Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rambův bývalý velitel z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman, vede misi na pomoc mudžahedínským vzbouřencům v Afghánistánu, kteří bojují proti sovětské invazi do Afghánistánu. Je tam ale zajat, uvězněn a krutě mučen ruským plukovníkem Zajcenem. Ze zajetí by ho mohl dostat jediný muž – a tím je právě Rambo… Seržant americké armády John J. Rambo se po prožitých dobrodružstvích ve vietnamské válce uchyluje do ústraní thajského kláštera. Věnuje se meditacím a jen občas si odskočí do boxerského ringu. Tam ho vyhledá jeho bývalý velící důstojník z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman. Přemlouvá jej k účasti na válečné misi, která má za cíl dopravit americké rakety Stinger statečným mudžáhedínům v Sověty okupovaném Afghánistánu. Rambo odmítá, nechce již bojovat... Po čase jej navštíví důstojník Griggs a sděluje mu, že plukovník Trautman byl při akci zajat Sověty a je držen v pevnosti poblíž pákistánských hranic jako rukojmí. To Ramba přesvědčí a vydává se na záchranu svého druha. V pákistánském Pešáváru se vyzbrojí municí a zkontaktuje se s mudžahedíny vedenými Masoudem. Na sovětské základně je Samuel Trautman podrobován krutému mučení brutálním sovětským plukovníkem Zaysenem, aby vyzradil místo dodání raket. Rambo se sbližuje s mudžahedíny a obdivuje jejich statečný boj proti okupantům. Když Zaysen nechá z vrtulníků zmasakrovat vesnici, vrhá se Rambo do boje s plným nasazením a pevným přesvědčením o spravedlivosti svého boje... Ihned zlikviduje pomocí těžkého kulometu jeden z útočících vrtulníků a ještě té noci se obtěžkán municí vydává v doprovodu Masouda a malého chlapce Hamida na záchrannou akci do pevnosti... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (612)

novoten 

všechny recenze uživatele

To, co v mých očích dělalo Ramba dřív, se neztratilo ani tady a "ten, jehož válka už skončila" s pohledem postaršího baseta má pořád hodně co do sebe. Díky druhým Žhavým výstřelům se ale první půlhodina téměř nedá brát vážně, hlavně dialog "Povím ti příběh, Johne". Ani nejrozjívenější díl série ale nebere kouzlo vzpomínek příliš daleko. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Tretí Rambo za svojim predchodcom prakticky v ničom nezaostáva, takže opäť je to jeden z najlepších akčných filmov osemdesiatych rokov. Tentoraz sa už nejedná o Rambovu vojnu, ale o ruskú inváziu v Afganistane, čo mi nadmieru vyhovuje, nielen tým, že prenesenie bojiska do púšte bolo dobrou voľbou, prekvapivo mi to v tejto sérii príde rovnako atraktívne ako v džungli, ale hlavne preto, že film sa už zbavil toho politického pozadia, kde je Rambo vlastne za takého chudáka, ktorý miluje svoju vlasť, ale ona mu to neopláca a tak mi ho vo viacerých scénach predchádzajúcich dielov prišlo až tak ľúto. Tým ale nechcem tvrdiť, že toto pozadie bolo zlé, páčilo sa mi, len jednoducho svoj potenciál už v dvoch filmoch naplno využilo a bol čas pohnúť sa trochu ďalej, síce do klasického žánrového štýlu, ale aj tak. A práve aj preto mám úvodnú fázu práve pri tomto diele najradšej, Rambo už s vojnou a zabíjaním nechce mať nič spoločné, ale keď sa jedná o jeho priateľa, ktorý sa dostal do problémov, urobí všetko preto, aby ho zachránil a popritom sa zoznamuje s novou vojnovou situáciou. A tak tu si na rozdiel od dvojky, kedy jedna akčná scéna striedala druhú treba na akciu trochu počkať, ale nevadilo mi to, keďže dej je dostatočne zaujímavý. No a keď sa už akcia začne, tak sa už prakticky neskončí a je opäť perfektná. Akčných scén je síce o niečo menej, ale sú dlhšie a veľkolepejšie, než v dvojke, takže akčný dojem je vlastne z oboch filmov rovnaký. Prostredie ruskej základne a jej okolia je výborné, pričom sa aj naplno využilo a tak síce súboje opäť za moc nestoja, aj keď teraz sú tu až dva dlhšie, ale všetky tie veľkolepé prestrelky sú výborné s veľkými množstvami zabitých, zaujímavých likvidácií a slušným zapojením vojenskej techniky, hlavne vrtuľníkov. A tak jedine finále ma trochu sklamalo, súboj tanku s vrtuľníkom mi už predsa len príde trochu mimo, ale inak je všetka akcia výborná, spomenúť musím hlavne prvý príchod do ruskej základne, postupná likvidácia ruských vojakov v jaskyni a určite aj zostrelenie vrtuľníku výbušným šípom, čo v mojom detstve bol ten najikonickejší akčný moment. Obsadenie je samozrejme stále skvelé, Sylvester Stallone je tu asi najsvalnatejší za celú svoju kariéru, Richard Crenna sa už tentoraz zapojí aj do akcie, poteší hlavný záporák, teda ruský plukovník a aj tých pár nových vedľajších postáv z radov afgánskych bojovníkov. A režijne som tiež nepocítil žiadnu zmenu, v rámci akčného žánru je to stále skvelá práca. Takže aj tentoraz musím hodnotiť naplno, jednoducho prvotriedna akčná zábava, jedna z najlepších, na akú sa dalo nielen v osemdesiatych rokov naraziť. 85% ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Základní dějová linka je prakticky totožná s dílem druhým, takže nic nového tu opravdu nečekejte. Rambo 3 je vlastně jen bezduchý akčňák, který je postaven na dvou věcech. Na přehršli akce, kterou Peter MacDonald moc točit neumí a Sylvesteru Stallonovi, který v roli udatného a nepřekonatelného Ramba kosí všechny možné i nemožné nepřátele a umí řídit vše od Jeepu počínaje, přes helikoptéru, po tank konče. ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Čo do akčnej stránky je to opäť famózne a strhujúce len už to nie je ako dvojka. Niečo tomu jednoducho chýba. Možno aj to, že Rambo patrí do Vietnamu a Afganistan nie je až také zaujímavé téma, hoci opäť máme možnosť vidieť starého dobrého veterána, ktorý sa rozhodol oslobodiť svojho veliteľa a je pre to schopný urobiť čokoľvek. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu (12 2010) až úsměvný děj (možná spíše pokus o něj) - rok ´88, Amíci se se Sověty pořád nemají moc rádi. Proč tedy nenatočit film stavějící Sověty do role zlých okupantů (že to nenatočili o nás, že) a okupované Afghánce neukázat ve světle dobrém. Až vyloženě komickou se v dnešní době, kdy se Západ s Amíky v čele snaží srovnat Afgánce do latě, jeví scéna s Trautmanem, kterak zlému sovětskému důstojníkovi vysvětluje, že Afghánci se nikdy nenechají podrobit okupanty a že raději zemřou. Spojenci angažující se v této oblasti by se možná na Ramba mohli kouknout. Zjistili by to, co se vědělo už před dvaadvaceti lety... Jinak není dohromady o co stát. Rambova muskulatura nabývá s každým novým dílem série stále obludnějších rozměrů. Až se začínám bát čtvrtého pokračování. Z původního Ramba nezůstalo vůbec nic krom ústředního hereckého dua, a to je zatraceně málo... 50% ()

Galerie (122)

Zajímavosti (44)

  • Ačkoli se tvrdilo, že film byl v některých částech Velké Británie zakázán po vražedném řádění Michaela Ryana, který byl údajně inspirován filmy o Rambovi (Sylvester Stallone), není to pravda. Jde o městskou legendu, která vznikla poté, co byl první film Rambo: První krev (1982) stažen z britské televize. Média pouze spekulovala o přímé souvislosti. Rambo III byl ve Velké Británii promítán v lehce zkrácené, cenzurované verzi. V necenzurované verzi zde vyšel až na DVD. (HellFire)
  • Existuje alternativní konec filmu, v němž Rambo (Sylvester Stallone) zůstane s afgánskými povstalci, aby jim pomohl v jejich boji. (StevenW.)

Reklama

Reklama