Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rambův bývalý velitel z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman, vede misi na pomoc mudžahedínským vzbouřencům v Afghánistánu, kteří bojují proti sovětské invazi do Afghánistánu. Je tam ale zajat, uvězněn a krutě mučen ruským plukovníkem Zajcenem. Ze zajetí by ho mohl dostat jediný muž – a tím je právě Rambo… Seržant americké armády John J. Rambo se po prožitých dobrodružstvích ve vietnamské válce uchyluje do ústraní thajského kláštera. Věnuje se meditacím a jen občas si odskočí do boxerského ringu. Tam ho vyhledá jeho bývalý velící důstojník z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman. Přemlouvá jej k účasti na válečné misi, která má za cíl dopravit americké rakety Stinger statečným mudžáhedínům v Sověty okupovaném Afghánistánu. Rambo odmítá, nechce již bojovat... Po čase jej navštíví důstojník Griggs a sděluje mu, že plukovník Trautman byl při akci zajat Sověty a je držen v pevnosti poblíž pákistánských hranic jako rukojmí. To Ramba přesvědčí a vydává se na záchranu svého druha. V pákistánském Pešáváru se vyzbrojí municí a zkontaktuje se s mudžahedíny vedenými Masoudem. Na sovětské základně je Samuel Trautman podrobován krutému mučení brutálním sovětským plukovníkem Zaysenem, aby vyzradil místo dodání raket. Rambo se sbližuje s mudžahedíny a obdivuje jejich statečný boj proti okupantům. Když Zaysen nechá z vrtulníků zmasakrovat vesnici, vrhá se Rambo do boje s plným nasazením a pevným přesvědčením o spravedlivosti svého boje... Ihned zlikviduje pomocí těžkého kulometu jeden z útočících vrtulníků a ještě té noci se obtěžkán municí vydává v doprovodu Masouda a malého chlapce Hamida na záchrannou akci do pevnosti... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (614)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Co uděláme, Johne? - Obklíčíme je. Na konci osmdesátých let obrovská klasika a kasovní trhák s jedním opravdu nádherným filmovým plakátem, který kdysi dlouho visel i u mě doma v dětském pokoji. Jediný Rambo, který dějově přežil a má svou sílu dodnes, je ten úplně první, samozřejmě, ovšem i tohle je skvělý a drsný nářez. Nejakčnější z nejakčnějších. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Co se vám na tomhle díle nelíbí? Když zapomenu na závěrečné věnování, jedná o skvělý akční film, který svému žánru rozhodně nedělá ostudu. Děj je sice opět jednoduchý jako facka (John Rambo vyráží zachránit svého velitele), ale stejně mi to nezabránilo se skvěle bavit.;-) Největší ironií ale je, že jsem "Žhavé výstřely 2" (neboli parodii na Ramba II., III.) ohodnotila ještě lépe než samotný originál.XD ()

Reklama

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Rambo ... prevít jeden ... a já mu kdysi ve čtrnácti fandil:-) (Blbost a stupidita, jak už to tak bývá, často hraničí s genialitou, stejně jako tenhle propagandistický škvár často nechtěně hraničí s mýtem - když kupříkladu prostoduchý hlavní hrdina sestřelí lukem a šípem plně vyzbrojený bitevní vrtulník, připomene to (asi nechtěně) antickou báji o Davidu a Goliášovi...) ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Napichany svalnaty Sly spolu s chrabrých afgánskym ľudom proti ruských zverom- krása! Kultové dielko, ktoré je bohužiaľ v prvej polovici viac nudné ako by sa patrilo... Ale druhá polovica servíruje všetko čo od Ramba človek očakáva- bezmozgová zábava, kultové smrtiace šípy, hlášky, tupé ksichty, výbuchy. akcia...Film, ktorého opätovné pozretie po rokoch neľutujem:) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Škoda. Tenhle díl nemá s předchozími už skoro nic společného. Atmosféra se vytratila a místo toho tam Stallone rajtuje na koni se statečnými svatými afghánskými bojovníky LOL. Obměkčil mě ale fakt, že v závěrečné akční scéně postřílí Sly snad celou ruskou armádu. A navíc třeba "pěstní" bitka mezi nim a tlustym Rusákem je hodně dobrá. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (44)

  • Existuje alternativní konec filmu, v němž Rambo (Sylvester Stallone) zůstane s afgánskými povstalci, aby jim pomohl v jejich boji. (StevenW.)
  • Tank, který pod svou korbou veze Ramba (Sylvester Stallone) do pevnosti, je autentický ruský tank T-62. Tyto scény byly natáčeny v Izraeli, kde se tyto stroje daly pro natáčení vypůjčit. Naproti tomu v bitevní scéně na konci filmu byla použita replika ruského T-72. Ta byla postavena na podvozku amerického těžkého dopravního pásového vozidla M8A1 Tractor. (ajaxx)

Reklama

Reklama