Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Připravte se na nepřetržitou akci a napětí! Sylvester Stallone se v závodě s časem snaží vyvést na povrch skupinu cestujících, kteří uvízli ve zříceném tunelu 100 stop pod řekou Hudson, ve filmu Roba Cohena Denní světlo. Když výbuch uzavře tunel, musí se přeživší vypořádat s toxickými výpary, požáry a hrozícím kolapsem celé konstrukce. Jejich jediná naděje je v rukou Kita Latury (Stallone), bývalého šéfa lékařské pohotovosti, pronásledovaného vlastní tragickou minulostí. Stěny se postupně bortí a tunel se plní vodou a Latura je nucen dát v sázku svůj vlastní život, aby zachránil ostatní a zabránil katastrofě přerůst v ještě větší pohromu. V napínavém dobrodružství dále hraje Amy Brenneman. Z působivých zvláštních efektů a nervy drásající naléhavosti snímku Denní světlo se vám bude tajit dech od začátku až do konce. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Diamant 

všechny recenze uživatele

Bývalý šéf newyorskej záchrannej služby – Latura bojuje s časom pri záchrane skupiny ľudí uväznených v tuneli pod riekou Hudson. Pod jeho vedením sa vydajú na vyčerpávajúcu cestu podzemným labyrintom./ Čo bolo príčinou tohto nešťastia? Medzi riadkami sa dá čítať, že sú to dva hriechy... Ako dopadne táto strastiplná púť za denným svetlom? Súčasťou starej časti tunela je aj kaplnka... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Potom co bojoval proti celej armade ako Rambo sa Sly rozhodol pomerit svoje sily aj s nejakou tou katastrofou. Na rozdiel od Rocka v San Andreas mal ale dost rozumu a rozdal si to len s lokalnym poskodenim tunela. Vybuch tunela a nejake to kaskaderske blbnutie Slya, napriklad s tymy obrovskymi ventilátormi vyzera stale velmi dobre. Holt stare dobre analogovo-realne kaskaderske casy, ktore starnu ovela pomalsie ako sucasny digibordel. Potial by to bol taky priemerny katastroficky film. Lenze hlavnym problemom su postavy. Tak neznesitelne postavy, ktore neustale vrieskaju a dokonca chcu Slya zmlatit za to, ze ich zachranuje som snad v ziadnom inom katastrofickom filme nevidel. Nielenze som si prial, aby sa na nich Sly vysral, dokonca som mal chut ich vlastnorucne pozabijat. A v konecnom dôsledku aj samotneho Slya za to, ze je taky blbec a riskuje kvôli nim krk. Leslie Bohem evidentne navstevoval rovnaky kurz scenaristiky ako pekelnik Skip Woods. Takze vdaka otravnym postavam sa to mimo trikovych scen nedalo pozerat a musel som si pomôct pretacanim. Najlepsie co sa da o tomto slabom filme napisat je to, ze existuju aj horsie filmy. Slya je pre tento zaner skoda. 3/10. ()

Reklama

dom156 

všechny recenze uživatele

Film s velkým P (průměrný). Až s blížícím se koncem dostává děj napínavější dělovou linku a začal jsem všem přeživším spolu se zachráncem Stallone držet palce. Stallone se do této role krásně hodí, bez něj bych si snímek vůbec nedokázal představit. Film jak jsem uvedl průměrný a k odpolednímu dýchánku snad i lehké doporučení. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(90% - když se na to dívám po letech, stále mě tato pecka baví. Takže, i když to nedělám často, zvyšuji na plný počet hvězdic a zdejší, průměrné hodnocení mě nechává chladným). Dost dobrý katastrofický film. Divím se tak nízkému hodnocení. Role obyčejného bývalého záchranáře padla Stallonovi dokonale. Příběh je jednoduchý, to ale nevadí, napětí tu máme od začátku do konce. Hodně se mi líbila hudba, která k tomuto žánru padla skvěle. Některé scény a také konec dojemné. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tunelem pod řekou Hudson denně projedou desítky tisíc aut, pro spoustu lidí je tento tunel jedinou spojnicí mezi jejich domovem a zaměstnáním. I přes všechny bezpečnostní opatření se to jednoho dne musí stát - dopravní nehoda, která naruší statiku tunelu - a uprostřed zůstane uvězněna skupinka přeživších (genderově, politicky i rasově naprosto korektní samozřejmě). Na pomoc se jim vydává bývalý záchranář Kit Latura (Sylvester Stallone), a je pro uvězněné osoby jedinou nadějí na záchranu ... Člověk si musí trochu odmyslet naivitu celé zápletky (náhoda, že by se zaráz v tunelu střetlo auto převážející toxický odpad), šílený řidič a autobus s vězni je vskutku velmi malá. A to, že se kousíček od tunelu pohybuje bývalý zachranář, který (opět náhodou) v tomto tunelu prošel cvičením .. ehm. Ale jakmile jsem se nad takovéto drobnosti nadnesl, docela dobře jsem se bavil - Sylvester Stallone je tady moc sympatický (žádný Rambo - prostě obyčejnej člověk se zvýšenou zodpovědností). Co stojí ale za zmíňku je rozhodně geniální hudba Randyho Edelmana - ta je možná lepší než celý film.. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Postavu Vincenta hrá Stalloneho syn Sage. Úlohu získal na základe dohody svojho otca s režisérom Cohenom. (m.a.t.o.)
  • Pes Cooper patrí do rasy weimarský stavač. (Lukoh)
  • Sylvester Stallone dostal za účinkovanie vo filme 17,5 milióna dolárov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama