Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti... Když Richard Martin (Sam Neill) koupil nejnovější model domácího robota s označením MVR-114, netušil, že jde o unikát. Andrew (Robin Williams) se od svých kolegů robotů odlišuje samostatným myšlením a neuvěřitelným smyslem pro humor. Z věrného služebníka se postupně stává miláček rodiny s vlastní osobností a lidským pohledem na svět. Andrew si začne uvědomovat svou výjimečnost a vydává se do světa, aby se mohl poohlédnout po stejně osvícených exemplářích MVR-114. Po mnoha letech hledání se seznamuje s konstruktérem robotů Rupertem (Oliver Platt) u něhož ziišťuje, že žádné další exempláře již neexistují. Po tom všem se touží stát člověkem. Díky nové technologii získá doposud strojově kovový Andrew dokonalou lidskou podobu a jeho cesta za obyčejným lidským štěstím začíná. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

Bat55 

všechny recenze uživatele

Ono Andrew je krásny film, no bohužial já som sa uňho trocha nudil a dej sa strašne vláčil, nič zaujímavé. Obsahovo obyčajný film a formou takisto nič moc, obyčajne nakrútené. Robin Williams je skvelý a v detstve bol Andrew moja obľúbená postava, no dnes už si uvedomujem, že je to jednoducho romantika medzi robotmi a tú ja naozaj nemusím. Navyše, keby scenár ponúkol lepší príbeh a hlavne lepšie dejové zvraty, mohlo to byť jedno z najlepších rodinných sci-fi. /60%/ ()

Fleetguard 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie o životě jednoho robota, který se snaží být člověkem. Přesto, že zde má hodně rozpolcené reakce, u mě jde jednoznačně o vynikájící film s hlubokou myšlenkou. A když bych ho měl srovnat se Spielbergovým A.I. Umělá inteligence vítězí Andrew ( a to mám Spielberga hodně rád) ! Je to prostě filmeček, který pohladí po duši a vhání slzy do očí.Všem fandům sci-fi a těm kdo ho ještě neviděli vřele doporučuji. ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem měl možnost vidět film, který mně velmi zasáhl!!! Tento film je naprosto nádherný. Příběh o robotovi, co se chce stát člověkem, jenž je natočen naprosto spičkově. Tohle se prostě režisérovi povedlo znameňitě. Celé dvě hodiny jsem se dobře bavil a seděl jsem naprosto uchvácen. Robin Williams se na tuto roli parádně hodí a jeho výkon je fantastický a navíc je to samozřejmně sympaťák. Krásnou hudbu ke snímku složil James Horner, jehož hudba je naprostým skvostem. Možná, že by se ve filmu našla i nějaká ta myšlenka, že nikdo zde nebude navěky a že každý musí umřít. Také bych neměl opomenout krásně dojemný konec při kterém mi i nějaká ta slzička ukápla. Já si nemůžu pomoci ale dávám 5*! ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Kdyz si v jeden den date dva vcelku vážné snímky, tak pak potřebujete něco pozitivního, tak jsem šáhla po tomhle ...a tím, že jsme o snímku nic nevěděla, tak to bylo příjemný překvapení ... na to, že je to točený v 99!! Je to sice moc dlouhý, obzvláště na tu dobu, kdy to bylo natočený, dneska už je vzácnost vidět film, co má pod 2 hodky, ale mně se ta myšlenka filmu líbila, někdyto bylo trochu přeslazený, ale nijak mě to neiritovalo. Nejvíc se mi líbila postava otce, co Andrewa koupil a ten jeho velmi přístup k Andrewovi. A hlavně, že k novým/neznámým věcem nemáme přistupovat skepticky... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Mám rád sci-fi, ale sledovat tohle bylo skoro jako za trest. Příběh jako pro děti (schválně bych si přečetl Silverbergův originál), hrozná délka a usměvavý Robin Williams. Neříkám, že to bylo hrozné, to rozhodně ne (od Columbuse se dětinskost dala čekat), jen bych bral, kdyby byla zápletka podána více neodlehčeněji a kdyby bylo na konci více důvodů k přemýšlení, což ke sci-fi patří. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Film se odehrává mezi 3. dubnem 2005 a 3. dubnem 2205. (tom.nosek)
  • Natáčelo se od 15. března do 16. července 1999 v Kalifornii. (Varan)

Reklama

Reklama