Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Specialista na výbušniny a exploze Ray Quick pracoval před lety pro CIA, ale odešel poté, co v roce 1984 nestačil v Bogotě zabránit neštěstí. Nyní se nechává najímat jako specialista na výbušniny. Objedná si jej atraktivní May Munroová, aby pro ni zlikvidoval trojici kubánských mafiánů, kteří jí kdysi zavraždili rodiče. Muž práci odmítne, ale pak ženu sleduje a vidí, jak se na večírku pořádaném šéfem kubánské mafie Leonem nechá sbalit jeho synem Tomasem, který je jedním z vrahů. Ray tu zahlédne i svého bývalého nadřízeného Neda Trenta, o jehož vyhození ze CIA se kdysi sám postaral. Ned nyní pracuje pro mafiány. Ray zavolá May, že práci bere, a brzy odpraví dobře propočítanou explozí prvního z trojice vrahů. Ned zjistí, že šlo o práci specialisty, a Leon mu nařídí, aby ho s pomocí zkorumpovaného náčelníka policie našel. Brzy zahyne při explozi druhý z vrahů a přes Trentův vztek i poslední Tomas. Ray se domnívá, že při explozi náhodou zahynula také May, ale vzápětí zjistí, že smrt jen předstírala. Dvojice se vášnivě pomiluje, ale to už se na scéně objeví Ned, který prohlédl falešný pohřeb. May mu prozradí, kde je Ray, kterého vzápětí varuje, takže se mu podaří uniknout. Blíží se rozhodující střetnutí. (TV Nova)

(více)

Recenze (325)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto je špecialitka 90.tych rokov. Hlavným lákadlom tejto výbornej snímky je dvojica protagonistov Sharon Stone a Sylvester Stallone. Atraktívna kombinácia sex-symbolov oboch pohlaví je pomerne šťastná. Romanticky ladený vzťah Raya a May je psychologicky prepracovanejší, než býva v Stalloneových akčných snímkoch zvykom a prosté pravidlá akčnej snímky zase Stoneovú núti udržať jej fatálnu hrdinku v medziach dramatickej uveriteľnosti. Vo filme samozrejme nechýba ani množstvo akčných scén, opierajúcich sa predovšetkým o explózie, ani silná erotická línia, vrcholiaca v očakávanej milostnej scéne. Vo filme "hrá" i exkluzívne prostredie Miami, v ktorého nočných podnikoch a osvetlených uliciach sa odohráva väčšina scén. Režisér Luis Llosa je menej sofistikovaný než niektorí predchádzajúci Stalloneho režiséri, ktorí si pohrávali s pravidlami akčnej snímky; priaznivcom obľúbeného herca sa však jednoduchá snímka nepochybne zavďačí. Vedľa ústrednej dvojice hviezd stoja za pozornosť aj ďalší hereckí predstavitelia a to hlavne James Woods v úlohe zloducha Neda. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Taká typická Slyovka, ktorú ja môžem. Namakaný Sly a krasna Sharone obsadili hlavné role a vydali sa za pomstou. Akčné scény nie sú vôbec zlé, záporná strana je perfektne nesympatycká a Stallone skratka likviduje všetkých tak ako vždy. Pridajte k tomu Sharone ktorá to s čistého premiéru trochu vyzdvihne a máte ďalšiu Slyovku, na ktorú sa dá vždy občas pozrieť. 60% - 3* ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Průměrný akční thriller snažící se těžit z množství explozí. Jenže pár výbuchů dobrý film nedělá, stejně tak nepomůže ani nahatá Shoron a Stalloneova prdel. Nuda! ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

80% - Zlaté maliny 1994 - 2x - Nejhorší herečka HR (Sharon Stone), Nejhorší herecký pár (Sylvester Stallone a Sharon Stone)... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Silná herecká sestava,ale film je otrava.Já jsem byl rozhodně po shlédnutí tohoto filmu značně otrávenej.Bum............. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Ve své době mi ti to asi přišlo super (myslím, že jsem to mohl poprvé vidět někdy koncem 90's, samozřejmě na TV Nova a v hrozném českém dabingu), a kupodivu mě to celkem baví s odstupem let i dnes, protože už to mezitím získalo správně nostalgický devadesátkový look (ta úžasná tehdejší technika, s kterou operuje Stallone, diskety, mobily s vysunovací anténou, auta typu Mercedes-Benz 500 SEL [W140] či růžové (!) Porsche 968 Cabrio, kterým se ve filmu prohání James Woods, jehož herectví je mimochodem na celém filmu asi to nejzábavnější...) a protože některé scény jsou vcelku vydařené (především asi všechny ty s nějakým výbuchem). Dosti béčkový děj má ovšem své rezervy, nutno říct, podobně jako Stallonův děsivý herecký výkon - obecně jsem asi nikdy moc nepochopil, jak se ten člověk mohl uchytit u filmu, ale to nechápu celkem u dost herců. A pokud jde o Sharon Stone, na kterou jsem se zde hodně těšil, tak mě takřka šokovalo, že zatímco ještě ve snímku Někdo se dívá, který je o pouhý rok mladší, jsem z ní šel pomalu do mdlob, tak zde už mi náhle přišla veskrze nezajímavá a v 36 letech STARÁ (dokonce mi občas v obličeji připomínala Lucii Vondráčkovou, na kterou mám osobně extrémní alergii). Celkově mi přijde, že pokud od toho člověk nemá nějaká přehnaná očekávání, tak ten film celkem může zabavit i dnes, byť by asi mohl být trochu kratší. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem slabej film. Film dost nudí, má nezajímavý příběh, Stallone také moc nezaujme, tohle mi příliš nesedlo. 38% = ** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nevím, kdo dostal tehdy ten šílený nápad vecpat Stoneovou a Stallona do jednoho filmu a myslel si, že to bude fungovat. Samozřejmě, že se tak nestalo. Film nefunguje ani v akční, ani v erotické rovině. Režii si ke vší smůle vzal na starost bývalý filmový kritik a neumětel Luis Llosa a výsledkem je hotová blamáž. Do očí bijící zadní projekce v rádoby strhujících akčních scénách, prkenné výkony herců-čestnou výjimkou je James Woods, který to jediný svým herectvím zachránil a Stoneová sice předvedla jeden ze svých nejhorších hereckých výkonů ve své kariéře, ale co se týče vizáže, tak nezklamala. Jinak je Specialista slušný trapas. 40% ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Raději bych - co se pyrotechniky týče - doporučoval lépe herecky obsazené, stylovější a zábavnější Zděšení. Stallone není žádný charakter a ve Specialistovi bez svého těžkotonážního kulometu vypadá jako nahatý. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Spojení milostného příběhu a akce nevyšlo v tomhle filmu až tak, jak zřejmě tvůrci zamýšleli, Stallone v milostných scénách působí studeně jako zmrzlá ryba a ani žhavá (zde spíš doutnající) Sharon Stone ho nerozpálí, pokud však tohle překousneme, odměnou nám budou akční sekvence, které se opravdu vydařily, zejména výborně nasnímané scény detonací, které jsou ústředním motivem celého filmu, za zmínku stojí také velmi dobrý James Woods v roli hlavního záporáka ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Film, který připomíná diamant. Studený a nablejskaný tak, že z toho přecházel zrak i rozum, bohužel po chvilce převalování v dlani nudný i když se občas blýskl nějakým zajímavým odleskem (ať už to bylo pár zajímavých explozí, nebo pacifikace výtržníků v MHD), Sharon byla studená jak ledová královna a Sly ten cool výraz přehrával až do parodie. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Pomstít smrt rodičů, pokud byli dobří, tak je jistě správná věc. Když na to nestačí mstící se osoba sama, tak si musí najmout specialistu, což je taky správná věc. A pěkné taky je, že si na to naspořila hlavní postava poctivou prací. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších erotických scén! Tak ako zo Sudcu Dredda a Demolition man mal byť jeden film, tak aj zo Špecialistu a Zabijakov mohol byť jeden super film - takto mame dva priemerné. Za skvelého Woodsa a rajcovnú Sharon dávam 4*. Skvelá zábava, pri ktorej si vždy spomeniem na tie staré krásne časy, keď stačil jeden svalnatý chlapík, kráska a kopec výbuchov... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Poslední velký rest, co jsem měl ve Stallonově filmografii doháním až teď (2020), a vypadá to, že jsem si nechal to nejslabší na konec. Skoro žádná akce, Stallone mě zde nudil, nasraná typka, co chtěla pomstu mě absolutně nezajímala a Woods to asi jediný zachranoval. Našli se tak dvě scény, co mě pobavily, a nadchnul mě snad jen ten začátek. Tohle je slabá bída. ()

Reklama

Reklama