouze sérii o Lecterovi, a tak jsem chtěl vědět, jak vypadají jeho další příběhy, anebo alespoň jejich filmové zpracování. Tím je právě snímek "Černá neděle". Jedná se o jedinou knihu Thomase Harrise, která nemá postavu Hannibala Lectera. Na filmu je hodně vidět, že je trochu ve stylu "Šakala". Sledujeme přípravy na atentát, ke kterému má dojít při Super Bowlu. Myšlenka zajímavá, provedení místy dobré, ale celkově to zas tak silné není a přece jen je to trochu zdlouhavé. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý thriller, který není těžké spolknout Frankenheimerovi i s navijákem. Velmi realistické pojetí mi moc sedlo, hudba od Johna Williamse a i skvělí herci v hlavních úlohách (Robert Shaw jako major Mossadu a ďábelští Bruce Dern s Marthe Keller ve vrchních záporných rolích) táhnou celou předlouhou stopáž s obdivuhodným klidem. Byla by škoda pro každého filmového fanouška, aby skončil s Johnem Frankenheimerem po Roninovi nebo Francouzské spojce 2. Jeho filmografie má mnohem více co nabídnout v oblasti kvality. 80 % ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Černá neděle mě kdysi zaujala v televizi námětem - teroristi chtějí odpálit bombu na finále Super Bowlu, ale odradila stářím a stopáží a nakonec jsem ji neviděl. No a v podstatě jsou to dvě hlavní výtky i dnes. Vyprávění je pomalé, vizuál ošuntělý, 2,5 hodinová stopáž na thriler šílená. Nicméně i přes pomalé tempo jsem se nenudil a to hlavně díky hercům. Na jedné straně fantastický Dern, který hraje zlomeného naprosto vyšinutého exvojáka co se chce pomstít, na druhé straně Shaw využívá své záporácké role ke ztvárnění všehoschopného agenta Mosadu, který se s tím moc nepáře. Navíc Frankenheimer umí natočit parádní akční scény (zátah na teroristy, terorista v ulicích). A ve finále mě překvapil naprosto fantastickým vyvrcholením - akčně-katastrofická honička za vzducholodí je natočená s pomocí Williamsovy hudby tak velkolepě, že se to pomalu může rovnat nejlepším bondovským akcím z té doby. Hodně solidní 4*. ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama