Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rambův bývalý velitel z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman, vede misi na pomoc mudžahedínským vzbouřencům v Afghánistánu, kteří bojují proti sovětské invazi do Afghánistánu. Je tam ale zajat, uvězněn a krutě mučen ruským plukovníkem Zajcenem. Ze zajetí by ho mohl dostat jediný muž – a tím je právě Rambo… Seržant americké armády John J. Rambo se po prožitých dobrodružstvích ve vietnamské válce uchyluje do ústraní thajského kláštera. Věnuje se meditacím a jen občas si odskočí do boxerského ringu. Tam ho vyhledá jeho bývalý velící důstojník z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman. Přemlouvá jej k účasti na válečné misi, která má za cíl dopravit americké rakety Stinger statečným mudžáhedínům v Sověty okupovaném Afghánistánu. Rambo odmítá, nechce již bojovat... Po čase jej navštíví důstojník Griggs a sděluje mu, že plukovník Trautman byl při akci zajat Sověty a je držen v pevnosti poblíž pákistánských hranic jako rukojmí. To Ramba přesvědčí a vydává se na záchranu svého druha. V pákistánském Pešáváru se vyzbrojí municí a zkontaktuje se s mudžahedíny vedenými Masoudem. Na sovětské základně je Samuel Trautman podrobován krutému mučení brutálním sovětským plukovníkem Zaysenem, aby vyzradil místo dodání raket. Rambo se sbližuje s mudžahedíny a obdivuje jejich statečný boj proti okupantům. Když Zaysen nechá z vrtulníků zmasakrovat vesnici, vrhá se Rambo do boje s plným nasazením a pevným přesvědčením o spravedlivosti svého boje... Ihned zlikviduje pomocí těžkého kulometu jeden z útočících vrtulníků a ještě té noci se obtěžkán municí vydává v doprovodu Masouda a malého chlapce Hamida na záchrannou akci do pevnosti... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (614)

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Rambo ... prevít jeden ... a já mu kdysi ve čtrnácti fandil:-) (Blbost a stupidita, jak už to tak bývá, často hraničí s genialitou, stejně jako tenhle propagandistický škvár často nechtěně hraničí s mýtem - když kupříkladu prostoduchý hlavní hrdina sestřelí lukem a šípem plně vyzbrojený bitevní vrtulník, připomene to (asi nechtěně) antickou báji o Davidu a Goliášovi...) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tenhle film toho asi hodně vypoví o typycké americké patrotické mentalitě. Amík Rambo přijede do Afghanistánu, tam nejdříve všechny mudžahedíny porazí v jejich národní hře a pak je naučí bojovat v jejich vlastním prostředí, kde nikdy předtím nebyl, protože oni to samozřejmě neumí tak dobře jako on. Škoda jen, že takového Ramba nemají amíci v Afghanistánu dneska. Jeden maximálně dva by jim stačili na to aby porazili ty, se kterými John J. bojoval proti sovětům. Jinak po akční stránce je to celkem zábava. Z poměrně psychologicky propracovaného Ramba v jedničce se postupně stal dokonalý vraždící stroj, který mezi kosením komoušů občas i něco zahlásí. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna arénového souboje v Bangkoku, kterou tak náramně zparodoval Charlie Sheen, je solidně sestříhaná a má slušné grády, pak si ještě několikrát uvědomujeme, že sledujeme osudy starého dobrého vietnamského veterána, ale vesměs jde jen o pokračování, o které nikdo příliš nestojí. Ale nostalgie dělá divy. Afghánistán, ještě než vstoupil do povědomí lidí kvůli reálnému nebezpečí, si vzal do svého příběhu o vzbouřencích, kteří bojují proti sovětské invazi Stallone spolu s akčním béčkařem Sheldonem Lettichem a napsali prostou antikomunistickou agitku. Ta je poměrně drsná a špinavá, akčních sekvencí má požehnaně a Jerry Goldsmith se ukazuje v poměrně solidní síle. Celkově nám může být líto, že takové kousky se už dneska prostě netočí. Tehdy jsme měli pány producenty Andrewa G. Vajnu a Maria Kassara, kteří stáli se studiem Carolco Pictures za takovými hity jako byl právě Rambo, Total Recall, druhý Terminátor nebo Základní instinkt. A ti si prostě můžou dovolit, že Sly šípem sundá plně vyzbrojený bitevní vrtulník. No, není to krása? PS: Mimochodem za velmi zdařilým filmovým plakátem stál umělec Renato Casaro, který dokázal vystihnout podstatu filmu i pro plakáty snímků Tenkrát v Americe, Tanec s vlky, Nekonečný příběh nebo Pro hrst dolarů. Krásná práce. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už maličko Sly prokaučoval. V 88 pomáhá chudákům utlačovaným afgháncům, aby je po letech mohl Bush trochu pohladit svými bombami a říct nahlas, že Rambo nemluvil za celou americkou armádu. Akce už je trochu poslepovaná a Rambo působí už nepříjemnou verzí "já všechny porazím sám". Všeho moc škodí... ()

predators 

všechny recenze uživatele

Tak, a série je kompletní. Viděno lehce napřeskáčku, ale to nic nemění na tom, že se jedná o nejslabší díl. Nezajímavý Afghanistán a ještě více nezajímavý scénář, kdy už je snaha, udělat z Ramba chodícího supermana, hodně okatá. Vidět musíte všechny, ale jen "trojku" stačí jednou... :-) 40% ()

Galerie (122)

Zajímavosti (44)

  • V závěru filmu Rambo (Sylvester Stallone) ukořistí tank a provádí s ním nájezd na nepřítele, přičemž vydatně střílí z kanónu. To je samozřejmě nesmysl, střelec a řidič jsou v tanku dvě oddělená pracoviště. (Stejšn)
  • Počas nakrúcania si Sylvester Stallone (John Rambo) pred každou scénou poctivo "pumpoval" svoje svaly, aby vyzeral čo najviac vyrysovaný. (Odpocivadlo)
  • Ačkoli se tvrdilo, že film byl v některých částech Velké Británie zakázán po vražedném řádění Michaela Ryana, který byl údajně inspirován filmy o Rambovi (Sylvester Stallone), není to pravda. Jde o městskou legendu, která vznikla poté, co byl první film Rambo: První krev (1982) stažen z britské televize. Média pouze spekulovala o přímé souvislosti. Rambo III byl ve Velké Británii promítán v lehce zkrácené, cenzurované verzi. V necenzurované verzi zde vyšel až na DVD. (HellFire)

Reklama

Reklama