Reklama

Reklama

Dračí život Bruce Lee

  • USA Dragon: The Bruce Lee Story (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Životní příběh krále kung-fu filmů, který vedl z ulic Hongkongu až k hvězdné slávě... “Vždy buď sám sebou. Projevuj svou osobnost a vždy si věř”. Legendární herec kung-fu filmů Bruce Jun Fan Lee se narodil v San Franciscu a dětství prožil v Hongkongu. Jako třináctiletý začal studovat bojová umění, ale věnoval se i tanci. V osmnácti letech odešel do Spojených států a zde se zformovalo jeho vlastní bojové umění Jeet Kune Do, které Bruce Lee předával řadám svých studentů. Filosofie Jeet Kune Do spočívala v jednoduchosti, přímosti a osobní svobodě. Hollywood objevil Bruce Lee v polovině 60. let, ale průlomem v jeho kariéře se stal hongkongský film Velký šéf, který se setkal s obrovským úspěchem. Následující filmy “Malého draka” z Bruce Lee udělaly mezinárodní hvězdu, která ale zářila jen velmi krátce. Bruce Lee zemřel náhle v roce 1973, ve věku nedožitých 33 let... Film Roba Cohna představuje Bruce Lee nejen jako odhodlaného bojovníka, filozofa, filmovou hvězdu i muže stíhaného temnými démony, ale především jako nesmrtelnou legendu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

pepo 

všechny recenze uživatele

Edelmanov nádherný hlavný motív (použitý v traileri na Forresta Gumpa) je stále pecka. Zvyšok je však bohužiaľ čistou rutinou,na akú sme od Cohena zvyknutí. Herectvo Jasona Scotta Lee takisto nepatrí medzi oscarové výkony. Ale inak je to celkom fajn. Ničím neurážajúce ani nevyčnievajúce remeslo o jednej legende, ktoré mohlo byť oveľa lepšie. Ale aj horšie. Reprízu v telke pri žehlení by som asi neodmietol. Problém je, že sa odmietam naučiť žehliť. Takže to už zrejme nikdy neuvidím :) 6/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pěknej dokumenární filmt o životě Bruce Leeho, akorát mi v některých momentech přišlo, že si tvůrci ten jeho život trošku přikrášlili nebo něco dovymyslel. Nicméně i tak byl jeho život docela zajímavej a za zfilmování určitě stál. Hlavní herec Jason Scott Lee je Bruci Leemu fakt docela hodně podobnej a skoro stejně rychlej a to filmu dodává víc na realističnosti. Ale nemůžu se zbavit dojmu, že přes to všechno, že to je o životě Bruce Leeho to vypadalo jako lacinný béčko ()

Reklama

Brano 

všechny recenze uživatele

Životopisný film o jednom z najväčších majstrov kunfu. Jednoduchý a veľmi zaujímavo zrežírovaný príbeh s príjemným hereckým obsadením, ktorý nám približuje jeho začiatky v Amerike. Bruce ako herec mi nikdy nič nehovoril, no ako športovec to bolo naozaj majster a som rád, že som videl tento film a trochu si priblížil aj jeho súkromný život. Kto vie vlastne do akej miery autori zachytili skutočnosť. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Životopisný snímok jednej z najväčších hereckých legiend, ktorý, ale teraz si nechcem veľmi vymýšľať, to berie trošku z inej strany, ako by sa zdalo vhodné. Maximálne hodnotenie mu uniká za to, že sa minimálne sústredí na Bruceovu hereckú dráhu, ktorá poskytovala mnoho sfilmovania vhodných situácií. A takisto za akúsi až nadprirodzenú vložku ( vymyslenú ? ), ktorá tam vôbec nepasuje. Ten zvyšok je vynikajúco odvedená práca s vynikajúcou a mnohokrát inde použitou hudbou Randy Edelmana. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Dle mého je toto nejlepší adaptace na Bruceův život vystihující to podstnatný, ale neznám jeho život a vše kolem něj nazpaměť a doslova, takže nevím jak moc je vše reálný, ale mne to stačilo. Jason je famózní a i když moc jako Bruce nevypadá, hraje jak o život. Fighty jsou tu super a celé mne to bavilo. Konec je zajímavý a určitě pokud se tohle líbí, pusťte si Bruceovi filmy, nebudete litovat. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (18)

  • Herec Jason Scott Lee byl režisérovi tohoto snímku doporučen jiným známým režisérem a to Michaelem Mannem, u kterého předtím Jason neuspěl v castingu roku 1991 na film Poslední Mohykán. (Lynette)
  • Herec Jason Scott Lee byl roku 1994 nominován na cenu MTV MOVIE AWARD v kategorii "nejlepší průlomový výkon". (Lynette)
  • Taška, do které si Linda (Lauren Holly) ve 48. minutě dává své věci, mění svou polohu. (Duoscop)

Reklama

Reklama