Reklama

Reklama

Wilson (Philip Seymour Hoffman) přišel o manželku, která spáchala sebevraždu. Na rozloučenou mu nechala dopis. Wilson však nemá sílu otevřít ho a přečíst. Útěchu nachází ve fetovaní benzínu a modelech letadel. Psychologické drama o člověku, který ztratil kus svého já. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Philipa Seymoura Hoffmana zastiňuje fakt, že scénář mohl být o chlup lepší. Závěr mě například vysloveně nijak zvlášť nepotěšil. Nicméně fetování benzínu a soutěže s lodičkami nechali perfektně vyniknout výkon Philipa. Já z něj opravdu cítil, že je totálně mimo. Jeho životní bolest se mi dostala až do morku kosti. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Smutná sonda do duše človeka, ktorému sa v momente zrútil celý svet a všetko tak stratilo svoj zmysel. Ostala len samota a smútok.Takto to vypadá, keď hercovi sadne rola ako uliata. Aj napriek tomu, že príbeh je pomerne jednoduchý a dal by sa zhrnúť do jednej vety - chlapíkovi sa zabije žena a on sa s tým nemôže vyrovnať - dokázal z toho P. S. Hoffman vyťažiť maximum. Hoffmanov herecký prejav na mňa pôsobí ako hypnotikum - nedajú sa od neho odtrhnúť oči. Jeho situáciu by som síce neriešil benzínom (dosť čudné a nezvyčajné, alkohol by som skôr pochopil), ale nad tým môžem privrieť oči. Ľudia sú rôzni a môžu na takéto tragické situácie reagovať rôzne. Jasný nadpriemer. 80/100 ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Postavit příběh na vnitřní bolesti ze ztáty milovaný bytosti není vždycky jednoduché. Film nesmí působit ohraně, citově nevěrohodně a měl by mít v hlavni roli herce, kterýmu se jeho smutek podaří přenést na diváka. Film Milovat Lizu si se vším poradil na výbornou, ale mé hodnocení se nejvíc opírá o Philipův herecký výkon, protože co tady ten chlap předvádí je hotový herecký mistrovství. Neskutečně civilní a přitom silně emotoivní herecký projev, který Phil dal do postavy Wilsona jsem už dlouho neviděl. Bravo mistře ! Stejný slovní odezvu mám i na práci kameramana, protože některé obrazové kompozice vysloveně hladili oči (koupání v rybníku). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Za mňa veľká slabota. Príbeh o nešťastníkovi, ktorý sa mu sa vysporiadať so samovraždou svojej ženy mi nepripadal ničím príliš zaujímavý. Tentokrát som sa nedokázal vcítiť do situácie hlavného hrdinu a keď začal fetovať benzín, tak to už išlo úplne mimo mňa. Ani Hoffman to nezachránil. Záver je očakávaný. Proste sa s tým nejak vysporiadal. 5/10. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na tento snímek je třeba mít tu správnou náladu. Ta správně melancholická jednou až dvakrát ročně zavítá i do mého pokojíčku. V jiné náladě zřejmě nemá velký smysl film sledovat. Philip Seymour Hoffman se předvedl zřejmě v životním výkonu. Vdovce čichajícího benzin a bezcílně se toulajícího životem si střihl s absolutní bravurou. Neskutečně psychologicky vymazlená a hlavně nesmírně uvěřitelná záležitost plná nefalšovaného zoufalství s, k mému překvapení, pár vtipnými vsuvkami. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Mireldis. ()

Galerie (11)

Související novinky

Nová verze Macbeth

Nová verze Macbeth

08.05.2005

Jennifer Connelly (na obr.) bude hrát v dlouho očekávané filmové adaptaci Todda Louisoa ale čeho? Přímo jedné z nejznámějších tragédií Williama Shakespeara - Macbeth. Film se začne natáčet na konci… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno