Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rambův bývalý velitel z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman, vede misi na pomoc mudžahedínským vzbouřencům v Afghánistánu, kteří bojují proti sovětské invazi do Afghánistánu. Je tam ale zajat, uvězněn a krutě mučen ruským plukovníkem Zajcenem. Ze zajetí by ho mohl dostat jediný muž – a tím je právě Rambo… Seržant americké armády John J. Rambo se po prožitých dobrodružstvích ve vietnamské válce uchyluje do ústraní thajského kláštera. Věnuje se meditacím a jen občas si odskočí do boxerského ringu. Tam ho vyhledá jeho bývalý velící důstojník z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman. Přemlouvá jej k účasti na válečné misi, která má za cíl dopravit americké rakety Stinger statečným mudžáhedínům v Sověty okupovaném Afghánistánu. Rambo odmítá, nechce již bojovat... Po čase jej navštíví důstojník Griggs a sděluje mu, že plukovník Trautman byl při akci zajat Sověty a je držen v pevnosti poblíž pákistánských hranic jako rukojmí. To Ramba přesvědčí a vydává se na záchranu svého druha. V pákistánském Pešáváru se vyzbrojí municí a zkontaktuje se s mudžahedíny vedenými Masoudem. Na sovětské základně je Samuel Trautman podrobován krutému mučení brutálním sovětským plukovníkem Zaysenem, aby vyzradil místo dodání raket. Rambo se sbližuje s mudžahedíny a obdivuje jejich statečný boj proti okupantům. Když Zaysen nechá z vrtulníků zmasakrovat vesnici, vrhá se Rambo do boje s plným nasazením a pevným přesvědčením o spravedlivosti svého boje... Ihned zlikviduje pomocí těžkého kulometu jeden z útočících vrtulníků a ještě té noci se obtěžkán municí vydává v doprovodu Masouda a malého chlapce Hamida na záchrannou akci do pevnosti... (TV Prima)

(více)

Diskuze

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

Ešte som zabudol. Chucka Norrisa by mali premenovať na Johna Ramba, minimálne po tomto dieli.

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

Hlboký pokles. Tak v prvom rade, popri ultra-cool super jednotke, a ako-tak stráviteľnej dvojke, prepad ďalej pokračuje. O Rambovi sa človek dozvie, že má GOD MODE, je nie len nezraniteľný, ale aj neporaziteľný. Sám skolí elitný tím o počte desiatok chlapov, vyzbrojených patričným vojenským vybavením. Dokonca, v kritickej chvíli, obkľúčení desiatkami oddielov pechoty, tankov, vrtuľníkov, Rambo prežije a dokonca zvíťazí. A hrdinské oddiely mudžahídov na koňoch? No pecka.

 

Nie len, že do pevnosti sa dostane 1x, on sa tam dokonca vracia opätovne, samozrejme, ako vždy, ľahko a v pohode.

Mimochodom, v časoch studennej vojny iste populárny filmík, strašiaci fóbiami z ruska a oslavujúci amerického nepremožiteľného ducha. Ovšem, značne prispôsobený  a od reality odtrhnutý film.

 

Zo sovietov robia úplných trapošov a z avgháncov úplných svätcov. Vynechali ovšem Saudskú arábiu, Katar a tiež USA, ktoré malo na smrti aj konfliktoch v avganistane značný podiel. Šlo totiž o súboj dvoch mocností.

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Freak: a navíc ber to jen jako film .. není to nic historického ani válečné drama .. je to jenom akčák na pobavení a zkrácení dlouhé chvíle

Niktorius

Niktorius (hodnocení, recenze)

V době, kdy se film odehrává, Tálibán ani neexistoval. A zkus si něco vygooglit o operaci Cyklon.

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

Freak: A co takhle že se to odehrává v období Studený války ? Že USA skutečně pomáhalo cvičit a ozbrojovat povstalce proti SSSR ? V tomhle světle to neni až taková trapnost že ne ? Proti sobě se postavily po pádu Sovětskýho svazu. Píšeš tu že je to trapnost z hlediska toho co o konfliktu dnes víme ale ty o něm evidentně moc nevíš. Poradim ti aby sis o Sovětskej invazi do Afghánistánu něco zjistil než tu začneš prskat.

Freak

Freak (hodnocení, recenze)

Neuvěřitelná trapnost z hlediska toho, co teď o tom konfliktu víme. Rambo bojuje po boku Talibanu a Bin Ladena! Celá ta série byla ubohá, ale tohle je vrchol.

podfuk

podfuk (hodnocení, recenze)

Afganec: Co to je?

Rambo: Modre svetlo.

Afganec: A co to dela?

Rambo: Modre sviti.

Afganec: Aha.

