Reklama

Reklama

Napoleon Dynamit

  • Česko Napoleon Dynamite (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Napoleon Dynamite je nový typ hrdiny s pevným afrem, rozkošnými měsíčními botami a schopnostmi, které nelze překonat. Napoleon tráví dny kreslením bájných zvířat, hádkami se svým bratrem Kipem a vyhýbáním se intrikánskému strýci Ricovi. Když do Napoleonova života vstoupí dva noví kamarádi, nesmělá Deb a kníratý Pedro, rozjede trojice kampaň, jejímž cílem je zvolit Pedra prezidentem třídy a splnit studentům jejich nejdivočejší sny. Ale pokud má Pedro porazit nafoukanou Summer, bude muset Napoleon uvolnit svou tajnou zbraň. (Paramount Network)

(více)

Recenze (301)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Úžasné na tomto filmu je, že naprosto postrádá příběh. Také to, že i když na to ze začátku koukáte jako "Co to sakra je?", tak postupem filmu se vám to začne z nějakého nepochopitelného filmu líbit, až si říkáte, zda se nestáváte "postihy" sami... Monotónní, postihové a trapně vtipné "něco", co přitáhne pozornost ani nevíte vlastně čím... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Velmi originální úvodní titulky pomalu, ale jistě naznačují o čem že to skoro bude. CITÁT - Co dnes budeš dělat, Napoleone?........ Je to dobře uhozené až je to prostě geniální. Sice mi chvilku trvalo, než jsem se naladil do té "pomalé" dynamitovské rychlosti, ale pak už jsem se jen vezl. Škoda, že hudba a zvuky nejsou déletrvající. Jinak jsem se Napoleonsky bavil. CITÁT - Vy dva jste retardi!!!........ ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Hodně divné!!! Na málo zábavných scén, připadá hodně WTF momentů. Heder se těch pošahaných luzrů nezbaví. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Představte si prdel světa ve které jsou i ti nejvíc oblíbení a nejúspěšnější předem odsouzení k tomu být nickou bez budoucnosti...A teď si představte toho největšího outsidera z téhle prdele....a jeho kámoše a příbuzné,kteří jsou stejně beznadějní jako on...A teď zkuste sledovat jejich malá bezvýznamná výtězství a jejich neméně bezvýznamné prohry...Že je to smutný,skličující příběh o ničem?Že máte celou dobu pocit jako by jste se smáli postiženému?.....Jen klid -Napoleon je sice pomalejší a žije ve svém podivném vnitřním světě ale je to opravdový srdcař -nenechá vás v tom a dá do toho všechno. :) ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Klubový film, lehce o ničem (= o životě) ale pobaví naprosto dokonale, odpočinková podívaná na nedělní odpoledne jako dělaná :-) Vote4Pedro! ()

depony 

všechny recenze uživatele

U komedie bych očekával smích a já se rád oddávám smíchu a bavení. Ale u této "komedie" mne smích vůbec nepřešel, protože prostě chyběl. Možná jsem měl velká očekávání a nebo to prostě jen nebylo vtipné dle mého gusta. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je skutečně snímek, který hned tak někde neuvidíte, protože na to musí mít scenárista a režisér hlavu. Film jako "Napoleon Dynamit" si skutečně nevymyslí každý. Některé scény jsou až překvapivě dobré, hlavně se hraje na trapnost, ale také na to, že je jedno, jací jsme, stejně to místo tady máme. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Klasická prcičkovská komedie ze vším všudy. Autory snímku jsou však mentálně zaostalí jedinci nebo děti nebo obojí. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Příběh jako takový je teenagersky nejapný, nicméně jakási pozitiva vidím. Některé z galerie retardovaných postaviček si mi docela líbily, nejvíc asi Napoleonův strýc. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Hutny zazitek o dementech pro dementy ;]] Ja se bavil jako uz dlouho ne, ale pocitam, ze pro masy to neni. Ten velmi specificky smysl pro humr je opravdu velkou prekazkou ;]] A taky se mi po delsi dobe vyplatilo sledovat film az do uplneho konce ;]] ()

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Není to pro každého. Máš tady naprostý nesmysl plný extravagantních bláznů, přesto něčím kouzelný film. Snad je to Jon Heder, který má v životní herecké formě obrovskou zásluhu na úspěchu, snad je to bizarností všeho a všech, kteří se kolem Napoleona pohybují, nevím. Krásná komedie, kterou nevidím poprvé a s jistotou ani naposled. Poprvé 3, podruhé 4, potřetí dávám 5. Vote 4 Pedro! ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Ale jo, gratuluju autorům za odvahu a poměrně pevnou vizi toho, co chtěli natočit a taky za přesné herce a geniální "soundblasterovou" hudbu. Ale viděl jsem už mnohem lepší komedie, i ty ujeté (viz třeba Punch-Drunk Love se Sandlerem). ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Dynamitovské postavičky sú magické a nezabudnuteľné a nepochybujem že najmä vďaka nim sa film stal kultom, Hessovci ich majú nepochybne radi, akurát akoby nie až tak - niekedy sa im vysmievajú skôr zákerne než láskavo, nechávajú hercov prehrávať do nie-uveriteľných karikatúr. S tým prirovnávaním k Formanovi by som bol opatrný, tu absentuje jeho jemnocit, Napoleon je predsalen viac americký, viac okatý. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Napoleon si získává sympatie dost klopotným způsobem, ale nakonec to dává. Myslím, že jsem dospěl k názoru, že je to parodie, ale kdyby nebyla, překvapením bych neomdlel. Tentokrát jsem to měl se ztotožněním se s podivínským hrdinou trochu těžší. 4½. ()

Související novinky

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

12.05.2018

Fotbal na islandské sopce, superhrdinové na dvou kontinentech, koňské závody na mongolských pláních, bláznivá cesta malých rockerů, boj proti pradávným obrům, retro dobrodružství malých únosců či… (více)

Jack Black ministrem obrany

Jack Black ministrem obrany

18.05.2015

Režisér Jared Hess se proslavil komedií Napoleon Dynamit, svůj debut nicméně dodnes nezastínil. Boží zápasník ani Divnej týpek příliš kladných ohlasů neposbírali, Hessovu reputaci ale možná napraví… (více)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (více)

Reklama

Reklama