Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rambův bývalý velitel z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman, vede misi na pomoc mudžahedínským vzbouřencům v Afghánistánu, kteří bojují proti sovětské invazi do Afghánistánu. Je tam ale zajat, uvězněn a krutě mučen ruským plukovníkem Zajcenem. Ze zajetí by ho mohl dostat jediný muž – a tím je právě Rambo… Seržant americké armády John J. Rambo se po prožitých dobrodružstvích ve vietnamské válce uchyluje do ústraní thajského kláštera. Věnuje se meditacím a jen občas si odskočí do boxerského ringu. Tam ho vyhledá jeho bývalý velící důstojník z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman. Přemlouvá jej k účasti na válečné misi, která má za cíl dopravit americké rakety Stinger statečným mudžáhedínům v Sověty okupovaném Afghánistánu. Rambo odmítá, nechce již bojovat... Po čase jej navštíví důstojník Griggs a sděluje mu, že plukovník Trautman byl při akci zajat Sověty a je držen v pevnosti poblíž pákistánských hranic jako rukojmí. To Ramba přesvědčí a vydává se na záchranu svého druha. V pákistánském Pešáváru se vyzbrojí municí a zkontaktuje se s mudžahedíny vedenými Masoudem. Na sovětské základně je Samuel Trautman podrobován krutému mučení brutálním sovětským plukovníkem Zaysenem, aby vyzradil místo dodání raket. Rambo se sbližuje s mudžahedíny a obdivuje jejich statečný boj proti okupantům. Když Zaysen nechá z vrtulníků zmasakrovat vesnici, vrhá se Rambo do boje s plným nasazením a pevným přesvědčením o spravedlivosti svého boje... Ihned zlikviduje pomocí těžkého kulometu jeden z útočících vrtulníků a ještě té noci se obtěžkán municí vydává v doprovodu Masouda a malého chlapce Hamida na záchrannou akci do pevnosti... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (612)

tron 

všechny recenze uživatele

„Kto si myslí, že je? Boh?!" - "Boh má zľutovanie." Bezmocné, matné a čudným spôsobom priemerné. Celý čas sa to rozbieha a potom prídu titulky. Po "serióznej" jednotke a hyperkomiksovej dvojke (so scenárom Jamesa Camerona), prichádza trojka a s ňou... veľká nuda. Hoci trojka mohla po megaúspechu dvojky "všetko", vôbec to nevyužíva a pôsobí dojmom, že sa nikomu zo zúčastnených, od režiséra cez hercov (bohužiaľ v čele so Slyom) prakticky vôbec nechcelo a napokon do toho naskočili azda len kvôli peniazom. Ak nerátame úvodnú bitku s domorodcom (sparodovanú v Žeravých výstreloch 2), zostane minimum scén, ktoré by voňali nezabudnuteľnosťou (zrážka tanku s helikoptérou). Všetko je ladené skôr do šedej farby rutiny, stereotypu, nenápadnosti. Akoby sa do toho nikomu moc nechcelo a podľa toho to aj vyzerá. Vrátane Stallonea, ktorého do trojky neprinútila vlastná chuť, ale skôr fanúšikovia, ktorí ho v iných rolách (teda ešte okrem Rockyho) neboli ochotní akceptovať. K tomu si pripočítajte podpriemerný scenár s nudným sovietskym nepriateľom (perfektne ovládajúcim angličtinu), už dosť otravným Richardom Crennom a nezaujímavým prostredím (kam sa to hrabe na pochmúrne lesy a vlhkú džungľu?). ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu (12 2010) až úsměvný děj (možná spíše pokus o něj) - rok ´88, Amíci se se Sověty pořád nemají moc rádi. Proč tedy nenatočit film stavějící Sověty do role zlých okupantů (že to nenatočili o nás, že) a okupované Afghánce neukázat ve světle dobrém. Až vyloženě komickou se v dnešní době, kdy se Západ s Amíky v čele snaží srovnat Afgánce do latě, jeví scéna s Trautmanem, kterak zlému sovětskému důstojníkovi vysvětluje, že Afghánci se nikdy nenechají podrobit okupanty a že raději zemřou. Spojenci angažující se v této oblasti by se možná na Ramba mohli kouknout. Zjistili by to, co se vědělo už před dvaadvaceti lety... Jinak není dohromady o co stát. Rambova muskulatura nabývá s každým novým dílem série stále obludnějších rozměrů. Až se začínám bát čtvrtého pokračování. Z původního Ramba nezůstalo vůbec nic krom ústředního hereckého dua, a to je zatraceně málo... 50% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Cesta do Afganistanu a boj Rusmi na hraniciach už nebol tým pravým čo by publikom chcelo vidieť, jednak už končila studená vojna a táto téma už bola dosť vyžmýchaná ale na šťastie film sa nestal prepadákom aj keď v samotnej Amerike nezožal taký úspech ako predchodca ale zvyšok sveta ešte stále bažil po silných, svalnatých hrdinoch a tak film bol zachránený. Dejovo je to už dosť priamočiare, nič nové nám neponúka, jedine akcia ako tak je pozerateľná aj keď je tu opäť súboj Rambo vs vrtuľník tak ako v dvojke. ║Rozpočet$63milionovTržby USA $53,715,611Tržby Celosvetovo $189,015,611 ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Napichany svalnaty Sly spolu s chrabrých afgánskym ľudom proti ruských zverom- krása! Kultové dielko, ktoré je bohužiaľ v prvej polovici viac nudné ako by sa patrilo... Ale druhá polovica servíruje všetko čo od Ramba človek očakáva- bezmozgová zábava, kultové smrtiace šípy, hlášky, tupé ksichty, výbuchy. akcia...Film, ktorého opätovné pozretie po rokoch neľutujem:) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

V rámci subžánru "přímočará akční krvavá flákota" jde nepochybně o skvost. Likvidace, ba overkilly nepřátel jsou uspokojivě krvavé, nerealisticky nápadité až pošahané (což se u "flákot" spíše cení). Konečně je jasné, že za všechno zlo světa mohou Rusové a že se mají zabít. Mydlí se ve dne v noci, venku, na základně i v jeskyních - prostředí je tedy variabilní. Navíc je Rambo exponován/představen jako mírumilovný samaritán, jenž nejde do Afghánistánu válčit, ale zachránit přítele - vtipné. V jeho podání by i operace Orlí spár vyšla. Přidaná hodnota potenciální guilty pleasure se násobí zkultovnělými hláškami o dobře bojujícím turistovi, modrém světle, potížemi s ignorováním bolesti, chybějícím slitování a Afgháncích, co se s ničím neserou. S vybranými nejlepšími momenty v celkové délce tak 30 minut... možná bych se i bavil. +++++ V amerických filmech již hrdinní mudžahedíni nejsou důstojným a spolehlivým spojencem. Jaká historická ironie. Díky tomu dnes působí Rambo III nejen nadutě macho-militaristicky, ale vůbec skrz nasrkz hloupě. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (44)

  • Rambo III se dočkal i komiksové adaptace, kterou vydalo v roce 1988 nakladatelství Blackthorne Publishing. Společnost Sega zase vydala v roce 1989 stejnojmennou videohru. (curfew77)
  • Film vydělal v USA necelých 54 milionů amerických dolarů. Jen samotné natáčení bylo přitom o 11 milionů dražší. Celosvětové tržby nicméně přesáhly 189 milionů amerických dolarů. (curfew77)

Reklama

Reklama