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

nejslabší díl z celej série ..ale inak.. dá sa na to dívat :) rozhodně ale nepatřé do odpadu :)

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

jakože má tu jen 59%,ale pro mě byla celá ta série tří dílů super,strašně dobře natočeno,atmosféra,hudba,¨Sly prostě ukázal že mu role Ramba sedí na 150%

TonDiEgo

TonDiEgo (hodnocení, recenze)

Zaujimalo by ma, ako sa na tento film pozeraju s odstupom casu bezni americania :-) Film, kde najvacsi americky "patriot" (rozumej nacionalista) vo filmovej historii pomaha mudzahedinom, bojovnikom najvacsieho arcizloducha akeho USA poznalo (rozumej Usamu Bin Ladina) do roztrhania tela. Toto muselo smrdiet uz v dobe vzniku, podobne ako americka zahranicna politika. Rehotal som sa cely film, priznam ze obcas trochu aj skodoradostne, na co nie som velmi pysny. Ale scena, ktora ma dostala do kolien je vysluch Trautmana v ruskom zajati :DDD

 (hodnocení, recenze)

Rambo 3 je z celé série jednoznačně nejhorší díl, ani to prostředí se mi moc nelíbí (Vietnam ve dvojce a Barma ve čtyřce, tam si Ramba představuju, ne někde na poušti)... Na druhou stranu je tenhle film zajímavý pro fandy Slye, neboť zde měl asi nejlepší muskulaturu, co kdy měl (pak už to bylo jenom horší a horší). Zatímco v Rockym 4 měl nějakých 80 kg prakticky jenom ve svalech, tak tady měl asi 85 kg při zachování stejného poměru tuku. Neskutečný...

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

A kdy jsem tvrdil že zaútočily ? Řikam jen že už nejsou spřátelený jako ve studenej válce.

Niktorius

Niktorius (hodnocení, recenze)

Přečti si ještě jednou, co píšu. Afghánci na USA neútočili a Tálibán taky ne. Toť to, co jsem chtěl lidu připomenout. Proč operují USA (resp. NATO) v Afghánistánu? Nejspíš proto, že právě tam se skrýval Bin Ládin, kterého tálibská vláda odmítla vydat. A taky proto, že NATO konečně došlo, že není zrovna dobrý nápad nechat v nějakém státu u moci bandu náboženských fanatiků a uklidńovat se tím, že ta země je strategicky nezajímavá a leží daleko.

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

Niktorius- Tak proč jednotky U. S. Army operujou na území Afghánistánu ? Kvůli přátelskýmu pokecu těžko. Pokud ti něco uniklo tak vyhlásily válku terorismu. A mimo jiný se bojovalo i v Afghánistánu proti Talibanu.

Niktorius

Niktorius (hodnocení, recenze)

Hrdinej lid Afghánistánu pro Američany není nepřítel č.1. Kolik Afghánců už zaútočilo na USA?

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

Na 100 % nejhorší díl celý série ale přesto je to koukatelný :-) jak už zde byl dvakrát řečeno: nejvíc se mi líbí to věnování na konci- Film je věnován hrdinému lidu Afgánistánu. Dneska je ten hrdinej lid pro Američany nepřítel číslo jedna :-D

Menethor

Menethor (hodnocení, recenze)

Co bylo dobre na Rambo serii je zde zapomenuto. Jde o klasickou propagandu 80. let v Americe. Rambo je neprustrelny. Se svym kulometem postrili vse, co se hyba. O nejakem kryti snad nikdy neslysel. Pokud to nesrovnavam s ostatnimi dily, tak se na to kouknout da, ale to je tak vse. Dokonaly je text pred zaverecnymi titulky: "Film je venovan hrdemu afganskemu lidu" nebo tak neco. ;-)

tengelei

tengelei (hodnocení, recenze)

Taky si myslím, že je to nejslabší s jinak určitě nadprůměrné série.

hronik

hronik (hodnocení, recenze)

Neohrozeny John Rambo. Stovky vojaku porazi jako nic, vrtulnik je pro nej jako komar ZNICI PROSTE VSE A SAM.To je a bude MADE IN USA.Nechapu jak tuhle vice nez sracku a vsechny tomu podobne jeste poustej v televizi.

Derek

Derek (hodnocení, recenze)

by ma zajimalo co sa stalo s tym malym freedom fighterom, urcite teraz podrezavama americanom krki:-)

Physicist

Physicist (hodnocení, recenze)

Kaka tvrdí, že Rambo měl skončit druhým dílem. Někdo jiný zase říká, že Rambo III kazí předchozím dílům pověst. Já jsem přesvědčený o tom, že měla celá série skončit jednoznačně prvním dílem, kde se jednalo o skutečně mírně nadprůměrný film (****). Při sledování Ramba II jsem nevěřil vlastním očím a Rambo III není nic víc než komedie. Problém je v tom, že ani tak jsem se moc nenasmál, takže jsme z filmu neměl vůbec žádný užitek. Skoro se mi nechce věřit, jak celá série rychle zdegenerovala.

Stratos

Stratos (hodnocení, recenze)

nejvetsi propagandisticky film, jaky jsem kdy videl. rusove tu jsou vyobrazeni jako ty nejvetsi bestie. je ironicke, ze v zaveru filmu stoji, ze tento film je venvany "hrdinnemu" lidu afghanistanu. dnes uz je situace jina lol

horor2

horor2 (hodnocení, recenze)

Rambo 3 mírně převahuje v akci se mi zdá,parádní závěr-bitka :-)

bolfik

bolfik (hodnocení, recenze)

Rozhodně nejhorší díl Ramba, ale na to, že je to třetí díl mě rozhodně nezklamal, mé hodnocení je pět.

Reklama

Reklama